maritbet girişmaritbet
İstanbul’da kentsel dönüşüm ne durumda?

İstanbul’da kentsel dönüşüm ne durumda?

İstanbul’da olası bir deprem öncesi dayanıksız ve eski binaların yenilenmesi süreci devam ediyor. 

Türkiye’de deprem diye bir gerçek var. Maliyetten kaçarak dayanıksız olarak yapılan binalarda can kayıplarının en büyük nedeni. Özellikle son zamanlarda büyük bir depremin beklendiği İstanbul’da ise eski ve dayanıksız binaların yıkılıp yeniden inşa edilmesine yönelik kentsel dönüşüm projeleri şehrin bir çok bölgesinde devam ediyor. 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra, müteahhitler ile anlaşıp binalarını yenilemek isteyenlerin sayısında artış yaşandı.

Dönüşüm İstanbul’da hız kaybediyor. Uzmanlar da bu durumu, finansmana ve kredilere olan erişimin zorluğundan dolayı olduğunu belirtiyor. Müteahhitler inşaat maliyetlerinden dolayı kat karşılığı proje yapmak istemezken, vatandaşlar da kendi cebinden ödeme yapmak istemiyor. Müteahhitler Kentsel dönüşüm projelerinde metrekare başına 15 – 20 bin TL fiyat talep ediyor. 

2024’de artacak

İstanbul’da, finansman sağlamada yaşanan sıkıntılar, genel piyasadaki iştah kaybı ve bankaların konut kredilerine erişiminde zorluklar nedeniyle kentsel dönüşüm hızını kaybetti. Ancak Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kentsel dönüşümde 'yarısı bizden' kampanyasına hız verileceğini açıklaması ile yeni yılda kentsel dönüşümün artmasını bekleniyor.

Müteahhit havuzu oluşturulacak

Evinin kendi yaptırmak isteyen vatandaşlar da uygun taşeron bulamıyor. Bunlara tedbir olarak da müteahhit havuzu oluşturulacak. Evini kentsel dönüşüme sokmak isteyen vatandaşlar da bu havuz sayesinde en uygun müteahhiti bulabilecek. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz