maritbet girişmaritbet
Havaalanı Mahallesi’nde her şey yolunda!

Havaalanı Mahallesi’nde her şey yolunda!

Mehmet Tevfik Göksu Havaalanı Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm hakkında mahalle sakinlerini bilgilendirdi.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Havaalanı Mahallesi'nde yürütülen kentsel dönüşüm projesi hakkında, projeye dahil olan mahalle sakinlerini bilgilendirdi. Göksu, proje hakkında yayılan dedikodulara kulak asmamalarını, her şeyin yolunda olduğunu söyledi. Esenler Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti İlçe Başkanı Umut Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları,  proje koordinatörü ESKON A. Ş. Genel Müdürü Abdulkadir Şengör, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Havaalanı Mahallesi'ndeki proje alanının dünü ve bugününü gösteren kısa bir sinevizyon gösteriminin ardından başlayan programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, zaman zaman gerek sosyal medyada, gerekse elektronik ortamda vatandaşlardan Havalan Mahallesi'nde yürütülen kentsel dönüşüm projesiyle ilgili sorular geldiğini belirtti. Bu sebeple vatandaşları projede gelinen son nokta hakkında bilgilendirmek amacıyla böyle bir toplantı düzenlediklerini kaydeden Göksu, “Bu proje, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesidir. Bu proje sadece Esenler Belediyesi'nin sorumluluğunda yürütülen bir proje değildir. Bu proje, T. C. Hükümetine ait bir projedir. Esenler Belediyesi, burada sadece sekretarya görevini üstlenmekte ve sizin adınıza takibini yapmaktadır” dedi. 

Verdiğimiz sözün arkasındayız 
Havaalanı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmasına başladıklarında çok ciddi bir risk üstlendiklerini anlatan Göksu, projenin yürütüldüğü 72 bin metrekarelik alandaki kayıp arsa problemlerini çözdüklerini belirtti. 
“Şu anda Türkiye'de bu şartlarda yürüyen ikinci bir dönüşüm projesi yoktur” diyen Göksu, “Biz vatandaşa neyin sözünü verdiysek arkasında durmak zorundayız ve bu sözün arkasında duracağız dedik,  biz bu sözümüzün arkasındayız ve sözümüzde de durduk” dedi.  Devletin bugüne kadar projeye aktardığı paranın 35 trilyon olduğunu ifade eden Göksu, “Yeniden bir şehir kuruyoruz orada. Orada yeni bir şehri inşa ediyoruz. Alt yapısını komple değiştiriyoruz” dedi. Projeyle ilgili bir taraftan alt yapı çalışmalarına devam ederken, bir taraftan da proje çalışmalarına başladıklarını ifade eden Göksu, projeyle ilgili planların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığını ve yakın bir zamanda projenin imalatı için ihaleye çıkılacağını söyledi. 

Sizden çok biz rahatsız oluyoruz 
Projenin çok hızlı bir şekilde devam etmesinin çok önemli olduğunu kaydeden Göksu, “Bilin ki projenin gecikmesi sizden daha çok bizi rahatsız ediyor. Çünkü her bir gecikme bize artı bir maliyet yüklüyor. Bunun için inşallah çok kısa bir zaman içinde projenin imalatı başlayacak ve projeyi çok hızlı bir sürede bitireceğiz” dedi. 

Kentsel dönüşüm projesi ilgili söylenen dedikoduların da asılsız olduğunu söyleyen Göksu, “Bizim derdimiz sizin duanızı almak. Niyet hayırsa, akıbet hayırdır. Bu proje döner Allahın izniyle” dedi. 

Bizden duymadığınıza inanmayın
Proje ile ilgili birçok dedikodunun yayıldığına işaret eden ve, “Kim ne derse desin bizden duymadığınız bir cümleye lütfen inanmayın” diyen Göksu,  Esenler Belediyesi ve Eskon A.Ş.'nin internet sitesinden Havaalanı Mahallesi'nin Kentsel dönüşümüyle ilgili bir link kurulacağını ve isteyenlerin oradan kafasına takılan soruları sorup, projeyi takip edebileceklerini söyledi. Kendilerinin sadece proje ile uğraşmadıklarını, bir de muhalefetle mücadele verdiklerini belirten Göksu, CHP'nin projenin durdurulması için itiraza gittiğini söyleyen Göksu, “Vatandaşın dairesine niye daire veriyorsun? diye CHP itiraz etti ve bu itiraz reddedildi” dedi. 

Hedefimiz 18 ayda teslim etmek
Konutların içine girene kadar kiraların ödenmeye devam edileceğini vurgulayan Göksu, vatandaşlardan en çok 18 ay sonra kira yardımının biteceği yönünde sorular geldiğine dikkat çekerek, “Siz konutların içine girene kadar biz kiraları ödemeye devam edeceğiz. Bu anlamda hiçbir kaygınız olmasın” dedi.

İnşaatlara başladıktan sonra hedeflerinin 18 ay içinde konutları teslim etmek olduğunu söyleyen Göksu, 2 bin konutluk projede, yapılaşmayı yüzde 28'de tuttuklarını, böylece yeşil alanları çoğalttıklarını ifade etti. Göksu, konuşmasının ardından vatandaşlardan gelen soruları da cevapladı. Göksu, bir vatandaşın, ödemelerin ne zaman başlayacağı sorusuna, “Evin içine girdiğiniz zaman” diye cevap verirken; bir başka vatandaşın “Ev sahibi kiralara zam yaptı, siz de zam yapacak mısınız” şeklindeki sorusuna ise kiraların artışıyla ilgi Bakanlıkla görüşeceğini söyledi. Göksu, konutların teslim alınmasından sonraki tapu masrafları ne olacağı yönündeki sorulara da, “Tapu masrafı yok” diye cevap verdi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 17:11

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve ...

"Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 15:17

"Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Bakan Kurum, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Esenler Belediyesince YTÜ Davut ...

İBB'nin Merter'deki hizmet binasının satışı iptal edildi
  • 12.07.2021 17:03

İBB'nin Merter'deki hizmet binasının satışı iptal edildi

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, İBB'nin satışa çıkardığı Me ...

Esenler'de kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!
  • 08.10.2020 15:35

Esenler'de kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Esenler'de Kentsel Dönüşüm Projesi 1617 ...

Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'i anlatıyor!
  • 25.08.2015 15:55

Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'i anlatıyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler bölgesinde yapılan yatırım ...

İdris Güllüce, şehir vizyonunu anlattı!
  • 07.03.2015 18:34

İdris Güllüce, şehir vizyonunu anlattı!

Esenler Belediyesi ile İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği’nin (AY-B ...