İdris Güllüce ‘Herkesin evi olsun istiyoruz’

İdris Güllüce ‘Herkesin evi olsun istiyoruz’

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Herkesin ev sahibi olmasını arzularız. Önümüzdeki yıllarda bu sayıyı katlamak istiyoruz" dedi

Bakan Güllüce, bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere gittiği Burdur'da kentsel dönüşüm hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye ekonomisinin gelişmesinden dolayı eski tip şehirler yerine yeni, güzel, yaşanabilir, bahçesi, bisiklet yolu, çocukların oyun alanları, spor alanları olan şehirler kurulması gerektiğini anlatan Bakan Güllüce, şöyle devam etti: "Biz kimsenin evinde gözü olan, evini yıkıp, onu evsiz bırakmak gibi bir kötülüğü aklımızın ucundan geçirmeyiz, geçirenlerin de gözüne çivi oluruz. Hiç kimsenin malında mülkünde bizim gözümüz olamaz. Tam aksine fakirin, garibanın nasıl ev sahibi olacağını düşünürüz. Ona nasıl yardımcı olabileceğimizin derdi vardır bizde."
 
Bakan Güllüce, AK Parti'nin TOKİ aracılığıyla 600 binin üzerinde konut yaptığını söyledi. İnsanlara çok ucuz krediler verdiklerini ifade eden Bakan Güllüce, "Biz ev sahibi olmayı çok önemseyen bir milletiz. Eve 'yuva' demişizdir aynı zamanda. Herkesin ev sahibi olmasını arzularız. Önümüzdeki yıllarda bu sayıyı katlamak istiyoruz" dedi.
 
Burdur'da kendi isteği olmayan hiç kimsenin evinin tek tuğlasına bile dokundurtmayacaklarını vurgulayan Bakan Güllüce, "Hiçbir el kalkamaz o tuğlaya. Nasıl olur, oturur konuşulur. 'Ben razıyım şu şartlarda' diye. Rıza dışında, istek dışında 'rağmen' yapamayız. Artık halkla beraber onların anlayışına uyan bir yönetim anlayışı var bizde. Nasıl olur da halkın binasına vurur geçersin. Yok öyle bir şey kardeşim" diye konuştu.
TOKİHaber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası 22 Eylül’de başlıyor
  • 18.09.2026 16:30

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası 22 Eylül’de başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ev ve iş yeri borcunu ...

47 ilde 405 arsa açık artırmayla satılıyor
  • 15.09.2026 13:51

47 ilde 405 arsa açık artırmayla satılıyor

TOKİ, 47 İlde 405 arsayı açık artırma yöntemiyle satacak. ...

Ataşehir'de kentsel dönüşüm konut teslimleri devam ediyor
  • 10.09.2026 11:55

Ataşehir'de kentsel dönüşüm konut teslimleri devam ediyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı
  • 26.08.2026 15:25

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı

  TOKİ tarafından Sinanpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüş ...

Malta Bakanı Bonnici TOKİ'yi ziyaret etti
  • 21.08.2026 14:07

Malta Bakanı Bonnici TOKİ'yi ziyaret etti

Malta heyeti ve Bakan Owen Bonnici TOKİ'yi İstanbul Hizmet Binası'nda ziyaret et ...

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi
  • 04.08.2026 15:58

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi

TOKİ, 41 ilde 235 konutu ve 30 ilde 305 iş yerini açık artırma yöntemi ile satış ...