maritbet girişmaritbet
Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. etabı yolda

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. etabı yolda

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ikinci etabı kapsamında bin 524 hissenin hak sahiplerine 152,2 milyon lira ödeme yapılacak.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ikinci etabı kapsamında bin 524 hissenin hak sahiplerine 152,2 milyon lira ödeme yapılacağını bildirdi.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından sürdürülen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde kamulaştırma çalışmaları için hak sahipleri ile görüşme gerçekleştirildiğini belirtti.

TOKİ'nin, ikinci etap görüşmelerinde 926 hak sahibi ile anlaşma sağladığına işaret eden Gümrükçüoğlu, "Projenin ikinci etabı kapsamında, bin 524 hissenin hak sahiplerine 152,2 milyon lira ödeme yapılacak. Bu kapsamda hak sahiplerine şuana kadar 94,5 milyon lira ödendi. Geri kalan ödemelere ise devam ediliyor." bilgisini verdi.

Gümrükçüoğlu, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin etap etap gerçekleştirilecek dev bir proje olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Oldukça yüksek bir maliyete sahip dev proje tamamlandığında Trabzon şehir merkezinin çehresi tamamen değişecek. Hak sahiplerine, birinci etap kentsel dönüşüm alanında mahkemelerin belirlediği fiyatlar yükseltilerek sunuldu. Hak sahibi hemşehrilerimiz ilgi göstererek anlaşma sürecine katıldı. Böylece projenin ikinci etabında oldukça büyük anlaşmalar gerçekleştirildi."

Projenin ikinci etabı kapsamında kamulaştırılan 7 metruk binanın öncelikli olarak yıkıldığını ifade eden Gümrükçüoğlu, çalışmaların ilerleyen günlerde yoğunlaşarak sürdürüleceğini bildirdi.

Gümrükçüoğlu, her iki etap için peyzaj projesi hazırlandığını anımsatarak, anlaşma ve yıkımların tamamlanmasının ardından bu projenin uygulanacağını kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ, TSE’nin Temelli Kampüsü’nü tamamladı
  • 29.04.2026 11:53

TOKİ, TSE’nin Temelli Kampüsü’nü tamamladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye’nin sanayi üretim stan ...

İstanbul’da 100 bin konut için kura heyecanı
  • 27.04.2026 09:35

İstanbul’da 100 bin konut için kura heyecanı

TOKİ tarafından gerçekleştirilen “500 Bin Sosyal Konut Projesi”nin İstanbul ayağ ...

Bafra Millet Bahçesi, Samsun'a nefes oldu
  • 20.04.2026 15:32

Bafra Millet Bahçesi, Samsun'a nefes oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Sazlıbosna’daki 'İlk Evim' sosyal konutları hızla tamamlanıyor
  • 07.04.2026 18:34

Sazlıbosna’daki 'İlk Evim' sosyal konutları hızla tamamlanıyor

İlk Evim - 250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında İstanbul Arnavutköy Sazlıbosn ...

İstanbul’da 100 bin konutun kuraları 25 Nisan’da çekilecek
  • 03.04.2026 18:55

İstanbul’da 100 bin konutun kuraları 25 Nisan’da çekilecek

Bakan Kurum, Yüzyılın Konut Projesi kapsamında İstanbul’da 100 bin konutun kural ...

TOKİ, 45 İlde 353 arsayı açık artırmayla satacak
  • 03.04.2026 10:38

TOKİ, 45 İlde 353 arsayı açık artırmayla satacak

TOKİ, 45 ilde farklı kullanımlara açılacak 353 arsayı açık artırmayla satışa çık ...