maritbet girişmaritbet
Bursaray Kestel hattında sona yaklaşılıyor

Bursaray Kestel hattında sona yaklaşılıyor

Bursaray Kestel hattında çalışmalar son aşamaya gelirken, 26 Şubat Çarşamba gününden itibaren hatta enerji verilecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kesintisiz ve konforlu ulaşımı kentin doğusu ile buluşturmak amacıyla bu dönem programda olmamasına rağmen hayata geçirdiği Bursaray Kestel hattında çalışmalar son aşamaya gelirken, 26 Şubat Çarşamba gününden itibaren hatta enerji veriliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Arabayağı istasyonundan itibaren ilk 4 istasyonda yapılacak enerji testlerinin ardından Mart ayı içerisinde yolculu test sürüşlerine başlanacağını söyledi. Bursa'nın demir ağlarla örülmesi hedefiyle 9 kilometrelik Bursaray Görükle ve Emek hatlarının ardından konforlu ulaşımın kentin doğu yakası ile buluşturulması amacıyla hayata geçirilen 7 duraklı 8 kilometrelik Kestel hattında çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Arabayatağı istasyonundan itibaren 8 bin100 metrelik geliş gidiş hattın ilk 4 istasyonunu oluşturan 5 bin 175 metrelik bölümüne 26 Şubat Çarşamba gününden itibaren iki adet yeni trafodan 1500 voltluk enerji verilecek. Tüm istasyonlarda yürüyen merdivenler ve engelli asansörleri hizmete hazır hale getirilirken, enerjili testlerin tamamlanmasının ardından Mart ayı içinde Arabayatağı istasyonundan itibaren ilk 4 istasyonda yolculu test sürüşlerine başlanacak.

Hattın 5 ve 6 nolu istasyonların da eksiklerin tamamlanmasının ardından sisteme daha sonra dahil edilmesi planlanırken, son istasyonunda Haziran ayında tamamlanıp, yeni trafolarıyla birlikte hattın tamamının ulaşıma açılması bekleniyor.

Ankara yolunun çehresi değişti
Bursaray Kestel hattı, bir raylı sistem imalatının ötesinde yeni kavşak ve köprü imalatları, oto korkuluklar ve aydınlatmaları ile Ankara yolunun çehresini tamamen değiştirdi. Çalışmalar kapsamında yapılan Esenevler ve Kestel Kavşakları ulaşıma açılırken, bu noktalarda trafik ışıklarının kaldırılmasıyla karayolu ulaşımı da kesintisiz hale geldi. Yine güzergah üzerinde bulunan Hacıvat, Deliçay ve Balıklıdere Köprüleri de gidiş geliş 3'er şerit ve raylı sistem köprüsü olmak üzere yeniden yapıldı. Bursaray Kestel hattının bir dönem içinde ihale edilip, ulaşıma açılması açısında önemli bir proje olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dönem bitmeden ilk 4 istasyonda yolculu seferleri başlatacak olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini ve hatta enerji verilmesinin ardından artık yolculu seferlere sayılı günler kaldığını dile getiren Başkan Altepe, diğer istasyonların da tamamlandıkça etap etap sisteme entegre edileceğini belirterek, hattın şimdiden bölge halkına hayırlı olmasını diledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı
  • 24.04.2021 13:56

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı acele k ...