maritbet girişmaritbet
İstanbul, Bursa ve İzmir'de kentsel dönüşüm müdürlükleri kuruldu!

İstanbul, Bursa ve İzmir'de kentsel dönüşüm müdürlükleri kuruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: İstanbul, Bursa ve İzmir'de Kentsel Dönüşüm Müdürlükleri kurduk. Bu müdürlükler projeleri takip edecek. Milletimizden müthiş bir destek alıyoruz. Dönüşüm bu vatan için olmazsa olmaz bir iştir

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili olarak İstanbul, Bursa ve İzmir'de Kentsel Dönüşüm Müdürlükleri kurduklarını, bu müdürlüklerin projeleri takip edeceğini belirterek, ''Milletimizden müthiş bir destek alıyoruz. Dönüşüm bu vatan için olmazsa olmaz bir iştir'' dedi. 

 
Bakan Bayraktar, Uşak Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi temel atma ve TOKİ tarafından yapılan Dokumacılar Sitesi'nin kura çekim töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 10 yılda katettiği yolu, tüm dünya ülkelerinin ''parmak ısırarak'' seyrettiğini belirtti. 
 
Türkiye nüfusunun yüzde 76'sının şehirlerde yaşadığını, kırsaldan kente olan göçün şehirlerde çarpık yapılaşmaya neden olduğunu ifade eden Bayraktar, Türkiye'nin kentsel dönüşümü başarmak zorunda olduğunu vurguladı. 
 
Bakan Bayraktar, şöyle konuştu: 
 
''Şehirlerimiz yıllar süren göçler nedeniyle çarpık hale geldi. Şehirlerde imarsız yapılaşma oldu. Türkiye bunu değiştirmek zorundadır. TOKİ, 500 bin konut yaptı. 81 ilde TOKİ'nin mührü var. İstanbul, Bursa ve İzmir'de Kentsel Dönüşüm Müdürlükleri kurduk. Bu müdürlükler projeleri takip edecek. Milletimizden müthiş bir destek alıyoruz. Bu dönüşüm bu vatan için olmazsa olmaz bir iştir. 
 
Biz insanların hayatını kurtarmak için yasalar çıkarttık. Bizim çıkardığımız yasalara ''rant yasası'' diyorlar. Bizim çıkardığımız yasalarla rant kelimesini yan yana konuşmak millete haksızlıktır, en büyük kötülüktür. Kentsel dönüşüm projesine çomak sokmaktır. 2013 yılında dönüşüm projesi için bakanlığımız bütçesine 600 milyon TL para koymaya çalışıyoruz. Ancak bu yeterli değil. Vatandaşımız kendi evini kendisi düzeltsin istiyoruz. Evlerinden şüphelenen vatandaşlarımız evlerini tetkik ettirsin ve risk var ise evini yenilesin. Bunu yaparken ihtiyaç sahibine kira yardımı yapacağız. İhtiyaç sahibine ev alırken banka kredisinde destek vereceğiz. Çarpık yapıları, depreme dayanıksız yapıları, enerjiyi savuran yapıları şehrimizden söküp atalım. Herkes bu projeye destek versin. İspanya, Güney Kore bunu başardı. Biz de başaracağız.'' 
     
''IMF'ye borç vereceğiz'' 
     
Dünyada yaşanan krizlere rağmen Türk ekonomisinin büyümeye devam ettiğini, düzenli ve planlı kalkınmanın sürdüğünü ifade eden Bayraktar, AK Parti hükümetinin göreve geldiğinde Türkiye'nin IMF'ye 25 milyar dolar borcu olduğunu, bu borcun şu anda 1 milyar dolara düşürüldüğünü kaydetti. Bayraktar, ''Nisan ayında IMF'ye borç vereceğiz. IMF'den borç alan bir ülkeden IMF'ye borç veren bir ülke olduk'' dedi. 
     
Hükümetin yaptığı çalışmaları anlatan Bakan Bayraktar, şöyle devam etti: 
 
''Yaptığımız yatırımlar ortada. Biz, ülkemize, milletimize hizmet ederek büyüdük. Çünkü biz basit iktidar hesapları ile ülkemizi yönetmiyoruz. Biz insanımıza hizmetkar olma zihniyetiyle çalışıyoruz. 2023'de 500 milyar dolar ihracat hedefliyoruz. 2023'te kişi başına gelir 25 bin dolar olacak. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi içine girmeyi hedefliyoruz. Dünyanın önemli aktörlerinden birisi olacağız. İnsanlarımız, başı dik şekilde 'Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşıyım' diyecek.'' 
     
''Terör belasından kurtulacağız''
     
Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin yaşanan terör olaylarını sonlandıracak güçte ve kararlılıkta olduğunu vurgulayarak, ''Terör belasından kurtulacağız'' dedi. 
 
