maritbet girişmaritbet
Erdoğan Bayraktar: Kentsel dönüşümde kimseyi incitmeyeceğiz!

Erdoğan Bayraktar: Kentsel dönüşümde kimseyi incitmeyeceğiz!

5 Ekim’de Esenler’de başlayan kentsel dönüşüm hızlıca devam ediyor. Havaalanı Mahallesi’nnin büyük bir çoğunluğuyla anlaşan Esenler Belediyesi, 3 kepçeyle yıkımlara devam ediyor

5 Ekim'de Esenler'de başlayan kentsel dönüşüm hızlıca devam ediyor. Havaalanı Mahallesi'nin büyük bir çoğunluğuyla anlaşan Esenler Belediyesi, 3 kepçeyle yıkımlara devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümün tüm hızıyla devam ettiği Esenler'i ziyaret etti. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'yla açıklamalarda bulunan Erdoğan Bayraktar kentsel dönüşümde sosyal devlet görevlerini yerine getirdiklerini ve getirmeye devam edeceklerini açıkladı.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, 72 bin metrekare alan üzerinde çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Göksu “Bu alan Bakanlar Kurulu tarafından ilk kez afet riski ilan edildi. Bu bölgede 1227 bağımsız bölüm yaklaşık 72 bin metrekare alan üzerinde. Bölgenin yüzde 70'inden fazlası nüfustan arındırıldı. Bölgede hak sahipleriyle yüzde 98'lik anlaşma yapıldı. Yüzde 2'lik kısım ile anlaşılacak. Hak sahiplerine kira ve taşınma yardımı yapıyoruz. Kentsel dönüşüm bölgesinde 3 kepçeyle her gün yıkım yapıyoruz. Öyle bir an geliyor ki 6 katlı binayı 25 dakikada yıkıyoruz” dedi.

Kentsel dönüşüme destek veren vatandaş ve basın mensuplarına teşekkür eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar “ Türkiye'nin ve özellikle İstanbul'un kentsel dönüşme ihtiyacı var. Türkiye'nin afet riski binalardan kurtulmaya acil ihtiyacı var. 5 Ekim'de Esenler'de milat başlattık. Türkiye'nin asrın projesi bu. Eğer basın mensupları bu projeye destek vermeseydi buralara kadar gelemezdik. Herkesle anlaşacağız. Kimsenin burnunu kanatmayacağız. Bizim derdimiz garibin yuvasını yapmak. Kimseyi incitmek gibi bir düşüncemiz yok. Sosyal devletin gereklerini yapacağız. Artık Türkiye gelişmiş ülkeler arasına girecek. Kentsel dönüşümü dalga dalga yapacağız. Afetler olduğu zaman inşallah ekonomi küçülmeyecek ve can kaybı olmayacak. Afet olduğunda travma yaşamayacağız. Japonlar depremde kendilerini nasıl güvende hissediyorsa bizde öyle olacağız. Burada rant yok. İnsanların evi yıkılıyor ve o arada kira yardımı yapılıyor. Burada teknik altyapısı yeterli evler yapacağız. Kentsel dönüşüm artık başladı. Bu işi engellemek isteyenler var. Türkiye'nin 780 bin kilometrekaresini, başta İstanbul olmak üzere tüm şehirlerimizi mutlaka bu risklerden arındıracağız. Nerede halk razıysa, nerede gönüllülük varsa biz de devlet ve hükümet olarak ordayız. Biz bu dönüşümü mutlaka başarıya ulaştıracağız. İstanbul dahil olmak üzere 10 bölge tespit ettik. Kira yardımı var, konut alanların faizine yüzde 4 destek var. Vatandaşımız bu işe razı oldukça bizde hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz vatandaşa hizmet ettikçe huzur buluruz” açıklamalarında bulundu.

Kentsel Dönüşüm'ün lokomotif mahallesi Esenler Havaalanı Mahallesi'nde arazi ve vatandaş tespitler tayin işlemlerinin yüzde 100'ü tamamlandı, vatandaşların yaklaşık yüzde 99'u ile hak sahipliği sözleşmesi yapıldı.

Uğurcan TOKAY/emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!
  • 20.09.2017 16:06

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!

Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğ ...

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!
  • 26.01.2017 13:05

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!

Çevre ve Şehircilik eski bakanlarından Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Kon ...

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!
  • 03.06.2013 11:07

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER ...

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!
  • 25.02.2013 14:29

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar inşaat sektöründe yer alan firmalar ...

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!
  • 11.02.2013 09:10

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, emlak sektörünü emlaktasondakika'y ...