maritbet girişmaritbet
İstanbul’a 5 yılda 650 bin konut inşa edilecek!

İstanbul’a 5 yılda 650 bin konut inşa edilecek!

İstanbul’a 5 yıl içinde toplamda 650 bin adet afetlere dirençli olacak şekilde konutlar inşa edilecek. Başvurular 15 Nisan’da başlayacak ve 5 bin 833 TL’lik taksitler ile 18 ayda teslim edilecek. 

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, ‘Risksiz İstanbul’ sloganıyla düzenlenen toplantıda İstanbul’un geleceği ve Kentsel Dönüşüm hakkında önemli detaylar aktardı. Depreme dayanıksız yapı stokunun çok fazla olduğu İstanbul’da yapılacak projelerin ayrıntıları aktarıldı. 

6 Şubat’da yaşanan deprem felaketlerinin ardından ve beklenen İstanbul depremlerinden dolayı afetlere dirençli, risksiz yapılar inşa etmek kaçınılmaz bir hale geldi. Olası bir İstanbul depremi de milli güvenlik sorunu olarak görülüyor.

Afetlere dirençli, risksiz bir İstanbul için kollar sıvandı. İstanbul’a 5 yıl içinde 650 bin adet depremlere dayanıklı konutlar inşa edilecek. Yeni yapılanmalar komşuluk ilişkilerini odağa alarak, nüfusu artırmayacak doğru bir planlama ile yatay mimari ağırlıklı olacak. 

Yarısı Bizden Kampanyası

İstanbul’da inşa edilecek 650 bin konuttan 300 bini Yarısı Bizden Kampanyası dahilinde Kiptaş tarafından hayata geçirilecek. Ödemelerin yarısı da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. 

5 bin 833 TL’den başlayan taksitler

Evlerini Kiptaş ile dönüştürenlere 700 bin TL hibe desteği ve 700 bin TL kredi desteği sağlanacak. Ödemeler de 5 bin 833 TL’den başlayan taksitler ile gerçekleştirilecek.

Başvurular 15 Nisan’da başlayacak

Yarısı Bizden Kampanyası ile evini yenileyecek olanlar için başvuru tarihi 15 Nisan 2024 olarak belirlendi. Tespit ve değerlendirme, sözleşme, proje ve ruhsatlandırma işlemlerinin ardından 18 aya kadar konutlar teslim edilecek.

Yerinde Dönüşüm ile 250 bin konut

Hayata geçirilecek olan 650 bin konutun 300 bini Yarısı Bizden Kampanyası dahilinde inşa edilirken, 250 bini de vatandaşların anlaştığı özel sektör firmaları eliyle dönüştürülecek. Bunun için de binanın bulunduğu alana dair imar düzenlemeleri hemen hayata geçirilecek.

Kentsel Dönüşüme özel 100 bin sosyal konut

İnşa edilecek olan 650 bin konutun 300 bini Yarısı Bizden Kampanyası dahilinde, 250 bini Yerinde Dönüşüm projesi dahilinde hayata geçirilirken, geriye kalan 100 bin konut da kentsel dönüşüme özel 39 ilçeye hizmet verecek sosyal konutlar olarak inşa edilecek. Bu inşa edilen sosyal konutla satılmayacak, evleri dönüşüme giren yuva sahiplerine çok uygun fiyatlara kiralanacak. 39 ilçenin tamamına ve en riskli mahallelere de Kentsel Dönüşüm Ofisleri kurulacak.

  • Etiketler:

Yorum Yaz