maritbet girişmaritbet
Bursa Doğanbey, kentsel dönüşüm projesi ile en prestijli bölge oldu!

Bursa Doğanbey, kentsel dönüşüm projesi ile en prestijli bölge oldu!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin merkez Osmangazi İlçesi’nde bulunan Tayakadın, Kiremitçi, Doğanbey ve Kırcaali mahallelerini 5 yıl önceki atıl görünümden kurtaran Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi, Bursa’nın yükselen yeni değeri olarak dikkat çekiyor

 

Bursa'da yaklaşık 5 yıl öncesine kadar itfaiye ve ambulansın giremediği dar sokakları, sosyal donatı alanlarından yoksun çarpık kentleşmesiyle kent merkezinde bir çöküntü bölgesi olarak kalan Tayakadın, Kiremitçi, Doğanbey ve Kırcaali mahalleleri, Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi ile kentin en prestijli bölgesi haline geldi. Osmangazi Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi işbirliğiyle toplam 280 bin metrekare alanda hayata geçirilen proje, sadece mahalle sakinlerine konut imkanı sunması nedeniyle Türkiye'nin alanında tek kentsel dönüşüm projesi oldu.
 
Doğanbey'de yaşam başladı
 
Doğanbey, bölgede yaşanan dönüşümün son aşamaya gelmesiyle yeni sakinlerini de ağırlamaya başladı. Toplam 2 bin 729 dairenin bulunduğu Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yaklaşık 800 kişi sözleşmesini imzaladı. Sözleşmesini imzalayan vatandaşların yaklaşık yarısı da evlerine taşınarak, Doğanbey'de ikamet etmeye başladı.
 
Eski mahallelerinde yapılan yeni konutlarda yaşamaya başlayan vatandaşlardan 73 yaşındaki Habibe Aygenç, yaklaşık 2 aydır yaşadığı evinden çok memnun olduğunu söyledi. Annesinden kalan evin yerinde yapılan yeni konutlarda ferah bir ortamda yaşadıklarını anlatan Aygenç, “Annemin evi çok eskiydi, döküntü haldeydi. Buranın bu kadar değişeceğini ve yeni yapılan evlerin bu kadar güzel olacağını beklemiyordum. Burayı çok beğendim” dedi.
 
Doğanbey'in sakinlerinden Nimet – Burhan İldeş çifti de yeni dairelerinden çok memnun olduklarını belirtti. Burhan İldeş, doğma büyüme Kırcaali Mahallesi'nde yaşadığını anlatarak, “Ben burada büyüdüm, mahallenin eski halini hatırlıyorum. Bugünle o zamanlar arasında çok fark var. Evler çok güzel. Biz 10. kattayız. Evimiz Kiremitçi Camii'nin yanında olsun istemiştik, burada oldu. Çok memnunuz” diye konuştu.
 
Burhan İldeş, evlerin doğalgaz ve telefon bağlantı sorununun çözülmesini de istediklerini sözlerine ekledi. Nimet İldeş ise yeni evlerinden çok memnun olduklarını ifade ederek, “Evimiz çok güzel, tavanları yüksek, yapısı sağlam. Doğanbey çok güzel oldu” dedi.
 
“Doğanbey, Bursa'nın yeni yaşam alanı”
Doğanbey sakinlerinden, 19. kattaki yeni evlerine taşınan Pakize – Mehmet Ilgın çifti de yeni evlerinin heyecanını yaşayan vatandaşlardan… Bölgenin eski halini çok iyi bildiklerini anlatan Mehmet Ilgın, “Evimize yeni taşındık, yaklaşık 1 aydır buradayız. Eşyalarımızın tamamı gelmedi hatta. Doğanbey, Bursa'nın yeni yaşam alanı oldu. Çok mutluyuz. Biz 19. kattayız, Bursa manzarası çok güzel” diye konuştu.
 
Ilgın, sitede çeşitli eksiklerin olduğunu ancak doğalgaz gibi ihtiyaçların da zamanla giderileceğine inandıklarını belirterek, projeyi hayata geçiren başta Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti. Mehmet Ilgın'ın oğlu işadamı Burhan Ilgın da Doğanbey'de yaşanan sıkıntıların aşılmaya başlandığını belirterek, “İnsanlar burada aidatların 250 TL civarında olduğunu zannediyor ve bu yüzden evlerine yerleşmiyorlar. Ancak aidatlar o kadar yüksek değil, olması gerektiği gibi 55 – 60 TL civarında. Ev sahiplerinin bir an önce dairelerine yerleşmeleri gerektiğini düşünüyorum. Ancak bu şekilde eksikler bir an evvel tamamlanır ve burası da hak ettiği değere kavuşur” şeklinde konuştu.
  

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!
  • 24.04.2024 12:43

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ, her mevsim ayrı güzelliğe ...

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı
  • 22.03.2023 13:04

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı

Akıllı cihazlarını kullanıcılarla doğrudan buluşturan Togg, kullanıcıya daha yak ...

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı
  • 08.03.2023 13:42

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı

Fatih Sultan Mehmed'in hocalarından Molla Yegan'ın Bursa'da ders verdiği 6 asırl ...

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!
  • 15.02.2023 11:25

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin 222. saatinde, Kahramanm ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...