maritbet girişmaritbet
İstanbul'un bu bölgesinde yatırım çılgınlığı yaşanıyor!

İstanbul'un bu bölgesinde yatırım çılgınlığı yaşanıyor!

Fikirtepe bölgesi kentsel dönüşümün merkezi oldu. Sadece 7 projenin yatırım değeri 3 milyar 50 milyon

Türk ekonomisinin lokomotifi inşaat ve gayrimenkul sektörü son yıllardaki başarılı yürüyüşüne dur durak demeden devam ediyor. Özellikle son 10 yılda inanılması güç bir gelişim içerisine giren ve dünyanın en iyileri arasında kendisine üst sıralarda yer bulan Türk inşaat sektörü, gözbebeği olarak gördüğü İstanbul'a değer katacak projeler üretmeye devam ediyor.

İstanbul'da binlerce binanın riskli yapı sınıfında olması, aslında inşaat ve gayrimenkul sektörünün ne denli önemli olduğunu bir kez daha ortaya çıkartıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük önem verdiği kentsel dönüşüm projesi ülke çapında süratli bir şekilde devam ediyor. Özellikle nüfusu 16 milyona yaklaşan İstanbul'un birçok bölgesinde dönüşüm çalışmaları devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ilan edilen riskli bölgelerin başında ise Anadolu Yakası'nın tarihi semti Kadıköy'e bağlı Fikirtepe. Bölge, depreme dayanıksız, kalitesiz binalardan kurtulmak için kentsel dönüşüme sarılmış durumda. Kronikleşen sorunlarından tamamen kurtulan Fikirtepe'de, devletin katkılarıyla kentsel dönüşüm çalışmaları yüksek hızla devam etmekte. 

Milyarlarca liralık yatırıma ev sahipliği yapan Fikirtepe bölgesinde yaşayan insanlar hem sağlıklı yapılara kavuşacak, hem de geniş yeşil alanlara sahip olacak. Bu sayede yapıların depreme daha dayanıklı hale gelmesi ve sağlıklı nesillerin yetişmesi hedefleniyor. 

İnşaat ve satışlara başlayan projelerin dışında birçok firma, ruhsat aşamasında son seviyeye geldi. Bu, bölgenin tamamen şantiyeye dönüşmesi anlamına geliyor. Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk'ün katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya bölgedeki firmalar katıldı. Toplantıda özellikle vurgulanan düşünce ‘Fikirtepe'nin şantiye haline' gelmesiydi. Bu nedenle toplantıda 3'te 2 çoğunluğa ulaşamayanlar için kamulaştırma sonucuna varıldı. Bu; firmaların, hak sahiplerinden 3'te 2'lik bölümüyle anlaşması durumunda inşaatın başlaması veya devam etmesinde sıkıntı yaşanmaması anlamına geliyor.

Bölgede çalışmaların başladığı sadece 7 proje 3 milyar 50 milyon liralık yatırım değerine sahip. Bu, sektörün ekonomiye olan katkısının en büyük cevabı olarak göze çarpıyor. İstanbul'un göz önündeki bölgesi Fikirtepe'de yer alan projeleri sizler için araştırdık.

Renovia İstanbul

300 milyon liralık yatırım değerine sahip olan proje Vartaş ile Stern Immobilien AG ortaklığında inşa ediliyor. 2016 yılının son çeyreğinde tamamlanacak olan projede arsa büyüklüğü 29 bin 600 metrekare, inşaat büyüklüğü ise 173 bin 600 metrekare olarak belirlendi. 1100 konutla birlikte 4 bin 400 metrekarelik ticari birimin yer aldığı proje toplam 3 etaptan meydana geliyor.

Brooklyn Park

Selimoğlu ile Pana Yapı ortaklığında inşa edilen ve 150 milyon liralık yatırım değerine sahip olan Brooklyn Park projesi 14 bin 500 metrekare arsa üzerinde yükseliyor. Çamoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan ve 113 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Brooklyn Park'ta 500 milyon lira ciro hedefleniyor. 731 konut ve 13 ticari birim bulunan, lokasyonu ve tasarımıyla da göz dolduran projede 2 bin kişinin yaşaması bekleniyor.

