maritbet girişmaritbet
Ege-Koop, İzmir’in kentsel dönüşümünde önemli rol oynayacak!

Ege-Koop, İzmir’in kentsel dönüşümünde önemli rol oynayacak!

Türkiye’de pek çok ilde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları devam ededursun, İzmir'in farklı semtlerinde de dönüşüm projeleri hız kesmeden devam ediyor

 

Türkiye'de pek çok ilde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları devam ededursun, İzmir'in farklı semtlerinde de dönüşüm projeleri hız kesmeden devam ediyor. Mahallesindeki düzensiz yapılaşmaya dikkat çeken Anadolu Mahallesi muhtarı Mustafa Sarıçaylak, belediyenin konuya el atıp kendi mahallelerini de kentsel dönüşüm kapsamına alması gerektiğinin altını çizdi. İzmir'in en merkezi yerlerinden birinde oturduklarını ifade eden Muhtar Sarıçaylak, mahalleli olarak TOKİ'yi istemediklerini, Ege Koop'la yapılacak kentsel dönüşümün kendileri için daha avantajlı olacağını söyledi.

Henüz kentsel dönüşüme tabi olamadıklarını fakat yakın zamanda kendilerinin de dönüşüm kapsamına alınarak büyük bir değişim içine girmeyi ümit ettikleri belirten Sarıçaylak; "Mahallemiz şuan için kentsel dönüşüme tabi değil fakat ilerleyen süreçte bizimde bu projenin içinde yer alacağımız biliniyor. Mahallemizdeki evlerin neredeyse tamamı tapulu dolayısıyla yerinde dönüşüm için bir engelimizde yok. Zaten zemin olarak değerlendirecek olursak İzmir'in en sağlam zeminlerinden biri burası yani Gültepe. Bırakın heyelanı, depremde bile en az zarar alacak semtte oturuyoruz. Buraya rant için gelecek olanlar boşuna gelmesinler, biz mağdur edilmeden yerinde dönüşüm yapılmasını istiyoruz. Burada asıl görev belediyeye düşüyor, belediyenin de bizi mağdur etmeyeceğinden eminiz. TOKİ çok can yakabilir, örnekleri ortada. Bu nedenle TOKİ'nin değil belediyenin öncülüğünde farklı inşaat şirketleri özelliklede Ege- Koop'un burada herkese örnek olacak bir projeyi hayata geçirmesini arzuluyoruz" dedi.

Kentsel dönüşüm özen ister

Kentsel dönüşümün İzmir için her bakımdan çok önemli olduğunu belirten Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ise konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşümde önceliğin vatandaşın can güvenliği olduğunu ifade eden Aslan; "Kentsel dönüşüm tam anlamıyla bir dönüşüm olarak değerlendirilmeli.

Kentsel dönüşüm yapılan yerlerde sosyal tesislerden kültürel alanlara, spor tesislerinden eğitim alanlarına kadar pek çok ayrıntının düşünülmesi gerekiyor. Sadece binayı yıkıp yeniden yapmak kentsel dönüşüm değildir" şeklinde konuştu. Bakanlığın İzmir'deki 21 belediyeye yazı göndererek vatandaş ona güven duymalıdır.

Vatandaş, kendisinin mağdur olmayacağını ve verilen sözlerin yerine getirilerek kısa sürede bir ev sahibi olacağını bilmelidir. Bu konuda mahalle muhtarlarının mutlaka bu projelerin içine dahil edilmesi gerekir. Çünkü bir mahalleyi en iyi o mahallenin muhtarı tanır.

Nerede neye ihtiyaç olduğunu, vatandaşın ne istediğini en iyi o bilir" dedi. Kentsel dönüşüm konusuyla ilgili ciddi bir bilgi kirliliği olduğunu ifade eden Ege-Koop Genel Başkanı Aslan; " Herkesin kafası karışık, önce bilgi kirliliğinin giderilmesi gerekiyor. Eğer siz bu kentsel dönüşüm projesi içine muhtarları dahil etmezseniz, vatandaşın temsilcisini orada bulundurmazsanız bu işi yapamazsınız.

