maritbet girişmaritbet
Erdoğan Bayraktar: 6.5 milyon konut diri fay üzerinde!

Erdoğan Bayraktar: 6.5 milyon konut diri fay üzerinde!

Diri fay sayısının 326 adet olduğu ortaya çıkınca, deprem riski altındaki ev miktarı da arttı. Bakan Bayraktar “Diri fay üzerindeki 6.5 milyon konut acilen yenilenmeli” dedi

Diri fay sayısının 326 adet olduğu ortaya çıkınca, deprem riski altındaki ev miktarı da arttı. Bakan Bayraktar “Diri fay üzerindeki 6.5 milyon konut acilen yenilenmeli” dedi.

Türkiye'de deprem üretecek fay hatları sayısının 150 değil aslında 326 olduğunu tespit eden araştırmanın ardından risk altındaki konut sayısı da otomatik olarak arttı. Bugüne kadar teknik yetersizlikler nedeniyle tespit edilemeyen yeni fay hatlarının ortaya çıkması Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı da harekete geçirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar “Türkiye'yi kat eden 24 bin 500 kilometrelik diri fay hatları üzerinde olan şehirlerimizdeki konutlarımızdan 6.5 milyonu elden geçirilmeye mahkum” diye konuştu.

Seferberlik ruhu içerisindeyiz

Türkiye'nin, 1999 Gölcük, Marmara ve Düzce depremlerinde travma yaşadığını belirten Bayraktar “Türkiye'nin ekonomisi, 45 saniyede yüzde 6-7 küçüldü. Türkiye bunu hak etmiyor, ama o travma ‘Biz neredeyiz, ne konumdayız?' meselesini önümüze getirdi” dedi. Kentsel dönüşümde bir seferberlik ruhu içinde olduklarını vurgulayan Bayraktar “Bu konu, siyaset dışı ve üstü eksenli. Bu yasa, ekonomik bakımdan hareketlilik ve kalkınma getirecek, Türkiye'de inşaat malzemelerinde gelişmeyi tetikleyecek, standartları artıracak, fiyatları ucuzlatacak” dedi.

TÜM PARTİLER DESTEK OLMALI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesinin yenileme, insanları koruma ve kollama hareketi, sosyal bir proje olduğunu belirterek, yasanın uygulanması konusunda tüm siyasi partilerden destek istedi. Bayraktar “Tüm partilerden, başta anamuhalefet partisinden, MHP'den, BDP'den destek bekliyorum” dedi. Dönüşümün zor bir iş olduğunu söyleyen Bayraktar “Bir yanlışlık yaparsak da o zaman da en ağır cezaya razıyız. Şeffaf olması, hesap verilebilir olması lazım. Denetime de şeffaflığa da eleştiriye de açığız” dedi.

Star

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!
  • 20.09.2017 16:06

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!

Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğ ...

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!
  • 26.01.2017 13:05

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!

Çevre ve Şehircilik eski bakanlarından Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Kon ...

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!
  • 03.06.2013 11:07

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER ...

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!
  • 25.02.2013 14:29

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar inşaat sektöründe yer alan firmalar ...

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!
  • 11.02.2013 09:10

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, emlak sektörünü emlaktasondakika'y ...