maritbet girişmaritbet
İdris Güllüce Esenler’deki kentsel dönüşümü denetledi!

İdris Güllüce Esenler’deki kentsel dönüşümü denetledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye’de kentsel dönüşümün başlatıldığı Esenler Havaalanı Mahallesi’nde incelemelerde bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye'de kentsel dönüşümün başlatıldığı Esenler Havaalanı Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Bakan Güllüce, Esenler'deki çalışmaları gördükten sonra Türkiye'deki kentsel dönüşüme olan güveninin arttığını dile getirdi. Bakan Güllüce'ye yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktaran Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'da yıkımların yapıldığını, bütün alt yapı çalışmalarının ve plan çalışmalarının bittiğini ifade etti. Bakan Güllüce'ye bölgeyi gezdirerek toplam 6 bin 859 konut ve iş yerinin dönüştürülmesi hakkında bilgeler veren Başkan Göksu şöyle konuştu: Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız'ın ilk Bakanlar Kurulu'na sunduğu ve riskli bölge ilan edilen bir bölge burası. Ve inşallah son noktaya gelindi. Bu alan 72 bin metrelik bir alandı. Ve bu alan içerisinde bir metrekare boş alan yoktu. Komple bina doluydu. Ve buranın emsali 4.6 idi. Şimdi yeni proje ile emsal 3'e düşürüldü. Plan ve altyapı çalışmaları, deplese çalışmaları ve hafriyatlar bitti, binalar yıkıldı. Sadece binaların yıkılması için 6 ay sürdü. 6 ayda binaların yıkılması ancak bitirilebildi” dedi. Enkazın kaldırılmasından sonra planlara ve uygulama planlarına sıra geldiğine dikkat çeken Başkan Göksu, artık uygulama zamanını geldiğini ifade etti.

Artık konut yapımları başlayacak
Konutların yapım aşamasında bu ziyaretin gerçekleşmesini arzuladıklarını kaydeden Göksu, “Esenler'de şuanda kentsel dönüşüm üretim bandında olan konut sayımız, yani Bakanlar Kurulu tarafından riskli bölge ilan edilmiş ve kentsel dönüşüme alınmış konut sayımız 6 bin 134. Bu 6 bin 134 konut içerisinde 859 konut sadece özel sektör tarafından yapılan diğer dönüşümler ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TOKİ veEsenler Belediyesitarafından dönüşüm çalışmalarıdır” diyerek sözlerini bitirdi. 

“Kentsel dönüşüm iki kelimeden çok daha fazla anlam içeriyor”
Daha sonra kürsüye gelen Bakan Güllüce de kentsel dönüşümün 2 kelimeden çok daha fazla bir anlam içerdiğine vurgu yaparak başladığı konuşmasında olayların göründüğü gibi olmadığını belirtti. Bakan Güllüce konuşmasında şunlara yer verdi:

İnsanların gönüllerini yapmak, insanların rızasını almak, bunları projelendirmek, bakanlık ve diğer kurumların onayını almak ve bunu inşa etmek… Mülkiyetle ilgili insanların hassasiyetleri çok yüksektir. O yüzden bu anlaşmayı ve uzlaşmayı sağlayarak 6 bin küsur binayı bir araya getirmek sadece dile kolay bir şeydir. Bu başarıdan dolayı Esenler halkını, mahalle sakinlerini ve başkanımızı tebrik etmek istiyorum. Ayrıca bunlar Türkiye'de yeni başlanan operasyon, yeni başlanan bir işlem. Tabi ki eksik gedik gibi şeyler de olacak. Ama bu alan uygulama laboratuarı oluyor. Diğer kurumlar buradan ders çıkarmalı. Ayrıca kentsel dönüşüm müzesinin düşünülmesi de önemli bir konu. Türkiye'deki herkes insani, markalı, yeşil alanlı, parklı, sosyal donatı alanları olan konutlarda yaşamayı hak ediyor. Dilerim tüm Türkiye'de böyle bir şehirleşmeye gideriz” diyerek sözlerini noktaladı.

Haberin videosu için tıklayın

Hüseyin Belibağlı-Emine Pile/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"İstanbul'da 300 bin konutu dönüştürerek tarihi bir başarıya imza attık"
  • 20.08.2022 09:54

"İstanbul'da 300 bin konutu dönüştürerek tarihi bir başarıya imza attık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugüne kadar İstanbul'da 300 bin konutu dönüştürerek ger ...

Esenler'de 60 bin konutluk dönüşüm başlıyor!
  • 17.08.2022 09:43

Esenler'de 60 bin konutluk dönüşüm başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin en büyük ...

Göksu: 'Kentsel dönüşüm, Esenler'in gündeminde'
  • 23.02.2018 16:06

Göksu: 'Kentsel dönüşüm, Esenler'in gündeminde'

Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göks ...

Mehmet Tevfik Göksu, Ömür İstanbul'u anlattı!
  • 22.09.2017 16:30

Mehmet Tevfik Göksu, Ömür İstanbul'u anlattı!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, katıldığı Ömür İstanbul lansmanınd ...

Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'in dönüşümünü anlatıyor!
  • 22.09.2017 15:21

Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'in dönüşümünü anlatıyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, kentsel dönüşüm kapsamında inşa ed ...