Businist Office

Selimoğlu-Vartaş-Rochel ortaklığında kurulan SVR Group'un Fikirtepe'deki projesi Businist Office, 550 milyon liralık yatırım değeriyle dikkat çekiyor. Toplamda 393 ofis ve 22 ticari birimden meydana gelecek olan projede metrekare fiyatları 4 bin dolardan başlayıp 6 bin dolara kadar yükseliyor. 45 metrekare ile 320 metrekare arasında değişen ofisler modüler sistemle 1250 metrekareye kadar yükseliyor. Projenin ticari birimleri ise 60 metrekare ile 380 metrekare arasında değişiyor.

Concord İstanbul

Teknik Yapı'nın Fikirtepe'deki dönüşüm projesi Concord İstanbul 650 milyon liralık yatırım değeriyle dikkat çekiyor. Toplamda 1175 konuttan meydana gelen projenin ilk etabı 622 daireden oluşmakta. Köprü bağlantı yollarına 15-20 dakikalık mesafede konumlandırılan proje 21 bin 500 metrekarelik arsa üzerinde konumlandırılıyor. Sosyal donatı alanlarıyla dikkat çeken proje mimar Eren Yorulmazer tarafından tasarlandı.

Evim Kadıköy

Anka Group tarafından hayata geçirilen Evim Kadıköy projesi 250 milyon dolar yaklaşık olarak 500 milyon lira yatırım değerine sahip. Toplamda 2 bin 500 konut şeklinde tasarlanan proje 50 bin metrekare arsa üzerinde yükseliyor. AE Mimarlık tarafından tasarlanan Evim Kadıköy, bölgenin önemli projeleri arasında yer almakta.

İstanbul 216

Baysaş İnşaat'ın 70 milyon dolar, yaklaşık olarak 150 milyon lira yatırım değerine sahip projesi İstanbul 216'da 1+1 ile 3+1 arasında değişen 541 daire bulunuyor. Deniz Çağlar Duman tarafından tasarlanan projede daireler 52 metrekare ile 157 metrekare arasında değişiyor. ‘Fikirtepe'nin Balkonu' olarak nitelendirilen proje şehir, deniz ve Adalar manzarasına sahip olacak. 11 bin 350 metrekare alanda yükselen projede teslimler 2016 sonunda gerçekleştirilecek.

Kent Plus Kadıköy

Emay İnşaat'ın Kadıköy Fikirtepe'deki projesi Kent Plus Kadıköy 750 milyon liralık yatırım değeriyle yükseliyor. 30 bin metrekare alanda inşa edilen ve 1500 konuttan meydana gelecek olan projede 1+0 ile 4+1 arasında değişen daireler bulunuyor. Mimari tasarımıyla dikkat çeken Kentplus Kadıköy'de satışlar devam ediyor. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fikirtepe'de düğüm çözülüyor! 1134 konut tamamlandı!
  • 11.04.2022 12:12

Fikirtepe'de düğüm çözülüyor! 1134 konut tamamlandı!

İstanbul'daki kentsel dönüşüm noktalarından Kadıköy Fikirtepe'de düğüm çözülüyor ...

Emlak Konut'tan Fikirtepe kentsel dönüşümü için yeni imza!
  • 08.03.2022 09:50

Emlak Konut'tan Fikirtepe kentsel dönüşümü için yeni imza!

Emlak Konut GYO, Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde son olarak Ilgın İnşaat ile s ...

Maksem Yapı, Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde rol alacak!
  • 08.01.2022 10:32

Maksem Yapı, Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde rol alacak!

Fikirtepe kentsel dönüşüm projeleri kapsamında 3472 ada 1 parselin inşasını Maks ...

Fikirtepe'nin dönüşümünde Emlak Konut'tan bir imza daha!
  • 06.01.2022 09:49

Fikirtepe'nin dönüşümünde Emlak Konut'tan bir imza daha!

Emlak Konut GYO, Fikirtepe'nin kentsel dönüşümü kapsamında 3470 ada 1 parsel işi ...

Kuzu, Fikirtepe’nin dönüşümünde bir iş daha aldı!
  • 10.12.2021 16:49

Kuzu, Fikirtepe’nin dönüşümünde bir iş daha aldı!

Fikirtepe kentsel dönüşümü kapsamında 3464 ada 2-3 parselin inşaatını Kuzu Grup ...

Hakan Gedikli: 'Konut üretimi artınca fiyat baskılanacak'
  • 23.11.2021 10:23

Hakan Gedikli: 'Konut üretimi artınca fiyat baskılanacak'

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, konut arzının yeniden artacağı bir d ...