Evleri hasar gören vatandaşlar destek bekliyor

Evleri hasar gören vatandaşlar destek bekliyor

Malatya’da yıkım esnasında çöken binanın yan tarafındaki apartman sakinleri, mağdur olduklarını ifade ederek destek istedi.

24 Ocak günü Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya'da ağır hasarlı binaların yıkımları sürüyor. Bu kapsamda geçtiğimiz Cumartesi günü Battalgazi ilçesi Mehmet Buyruk Caddesi'nde bulunan 6 katlı Erdem Apartmanı'nın da yıkımı gerçekleştirildi. Ancak yıkım başlar başlamaz binanın aniden çökmesi ile yan bina büyük ölçüde hasar gördü.

Yıkım öncesinde boşaltılan binada kalan vatandaşlar mağdur olduklarını ifade ederek yetkililerden yardım istedi. 5 katlı apartmanda oturan bina sakinleri, hasar alan eve girmeye korktuklarını söyledi.

Bina yöneticisi Mehmet Ateş, yıkım nedeniyle mağdur olduklarını ifade ederek, "Bir an önce mağduriyetimizin giderilmesini ve AFAD kapsamına alınmasını istiyoruz. Eşyalarımız içeride 3 gündür elektrikler kesik dışarıdayız. Bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz” dedi.

Binada oturan diğer apartman sakinleri de Çevre Şehircilik ve İl Müdürlüğünün ve yıkım yapan firmanın kendilerine yıkım öncesi uyarıda bulunduklarını ve evlere girmemeleri yönünde bildirim yaptıklarını ancak yıkım ile birlikte evlerinin ağır hasar gördüğünü ifade ettiler.

Tahliye edilen ağır hasarlı evin yıkımı esnasında kendi apartmanlarının da hasar alabileceğini yetkililere önceden söylediklerini ifade eden apartman sakinleri, binanın özensiz bir şekilde yıkıldığını iddia etti.

Kendilerinin de AFAD kapsamına alınmasını isteyen apartman sakinleri, korona virüs ile mücadele edilen bugünlerde evsiz kalmanın mağduriyetini yaşadıklarını söyledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özak GYO ve Marriott Kemer oteli için Anlaşma İmzalandı
  • 10.09.2026 10:50

Özak GYO ve Marriott Kemer oteli için Anlaşma İmzalandı

2028 yılında açılması planlanan The Ritz-Carlton, Kemer, All-Inclusive otelinin& ...

Mevcut yapıları güçlendirmek için araştırmalar sürüyor
  • 26.08.2026 16:48

Mevcut yapıları güçlendirmek için araştırmalar sürüyor

Fischer Şirketler Grubu, ABD’deki Purdue Üniversitesi ile birlikte tam ölçekli b ...

TUCSA Başkanı Gürel: “Deprem riski yüksek olan ülkemizde çelik tercih değil, zorunluluktur”
  • 18.08.2026 11:09

TUCSA Başkanı Gürel: “Deprem riski yüksek olan ülkemizde çelik tercih değil, zorunluluktur”

17 Ağustos Marmara Depremi’nin 27. yılında Türkiye’nin deprem gerçeğinde çözüm y ...

TMB Başkanı Eren'den deprem mesajı
  • 17.08.2026 09:57

TMB Başkanı Eren'den deprem mesajı

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, 17 Ağustos Marmara Dep ...

THBB Başkanı Işık deprem güvenliği için sürekli denetimi vurguladı
  • 14.08.2026 14:52

THBB Başkanı Işık deprem güvenliği için sürekli denetimi vurguladı

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, deprem güvenliğinin kaliteli yap ...

Bakan Kurum: “Dirençli şehirler için yeni finansman mekanizmaları geliştirmeliyiz”
  • 13.08.2026 16:29

Bakan Kurum: “Dirençli şehirler için yeni finansman mekanizmaları geliştirmeliyiz”

İLBANK tarafından düzenlenen COP31 Yolunda İklim Dirençli Şehirler Zirvesi’nde k ...