maritbet girişmaritbet
Antalya'da kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı

Antalya'da kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı

Antalya'daki Kepez ve Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli törenle atıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yaptığı konuşmada, Antalya'da büyük hizmet ve proje yoğunluğu içinde çalıştıklarını, başladıkları projelerin temel atma veya açılışlarına yetişmekte zorlandıklarını söyledi. 

Hizmetlerin hızla devam ettiğini aktaran Türel, "30'a yakın projemiz açılışa hazır. Bir taraftan hizmet bir taraftan da vatandaşla buluşmalar gerçekleştiriyoruz. Hizmet yağmurunda açılışa fırsat bulamayalım. Sizler yapılanı görüyor, biliyorsunuz." dedi. 

Huzurlu ortamı sağlamak için Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesini gerçekleştireceklerini vurgulayan Türel, sıradan bir temel atma töreni yapmadıklarını, projenin birçok ilkleri barındırdığını dile getirdi. 

Kentsel dönüşüm projesinin tez konusu olabileceğini aktaran Türel, şunları kaydetti: 
"Başlamak, bitirmek çok kolay değil. Vatandaşımızın sorununu dert edinerek başlayıp, hizmetlerine sunuyoruz. Burada çalışanların maaşlarını alamadığıyla ilgili protestoya yönelik yazılar gördük sosyal medyada. O isimde burada çalışan kimse yok. Kira yardımları eksiksiz yapılıyor. Provokatörler, vatandaş mutsuz olsun diye iş başında. Biz vatandaşımızın mutluluğu için çalışıyoruz, diğerleri vatandaşın mutsuzluğunu kendilerine mutluluk olarak görüyorlar. Yönetim planımızı onayladık, artık tapu işlemlerinin gerçekleşmesi için bütün belgeleri Tapu Kadastro Müdürlüğüne gönderdik. Tapularınız hazırlanıyor. Ocak ayına kadar bütün vatandaşlarımıza tapularını teslim edeceğiz."

"8 milyar liralık bir iş"

Projeyi üstlenen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas da geçen yıl şubatta projeye dahil olduklarını söyledi. 

Mart ayında sözleşmenin imzalandığı günden beri hummalı bir çalışma ve büyük yükün altına girdiklerine işaret eden Elmas, "Önemli bir iş yaptık. O günden beri büyük azim ve gayretle çalışıyoruz. Geçen yıl haziran sonu büyük bir performansla ruhsatları alıp hafriyata başladık. Aralık itibarıyla da satışlarımıza başladık. Bugün de hep birlikte temel atma törenini yapıyoruz." dedi. 

Projenin 1 milyon 300 bin metrekarelik bir arazide iki mahallede sürdürüldüğünü kaydeden Elmas, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteğiyle halkla toplantılar gerçekleştirip, planlama sürecini başarılı bir şekilde yaptıklarını ifade etti. 

"Bana göre burası Türkiye'nin en büyük ve en başarılı kentsel dönüşüm projesidir." diyen Elmas, projenin örnek bir çalışma olduğunu dile getirdi. 

Elmas, dev projenin halkla bütünleşerek ortaya çıkan büyük bir iş olduğunu vurguladı. 

Kentsel dönüşüm alanında yaklaşık 19 bin birimlik bir şehir inşa ettiklerini anlatan Elmas, "Geleceğe miras bir şehir olacak. 17 bine yakın konut, ofisler, dükkanlar, çarşılar, camiler müzeler gibi sosyal alanlar ve kentsel park alanıyla birlikte ciddi bir şehir inşa etmiş oluyoruz. Antalya Kepez ve Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi 8 milyar liralık bir iş. 8 yıllık bir süreç içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Tamamlandığında 70 bin kişinin yaşayacağı bölgede 5 bin kişilik istihdam sağlanacak." diye konuştu. 

Şimdiye kadar yaklaşık bin 800 konutun satışını yaptıklarını aktaran Elmas, şöyle devam etti:

"Faizlerin yükseldiği ortamda bu sayı çok büyük bir başarı. 55 ülke ve 600 şehirden internet sitemiz ziyaret edildi. Her vilayete konut sattık. Satışların yüzde 65'i Antalya içine oldu. Ruslar, Araplar ve İranlılardan ciddi talepler almaya başladık. Hatta Rus kardeşlerimizden 'Bize ayrı bir mahalle yapın' talebi bile alıyoruz."

Konuşmaların ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Belediye Başkanı Türel ve diğer protokol üyeleri platformdaki butonlara basarak temsili temel atmayı gerçekleştirdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Özhaseki, Antalya'daki kentsel dönüşüm projesini inceledi
  • 21.11.2017 18:28

Bakan Özhaseki, Antalya'daki kentsel dönüşüm projesini inceledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sur Yapı'nın Antalya Kepez ilçesi Ke ...

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden tahvil atağı!
  • 28.03.2017 17:17

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden tahvil atağı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Urcu, yeni yatırımlarda ku ...

Antalya'nın 3 ilçesinde 181 riskli yapı belirlendi
  • 12.11.2020 09:05

Antalya'nın 3 ilçesinde 181 riskli yapı belirlendi

Antalya’da 1 milyon 260 bin kişinin yaşadığı Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı ilçel ...

Sur Yapı Antalya projesine Green Good Design Ödülü!
  • 18.10.2018 14:30

Sur Yapı Antalya projesine Green Good Design Ödülü!

Antalya’da yükselen Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar 2 ...

Antalya'da kentsel dönüşüm şart oldu
  • 08.10.2018 12:00

Antalya'da kentsel dönüşüm şart oldu

Antalya’nın kentsel dönüşüm master planına göre şehirde dönüşümün zorunlu olduğu ...

Kentsel dönüşümde çevre hassasiyeti!
  • 04.10.2018 09:39

Kentsel dönüşümde çevre hassasiyeti!

Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında sökülen ağalar yerine dikilerek ...