maritbet girişmaritbet
İstanbul’da kentsel dönüşüm 148 konut ve 16 işyerinin yıkımıyla start aldı!

İstanbul’da kentsel dönüşüm 148 konut ve 16 işyerinin yıkımıyla start aldı!

İstanbul’da kentsel dönüşüm çalışmalarına her gün yenileri ekleniyor. Kağıthane, Şişli ve Küçükçekmece’de de 148 konut ile 16 iş yerine kepçe vuruldu

 

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarına her gün yenileri ekleniyor. Kağıthane, Şişli ve Küçükçekmece'de de 148 konut ile 16 iş yerine kepçe vuruldu.

Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi'nde devam eden dönüşüm çalışmalarının son etabı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın verdiği startla, Kağıthane ve Şişli ile eş zamanlı olarak başladı. Törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, TOKİ İstanbul Emlak Dairesi Başkanı Ali Seydi Karaoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül katıldı.

Türkiye genelinde 5 Ekim 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve ilçe belediyelerle ortak yürütülen kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirilen yıkım çalışmaları Küçükçekmece'de Kartaltepe Mahallesi'nde, Kağıthane ile Şişli'de ise Huzur ve Ayazağa Mahallesi'nde sürdü.

‘KENTSEL DÖNÜŞÜM MİLLİ BİR MESELESİDİR'

Erdoğan Bayraktar Kağıthane'de gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmasında, Türkiye'deki konutların birçoğunun fay hattı üzerinde yer aldığını, bu nedenle kentsel dönüşümün artık siyaset üstü insanların canını korumaya yönelik milli bir mesele olduğunu ifade etti.

6,5 milyon konutu değiştirmek için yola çıktıklarını kaydeden Erdoğan Bayraktar ayrıca, “Burada devlet ile vatandaş el ele çalışıyor. Burası sosyal devletin en iyi örneğidir. Artık evi yıkılan vatandaşlar, dozerlere taş atmıyor, dozerlerin önüne atlamıyor. 2013 yılı afet riski altındaki binaların dönüştürülmesi için atılım yılı olacak. Önümüzdeki 20 yılda kentsel dönüşüm bitmiş olacak. Bizler bunun için canla başla çalışıyoruz. Küçükçekmece, dönüşümün amiral gemisi olduğu, örnek ilçelerimizden birisidir ”dedi.

‘KENTSEL TASARIMA DAYALI ÖRNEK BİR ÇALIŞMA'

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da yaptığı konuşmasında, 2013 yılının başlarında kentsel dönüşüm için böylesi büyük bir adımın atılmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Belirli bir süre sonra burada oturanlar yeni evlerine kavuşacaklar. Ben de hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

ÇOK GÜZEL BİR PROJE YAPACAĞIZ”

TOKİ İstanbul Emlak Dairesi Başkanı Ali Seydi Karaoğlu ise, kentsel dönüşüm projesi kapsamında Kağıthane, Şişli ve Küçükçekmece semtleri içerisinde anlaşmalı olarak 148 konut ve 16 iş yerinin dönüşümüne başlandığını söyledi. Karaoğlu, "Özellikle riskli yapı stoku olan mahallelerde sitelerde birlikte dernek oluşturmanın ne kadar önemli olduğunu söylemek istiyorum. Biz bu mahalleye geldiğimizde vatandaşlar toplanmış, bir dernek oluşturmuşlardı. Dernek çatısı altında ortak aklı kullanarak bugün bu noktaya gelmiş bulunuyoruz. Burada toplam 148 adet konut ve 16 iş yeri olmak üzere bütün vatandaşlar ile anlaşma sağladık. Bütün binaları yıkıyoruz. Çok güzel bir proje yapacağız. Bundan herkes mutlu olacaktır." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ile sinevizyon aracılığıyla canlı bağlantı kuruldu. Bakan Bayraktar, binaların yıkımı için start verdi

TOKİ Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstova Kağıthane tanıtım filmi!
  • 18.04.2018 11:41

İstova Kağıthane tanıtım filmi!

Yamaç Yapı'nın Kağıthane'de kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirdiği ve tesli ...

Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Hasbahçe projesini anlattı!
  • 01.04.2017 15:41

Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Hasbahçe projesini anlattı!

Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Hasbahçe Evleri projesinin temel atma töreninde k ...

Erdoğan Bayraktar: Vatandaş kendi konutunu dönüştürecek
  • 02.05.2012 12:56

Erdoğan Bayraktar: Vatandaş kendi konutunu dönüştürecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar 8 milyon konutu vatandaşın dönüştür ...

Dünya üzerinde öne çıkan 10 kentsel dönüşüm projesi!
  • 02.11.2012 10:07

Dünya üzerinde öne çıkan 10 kentsel dönüşüm projesi!

Dünya üzerinde dikkat çeken 10 kentsel dönüşüm projesinin foto galerisini sizler ...

Türkiye'nin ilk cam terası yeniden ziyarete açıldı!
  • 18.06.2021 12:19

Türkiye'nin ilk cam terası yeniden ziyarete açıldı!

Türkiye'nin ilk cam seyir terası yeniden misafirlerini ağırlamaya başladı. ...

Datça açıklarında 5,1 büyüklüğünde deprem
  • 14.04.2021 10:19

Datça açıklarında 5,1 büyüklüğünde deprem

Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ...