maritbet girişmaritbet
İstanbul’da kentsel dönüşüm kira yardımı 5 bin 500 TL oldu!

İstanbul’da kentsel dönüşüm kira yardımı 5 bin 500 TL oldu!

Türkiye genelinde, yaşanan deprem felaketlerinden sonra kentsel dönüşümüm hızlandırma amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, devlet tarafından verilen kira yardımı destekleri arttırıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, kentsel dönüşümü hızlandırma çalışmaları neticesinde verilen kira yardımı destek oranları arttırıldı. 

Yapılan yasal düzenlemeler ve kampanyalar sonrasında kentsel dönüşümü hızlandırmak isteyen devlet, evini dönüşüme sokanlara verdiği kira yardımı desteğini İstanbul’da yüzde 57, diğer illerde ise yüzde 50 oranında arttırdı.

Böylelikle İstanbul’da yaşayanlara yapılan 3 bin 500 TL’lik kira yardımı yüzde 57’lik artış ile 5 bin 500 TL’ye çıkarıldı. Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa’da 3 bin TL olan kira yardımı yüzde 50’lik artış ile 4 bin 500 TL’ye çıkarıldı. Adana, Aydın, Balıkesir, Denizli, Erzurum gibi büyükşehirlerde de 2 bin 500 TL olan kira yardımı yüzde 50’lik artış ile 4 bin 750 TL’ye çıkarıldı. Adıyaman, Ağrı, Çorum, Sivas, Erzincan gibi şehirlerde ise 2 bin TL olan kira yardımı yine yüzde 50’lik artış ile 3 bin TL’ye çıkarıldı.

Kira yardımı desteği ev sahipleri için aylık olarak yapılırken, kiracılar ve sınırlı ayni hak sahipleri için ise defaten yapılacaktır. İstanbul’da yaşayan kiracılara 11 bin TL, Ankara, Antalya gibi illerde yaşayan kiracılara 9 bin TL, Adana, Aydın gibi illerde yaşayan kiracılara 7 bin 500 TL ve Erzincan, Sivas gibi illerde yaşayan kiracılara da 6 bin TL ödeme yapılacaktır.

Sınırlı ayni hak sahibi olan vatandaşlara ise İstanbul’da 27 bin 500 TL, Antalya, Ankara gibi illerde 22 bin 500 TL, Adana, Aydın gibi illerde 18 bin 750 TL ve Erzincan Sivas gibi illerde de 15 bin TL ödeme yapılacaktır.

Riskli yapılar için 18 ay, riskli ve rezerv yapı alanları için ise en fazla 48 ay kira yardımı öngörülmektedir.

 

  • Etiketler:

Yorum Yaz