Kalkınmanın artmasıyla birlikte terör sorununun da ortadan kalkacağına dikkati çeken Bakan Bayraktar, ''Terör belasını bu sabırlı ali cenap millet yenecek. Terörle alabildiğine mücadele ediyoruz. En sert mücadele yöntemlerini uyguluyoruz. Bunu yaparken 75 milyon insanımıza hoşgörü içinde yaklaşıyoruz. Terörü yok edeceğiz. Bu çok yakındır inşallah. Türkiye dünyaya terör belasını nasıl ortadan kaldırdığını gösterecek'' diye konuştu. 
 
Konuşmaların ardından, kentsel dönüşüm projesi kapsamında bir süre önce yıkılan bölgeye ilk binanın temeli atıldı. Bakan Bayraktar, TOKİ tarafından yapılan Uşak Dokumacılar Sitesi'nin kura çekim töreninde ise ilk kurayı çekerek bir işyerinin anahtarını hak sahibine teslim etti. 
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ''Çevre sağlığının korunması, kirliliğinin önlenmesi devletin olduğu kadar vatandaşlarında görevidir''
     
Bakan Bayraktar, Uşak Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, bakanlık olarak ihmal edilen alanlara öncelik verdiklerini belirtti. 
     
AK Parti hükümetinin son 10 yılda gerçekleştirdiği kalkınma hamlesi ile vatandaşlara büyük bir refah sağladığını kaydeden Bayraktar, çevre sorunlarının çözümünde önemli mesafe alındığını ifade etti. 
 
Türkiye'de nüfusun arttığına, ekonominin giderek büyüdüğüne, buna bağlı olarak çevrenin öneminin daha da arttığına dikkati çeken Bayraktar, şöyle konuştu: 
 
''Türkiye, atık yönetim politikasını devam eden AB'ye katılım sürecinin yanı sıra artan nüfusu, hızlı kentleşme, küresel ve bölgesel düzeydeki gelişmeler doğrultusunda geliştirmektedir. Entegre katı atık bertaraf tesisleri çalışmalarımız büyük bir hızla sürüyor. 2012 yılı sonu itibariyle 68 tesis ile toplam 879 belediyede 44 milyon nüfusa hizmet verilmektedir. İnşaat halinde olan tesislerin sayısı ise 21'dir. Bu projelerle 2023 yılında tüm belediye nüfusuna katı atık hizmeti vermeyi hedefliyoruz. Bir taraftan bu tesisler hizmete açılırken diğer taraftan da eski vahşi çöp döküm alanlarının ıslahı yapılmaktadır. Bakanlığımızca da ülkemizin atık yönetimi hedef ve politikaları belirlenmektedir. Buna rağmen katı atıklarla ilgili sıkıntılar da yaşanmaktadır. Çevre sağlığının korunması, kirliliğinin önlenmesi devletin olduğu kadar vatandaşların da görevidir. 
 
Çevre konusundaki duyarlılığımız ve faaliyetlerimiz şehircilik konusunda yaptıklarımızdan ayrı düşünülemez. Her iki alan iç içe geçmiştir. Çevre konusundaki faaliyetlerimiz şehirlerimizi ve şehirlerimizin geleceğini etkilemektedir. Aynı şekilde şehircilik konusundaki faaliyetlerimiz çevremizi etkilemektedir.'' 
 
Konuşmaların ardından Bakan Bayraktar ve beraberindeki protokol üyeleri, Uşak Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'nin açılışı gerçekleştirdi. 
 
Açılışın ardından Uşak Belediyesi Atlı Rehabilitasyon Binicilik Tesisi'ne geçen Bakan Bayraktar, burada bayan ve erkek cirit takımlarının müsabakasını izledi, tesislerdeki atlar hakkında yetkililerden bilgi aldı. 
  
Soner Kılınç / Ramazan Ercan / Senem Yazıcı / AA
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'a 3 yeni uluslararası kongre geliyor
  • 10.05.2024 17:34

İstanbul'a 3 yeni uluslararası kongre geliyor

İTO Başkanı Avdagiç, ABD Ulusal Emlakçılar Birliğinin 2025 yılı kongresi, Ulusla ...

Emlak Katılım, 5 yeni şube daha açtı
  • 09.05.2024 11:07

Emlak Katılım, 5 yeni şube daha açtı

Emlak Katılım, Bursa'da Demirtaş, İstanbul'da Tuzla Sanayi, Bayrampaşa, Beylikdü ...

Efes Antik Kenti'nde yıldızlar altında tarih yolculuğu
  • 06.05.2024 17:31

Efes Antik Kenti'nde yıldızlar altında tarih yolculuğu

Efes Müzesi Müdürü Cengiz Topal, gece müzeciliği projesiyle karanlıkta da ziyare ...

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri
  • 29.04.2024 12:02

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri

Türkiye'de birçok antik kent bulunuyor. Bu kentlerden tüm dünyada bilinen kentle ...

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu
  • 25.04.2024 16:52

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu

İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları, ocak-mart döneminde, geçen yılın aynı d ...

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!
  • 24.04.2024 12:43

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ, her mevsim ayrı güzelliğe ...