Hiç kimse kendi evini, alın sizin olsun diye vermez. Bu doğal bir tepkidir. Biz bu konuda Ege Koop olarak İzmir'de hatta Türkiye'de en güvenilir kurum olduğumuz için vatandaşta doğal olarak bizi stiyor. Bizde tabi ki bu konuda tüm bilgimizi, birikimimizi, deneyimimizi ortaya koymaya hazırız.

Biz kar amaçlı bir kurum değiliz.

Biz rant amaçlı değil sosyal amaçlı bu işi üstleneceğiz. Kentsel dönüşüm konusunda eğer ciddi bir mağduriyet ortaya çıkarsa güven bunalımı oluşur ve bu iş sekteye uğrar. Özellikle yerinde ve borçlandırmasız dönüşüm esas alınmalıdır. Böylece vatandaş mağdur olmaz" şeklinde konuştu.

"Bakanlık hazır"

Ankara'da bakanlıkla görüşmeler yaptığını ve bakanlığın her tülü iş birliğine hazır olduğunu söyleyen Aslan, "Bakanlıkla görüştüm, her türlü ciddi işbirliğine hazırlar.

İzmir bu seçim döneminden faydalansın. Bu işte kaprise gerek yok. 'O yapmasın ben yapayım' zihniyeti olamamalı. Belediyeler ön hazırlıklarını yapıp projelerini bakanlığa sunmalı bakanlıkta konuyla ilgili üzerine düşeni yapmalı.

"Karabağlar istekli"

 Karabağlar Belediyesi ile ortak bir proje geliştirdiklerini belirten Aslan," Karabağlar Belediyesi bu konuda oldukça istekli, karşılıklı olarak bir proje hazırlıyoruz. Bu hafta içinde belediye başkanımıza son durum hakkında bilgi vereceğiz. Eğer kısmet olursa Şehitler Mahallesinde yepyeni bir projeyi hayata geçireceğiz. Önemli bir aksilik olmaz ise bakanlığa başvuruyu bu ay içinde yapacağız. Şehitler Mahallesinde 1000'e yakın ev yıkılıp yeniden yapılacak. Örnek bir proje olacağını düşünüyoruz" dedi. Muhtarlarla sık sık bir araya geldiğini söyleyen Aslan, İzmir'in kentsel dönüşüme istekli olduğunun altını çizerek şunları söyledi; "İzmir kentsel dönüşümü istiyor, bu konuda hevesli.

Kimse bu hevesi kırmasın ve bu işi siyasete malzeme yapmasın.

Kentsel dönüşümün hedefi insandır. İzmir'in büyük bir bölümü kendi kendini finanse edebilecek durumdadır.

Yeter ki iyi planlasın, hedefler doğru belirlensin. Havanda su dövmek yerine örnek bir projeyi hayata geçirmeliyiz. Zaten o zaman gerisi çorap söküğü gibi gelecektir."

Ege Telgraf

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"İzmir'de yapılan deprem konutlarını 26 Kasım'da teslim edeceğiz"
  • 23.11.2021 10:10

"İzmir'de yapılan deprem konutlarını 26 Kasım'da teslim edeceğiz"

Konuşmasına, kendisini dinleyenleri selamlayarak başlayan Erdoğan, Cuma günü İzm ...

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!
  • 26.09.2018 12:54

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Evora İzmir basına tanıtıldı
  • 25.09.2018 15:38

Evora İzmir basına tanıtıldı

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Bakan Kurum, İzmir projelerinde incelemelerde bulundu
  • 30.07.2018 11:01

Bakan Kurum, İzmir projelerinde incelemelerde bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir'de Karabağlar kentsel dönüşüm alanı ...

Muhittin Selvitopu, Karabağlar'daki dönüşümü anlatıyor
  • 04.06.2014 16:52

Muhittin Selvitopu, Karabağlar'daki dönüşümü anlatıyor

İzmir Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Kentsel Dönüşü ve Ye ...