maritbet girişmaritbet
İBB’den kentsel dönüşüme 1 milyar lira!

İBB’den kentsel dönüşüme 1 milyar lira!

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, kentsel dönüşümde izlenecek yol haritası ile ilgili kamuoyunu aydınlattı.

Kentsel dönüşümde izlenecek yol haritası ile ilgili kamuoyunu aydınlatan İBB Başkanı Mevlüt Uysal, önceki yıllarda ilave imar artışı yoluyla vatandaşların evlerini müteahhitlere verip bedava ev almaları yolunda yapılan çalışmadan sonuç alınamadığını kaydetti.

Bunun en son örneğinin Fikirtepe'de yaşandığını ifade eden Mevlüt Uysal, "Kentsel dönüşüm yapacağınız yerde imar artışı olmamalı. Vatandaş, kentsel dönüşümde bulunduğu yerdeki dairenin yerine uzak bir yerde çok daha pahalı bir daire versen bile gitmiyor. Gitmemekte haklı çünkü yaşadığı yerde bir geçmişi, hatıraları, komşuları var. O zaman ne yapmamız gerekiyor? Vatandaşın evini yıkıp yaptıktan sonra da yine aynı yerde evini vermemiz, komşularıyla birlikte yaşatmamız gerekiyor."

2018 yılı içerisinde İBB bütçesinden kentsel dönüşüme 1 milyar lira ayırdıklarını belirten Mevlüt Uysal, “Beyoğlu, Gaziosmanpaşa, Fatih, Büyükçekmece, Bayrampaşa, Zeytinburnu ve Eyüp başta olmak üzere 10 ilçede kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattık. Bazı ilçelerde de görüşmeler devam ediyor. Gelecek 10 yıl içerisinde İBB bütçesinden ayrılacak daha büyük bir payla kentsel dönüşüme hız kazandıracağız. Uygulamaya kentsel dönüşümde hiç kimsenin itiraz etmediği, yüzde 100 mutabakatın sağlandığı yerlerden başlanacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: “İstanbul’umuzu yenileyeceğiz güçlendireceğiz”
  • 30.01.2026 16:27

Bakan Kurum: “İstanbul’umuzu yenileyeceğiz güçlendireceğiz”

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi Kura Çekim Töreni’nde konuşan Bakan Kurum, İst ...

İstanbul Küçükçekmece’deki Doğuş Sitesi dönüşüyor
  • 09.12.2025 17:47

İstanbul Küçükçekmece’deki Doğuş Sitesi dönüşüyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Kentsel Dönüşüm Başkan ...

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da
  • 10.11.2025 11:00

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da

İstanbul Ataşehir’de düzenlenen Şerifali İmar-İskan Blokları Kentsel Dönüşüm Kon ...

Bakan Kurum kentsel dönüşüm çağrısını yineledi
  • 03.10.2025 11:06

Bakan Kurum kentsel dönüşüm çağrısını yineledi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Marmaraereğlisi açıkl ...

İmamoğlu’ndan böyle teklif geldi: Konuşma seni vekil yapalım
  • 29.08.2025 09:25

İmamoğlu’ndan böyle teklif geldi: Konuşma seni vekil yapalım

İBB’ye yönelik yolsuzluk operasyonunda şemanın tepesinde olan isimlerden Adem So ...

Mardin Yeşilli'de örnek kentsel dönüşüm
  • 21.08.2025 15:23

Mardin Yeşilli'de örnek kentsel dönüşüm

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığı’na bağlı Kentsel Dönüşüm Başka ...