maritbet girişmaritbet
Bağcılar halkı kentsel dönüşüm istiyor!

Bağcılar halkı kentsel dönüşüm istiyor!

Halk Meclisinde hemşehrilerinin karşısına geçerek hazırlanan dev projelerle ilgili bilgi veren Çağırıcı, konuşmasının sonunda mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi ve sorularını cevapladı. Çağırıcı, “İlçemizde 20 yıldır katılımcı demokrasinin en güzel örneğini veriyoruz. Belediye Başkanı olarak karşınıza çıkarak size hesap veriyorum. Çünkü, sizler bizi seçerek bize böyle bir sorumluluk yüklediniz” dedi

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İnönü Mahallesi'nde düzenlenen “Halk Meclisi”nde yaptığı konuşmada gerçekleştirilen yatırımları ve hazırlanan projeleri anlattı. 

Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ile birlikte İnönü Mahallesi'nde düzenlenen “Halk Meclisi”ne katıldı. Konuşmasına Kentsel Dönüşüm Projesi'ni anlatarak başlayan Çağırıcı, hemşehrilerinin artık bu konuda bilgilendiğini ifade etti. Müracaat olması halinde hasarlı binaların tespitinin yapıldığını hatırlatan Çağırıcı, ilçedeki 48.750 binanın 35 bininin kontrol edilmesi gerektiğini anlattı. Çağırıcı, şöyle konuştu:

“4 katlı binayı 5 bin liraya test ediyorlar. Bina sağlam çıkarsa 5 bini seve seve veriniz. Çürük çıkarsa da bankadan devlet desteği alıyorsunuz. Üstelik test parası iade ediyor.” dedi. Kentsel Dönüşüm Merkezi'ndeki personelin müracaat edenlere yardımcı olduğunu ifade eden Çağırıcı, mahallelilere çağrıda bulunarak, “Merkezimize gelin detaylı bilgi alın. 3-4 komşu bir araya gelin, ‘binayı yenileyeceğinizi söyleyin' bizden bir kat da fazla alın.” dedi. 

Satın alınan eski fabrika binasının yerine hükümet konağı yapacaklarını belirten Çağırıcı, Saraybosna Parkı'nı da yeniden inşa edeceklerini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Ebubekir Camii'nin yanında Bölge Parkını bitirmek üzere olduğunu da müjdeleyen Çağırıcı, artık metromuz da hizmete başladı.”dedi. İnönü Mahallesi'nde inşa edilen sağlık ocağının yakında hizmete gireceğini de kaydeden Çağırıcı, bir bilgi evini de çocukların eğitimi için hizmete sunacaklarını anlattı.

“Dereyolu boydan boya yenileniyor”

Olimpik Spor Salonu'nun alt tarafını yeşillendirerek gezi alanı haline getireceklerini de vurgulayan Çağırıcı, halk arasında Tavukçu Deresi olarak bilinen “Dere Yolu ve Kemalpaşa Mahallesi yan yoldan başlayarak elektrik hatlarını yerin altına alıyoruz. Dere Yolu boydan boya ışıklanacak. Artık su baskınlarından kurtulduk. Derenin üzerini tamamen kapatmak teknik olarak mümkün değil. Çünkü, aşırı yağış sonrası kanal tıkandığında evleri su basar. Bu yüzden derenin üzerini kapatamıyoruz. Ben bu vesile ile bir kez daha İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş'a çok teşekkür ediyorum” dedi. Cadde kenarlarındaki kaldırımları yenileyeceklerini de belirten Çağırıcı, orta refüjlere çiçek kuleleri kuracaklarını ve Mehmet Akif Bulvarı'nı yenileyeceklerini sözlerine ilave etti.

“Lütfen yaşlıları ve astım hastalarını düşünün”

Bir mahalle sakininin, balkonda halı yıkanması ve tozunun çevreye yayılması ile ilgili şikayeti üzerine Çağırıcı, şunları söyledi: “Balkonda ve sokak ortasında halının tozunu alan, yün yıkayan veya kilim temizleyen hemşehrilerimden rica ediyorum, lütfen yaşlılarımızı ve astım hastalığı olanları düşünün. Şehir hayatına uygun yaşayalım. Cadde ve sokakta düğün yapılmamasını rica ediyorum. Lütfen bebeği olanları, yaşlıları ve hasta insanları da düşünelim.” 

AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, ise ilçeyi yönetenlerin, halkın karşısına çıkarak hesap verebilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Öztürk, “Bu ilçede yaşayan herkes, ilçeyi yönetenlere kolayca ulaşabiliyor. Onlara sıkıntılarını anlatabiliyorlar ve şikayetlerini rahatça aktarabiliyorlar. Bu güzel gelenek 20 yıldır bu ilçede devam ettiriliyor.” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Etlik Şehir Hastanesi projesinde 1.1 milyar dolarlık yapılandırma
  • 30.09.2020 12:43

Etlik Şehir Hastanesi projesinde 1.1 milyar dolarlık yapılandırma

Etlik Şehir Hastanesi projesinde 1.1 milyar Euro'luk yeniden borç yapılandırması ...

Emlak Katılım’a 5 milyarlık sukuk ihraç onayı geldi
  • 29.09.2020 09:32

Emlak Katılım’a 5 milyarlık sukuk ihraç onayı geldi

Emlak Katılım, 5 milyar TL'lik yeni kira sertifikası ihraç tavanı onayı aldı. ...

'Hayatın her alanında kentler belirleyici konumda'
  • 23.02.2018 16:28

'Hayatın her alanında kentler belirleyici konumda'

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen "Küreselleşme ve Kent Ağları B ...

Albayrak Sitesi, Şehr-i Bağcılar'a dönüştü
  • 07.02.2018 14:57

Albayrak Sitesi, Şehr-i Bağcılar'a dönüştü

Bağcılar Belediyesi tarafından 3.5 ay önce temeli atılan Şehr-i Bağcılar projesi ...

Bağcılar, yeni belediye binasına kavuşuyor
  • 03.11.2017 11:49

Bağcılar, yeni belediye binasına kavuşuyor

Bağcılar Belediyesi'nin 4 ay önce temeli atılan ve 2018 yılı sonunda bitmesi pla ...

'Parklanma sorununun çözümü binaların altına otopark yapmak'
  • 26.10.2017 14:51

'Parklanma sorununun çözümü binaların altına otopark yapmak'

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Engelliler Sarayı’nda düzenlenen kahv ...