maritbet girişmaritbet
İzmir'in kentsel dönüşümüyle ilgili flaş toplantı!

İzmir'in kentsel dönüşümüyle ilgili flaş toplantı!

İzmir Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesi yoğun ilgi gördü

İzmir Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesi'nin İzmir'in Dönüşümü isimli paneli TAV İnşaat İzmir Proje Koordinatörü Mehmet Ali Türkel, Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Tabanlıoğlu Mimarlık'tan Melkan Tabanlıoğlu ve Hafele İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun'un katılımıyla gerçekleştirildi. Panelin moderatörlüğünü ise Milliyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Şükrü Andaç üstlendi.

Melkan Tabanlıoğlu
Tabanlıoğlu Mimarlık

Bugün birçok projenin tasarımında imzası bulunan Melkan Tabanlıoğlu, İzmir'deki kentsel dönüşüm zirvesinde konuştu. Tabanlıoğlu ‘Dönüşüm derken artık çok büyük alanlardan bahsediyoruz. Ancak bu dönüşümler her zaman bu kadar büyük olarak ele alınmayabilir. Noktasal atış yapıp iyi projeler üretildiği zaman bölge uçuşa geçebiliyor. Mevcut binaların dönüşümü de olabilir. Balçova Migros'un olduğu alanı yıkmayalım ama sabit bir kutuda yapmayalım dedik. İnsanlar arasında sinerjiyi artırıp, kent için bir şey yaparsak o projeler şehre değer katıyor. Bu nedenle belediyelerle çok yakın çalışmak gerekli. Burayı yıkmadan dönüştürdük. Oturma alanları yaptık. Ayrıca Sümerbank binası içinde aynı şeyi önerdik. Türkiye'nin sanayi dönemine tanıklık etmiş bir bina. Yapı için içerisinde restoran, küçük konaklama noktalarının yer alacağı bir kompleks olarak düşündük. İçerisinde belki tekstil müzesi de yapılabilirdi. Toplamda 55 bin metrekarelik kültür alanı olması öngörülmüştü ancak belli bir kısmı yıkıldı. Yapının bulunduğu alan bir hayırsevere bağışlandı ve orada okul yapıldı. Bu da önemli ama o tarihi yapıyı fırsata çevirme fırsatını İzmir kaçırdı. Cannes küçük bir yer ama dünyanın en önemli organizasyonlarına ev sahipliği yapıyor' diye konuştu.

Hilmi Uytun
Hafele İcra Kurulu Üyesi

Hilmi Uytun ‘Dünya sürekli değişiyor. En basit örneğiyle eski banyo ile yeni banyo arasında çok fark var. İnsanlar artık daha iyi bir yerde yaşamak istiyor. Kentsel dönüşümde paydaşların çok önemli olduğunu düşünüyorum. İnsan etrafından öğrenen bir varlık. İzmir'de kentsel dönüşümü destekliyoruz' diye konuştu.

Mehmet Ali Türel
TAV İnşaat İzmir Proje Koordinatörü

TAV'ın İzmir'deki önemli ayağı Mehmet Ali Türel, İzmir'deki dönüşüm ve yeşil çevre toplantısında söz aldı. Türel ‘İzmir iç hatlar terminali 20 yıl sonrasına göre tasarlandı. Biz yapılarımızda 20-25 yıl sonrasının ihtiyaçlarını dikkate alıyoruz. Burada önemli nokta barınma dışında ulaşımdır. Bugün uçak ulaşımında 5,4 milyar olan yolcu sayısı 15 yıl sonra 9 milyara çıkacak. Havaalanları bugünden ziyade geleceğe yatırım olduğu için kent gelişimine örnek olabiliyor' dedi.

Mesut Sancak
Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı

İzmir'de 200 metrelik Folkart Towers'ı inşa eden Mesut Sancak, İzmir Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesi'nde söz aldı. Sancak ‘Bizim özellikle yoğunlaştığımız yeni kent merkezi, 30 yıl önce şehrin rezerv alan olarak ilan edilmiş. Bölge imara açıldı. Yükseklik serbest, emsal 3,5 olarak belirlendi. Bölge 450 hektar büyüklüğünde. Bu da brüt inşaat büyüklüğü olarak 20 milyon metrekare eder. Önümüzdeki 20 yılda İzmir nüfusunun 5,5 milyonu aşacağı ifade ediliyor. İzmir'e olan talep her geçen gün artıyor. Folkart olarak 370 metre uzunluğunda proje hazırlığındayız' diye konuştu. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"İzmir'de yapılan deprem konutlarını 26 Kasım'da teslim edeceğiz"
  • 23.11.2021 10:10

"İzmir'de yapılan deprem konutlarını 26 Kasım'da teslim edeceğiz"

Konuşmasına, kendisini dinleyenleri selamlayarak başlayan Erdoğan, Cuma günü İzm ...

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!
  • 26.09.2018 12:54

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Evora İzmir basına tanıtıldı
  • 25.09.2018 15:38

Evora İzmir basına tanıtıldı

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Bakan Kurum, İzmir projelerinde incelemelerde bulundu
  • 30.07.2018 11:01

Bakan Kurum, İzmir projelerinde incelemelerde bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir'de Karabağlar kentsel dönüşüm alanı ...

Muhittin Selvitopu, Karabağlar'daki dönüşümü anlatıyor
  • 04.06.2014 16:52

Muhittin Selvitopu, Karabağlar'daki dönüşümü anlatıyor

İzmir Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Kentsel Dönüşü ve Ye ...