maritbet girişmaritbet
Aziz Kocaoğlu: Bizim işimiz kenti kalkındırmak!

Aziz Kocaoğlu: Bizim işimiz kenti kalkındırmak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 'kentsel dönüşüm'ü anlattı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 'kentsel dönüşüm'ü anlattı

Kentsel dönüşüm çalışmalarından olumlu sonuç alınabilmesi için önce konut talebinin artması gerektiğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bunun için, önce kentimizi kalkındırmalıyız. Kent dönüşümünün bir kısmını İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir kısmını TOKİ organize edebilir. Ama mutlaka mal sahibi ile müteahhidin arasında, iki tarafın hakkını, hukukunu koruyacak adil bir elin bulunması gerekir" dedi.

Nazım İmar Planı'nda belirlediği 470 hektarlık yenileme / sağlıklaştırma program alanları kapsamında, kendi öz kaynaklarını kullanarak çalışmalarına başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarında sona yaklaştığı Kadifekale heyelan bölgesinden sonra, ilçe belediyeler ile birlikte yürüttüğü tespit çalışmalarını tamamlayıp dönüşüm uygulamasını İzmir'in her yerine yaymaya hazırlanıyor. "Geleceğin İzmir'i"ni planlama konusunda kentsel dönüşüm çalışmalarının özel bir yere sahip olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dönüşüm çalışmalarında hem mal sahibinin hem de müteahhidin arasında, iki tarafın da hakkını koruyacak "adil bir el"in bulunması gerektiğini vurguladı.

Kocaoğlu, "Bugün İzmir'de dönüştürülecek ortalama 100 bin konut var. Bunun için 200 bin konut yapılması gerekir. Bunu yapabilmemiz için de 100 bin konutun satılması, 100 bin konut talebinin olması gerekir. Esas işimiz, İzmir'i kalkındırmaktır. Buradan hareketle kent dönüşümünün bir kısmını Büyükşehir, bir kısmını TOKİ organize edebilir. Ama mutlaka mal sahibi ile müteahhidin arasında, iki tarafın hakkını hukukunu koruyacak adil bir elin bulunması gerekir" diye konuştu.

YERELDE KALKINMA

Kentsel dönüşümün aynı zamanda bir sosyal dönüşüm olduğunu da vurgulayan Kocaoğlu, "Konu sadece binayı yıkıp yerine depreme dayanıklı bina yapmaksa o işin basit tarafı. Kentsel dönüşüm yapmak için mutlaka ileriye dönük kent planlaması, mikro planlamalar, uygulama projeleri yapmak gerek. Bu çerçeveden bakıldığında kent dönüşümü, kentin geleceği açısından aklı ve bilimi kullanmaktır. Biz kent ekonomisini büyütmek için yerelde kalkınmaya her zaman önem verdik. Kentsel dönüşümün en önemli ayaklarından birisi de yerelde kalkınma ve vatandaşların yaşam standartlarının artırılmasında kilit rol oynamasıdır" diye konuştu.

Kentin bütününün birlikte tasarlanmasının önemine değinen Kocaoğlu, "3 yıl geceli gündüzlü çalışarak yaptığımız master planımızda 18 kent dönüşümü bölgemiz var. Bunların tamamı akşamdan sabaha yapılacak işler değil. En acilinden başlayarak yapılmalı. Mutlaka kent dönüşümü yapılacak bölgelere bir cazibe merkezi yaratmak, oradaki dairelerin ve ticaret alanlarının değerini artırmak gerek. Bu kentin ekonomisi; sanayisiyle, ticaretiyle, hizmet sektörüyle kalkınırsa kent dönüşümü hızlı yapılır" dedi. 1/25.000 ölçekli İzmir Kentsel Bölge Nazım İmar Planı revizyonuyla 18 adet proje alanı belirlendiği ve toplam 470 hektar büyüklüğündeki alanda yenileme ve sağlıklaştırma projesine ihtiyaç duyulduğu vurgulayan Kocaoğlu, Bakanlar Kurulu'nda onay bekleyen projelerin hayata geçmesiyle birlikte İzmir'in 30 bin adet sağlıklı ve dayanıklı konuta kavuşacağını ifade etti.

Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmirli depremzedeler yıl sonuna kadar süre istiyor
  • 03.06.2022 17:11

İzmirli depremzedeler yıl sonuna kadar süre istiyor

İzmir'de, 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde binaları has ...

"İzmir'de yapılan deprem konutlarını 26 Kasım'da teslim edeceğiz"
  • 23.11.2021 10:10

"İzmir'de yapılan deprem konutlarını 26 Kasım'da teslim edeceğiz"

Konuşmasına, kendisini dinleyenleri selamlayarak başlayan Erdoğan, Cuma günü İzm ...

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!
  • 26.09.2018 12:54

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Evora İzmir basına tanıtıldı
  • 25.09.2018 15:38

Evora İzmir basına tanıtıldı

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Bakan Kurum, İzmir projelerinde incelemelerde bulundu
  • 30.07.2018 11:01

Bakan Kurum, İzmir projelerinde incelemelerde bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir'de Karabağlar kentsel dönüşüm alanı ...