maritbet girişmaritbet
Alaeddin Babaoğlu, Haliç’teki dönüşümü tek başına üstleniyor!

Alaeddin Babaoğlu, Haliç’teki dönüşümü tek başına üstleniyor!

Türkiye’deki ilk yatırımı Hilton Garden Inn İstanbul Golden Horn Hotel olan Amplia Emlak, düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Haliç bölgesinde gerçekleştirecekleri kentsel dönüşümün detaylarını verdi

 

Dönüşüme halkın desteğiyle dahil olduklarını anlatan Amplio Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, Haliç bölgesi projelerine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın ikna etmesiyle Hilton Garden Inn'le başladıklarını anlatarak, daha sonra bölge sakinlerinin kendi talepleriyle kentsel dönüşüm projesinin gündeme geldiğini aktardı.
 
Proje kapsamındaki alanda ilk etapta 160 tane binanın yıkılacağının ve bunların yerine mahalle konsepti şeklinde toplamda 400 civarında yeni yapı yapılacağının anlatan Babaoğlu, sosyal içerikli mekânlarıyla bölge sakinlerinin burada yaşamaya devam edeceğini, diğer yapıları ise satışa çıkaracaklarını kaydetti.
 
Projenin ileride genişlemesinin de söz konusu olduğunu ifade eden Babaoğlu, 120 milyon liralık bütçe öngördüklerini ve örnek bir proje yapmak istediklerini söyledi. Proje için bölge halkının istekli olduğuna değinen Babaoğlu, şu anda neredeyse herkesle uzlaşıldığını ve bölge sakinlerinin proje sonunda sadece deprem garantili değil sağlıklı ve güzel bir ortamda oturabilme imkânı kazanacaklarını ifade etti.
 
Yollar adım attıkça aydınlanacak
 
Haliç'teki kentsel dönüşümde şu ana kadar görülmemiş çapta enerji tasarrufu sağlanacağını vurgulayan Babaoğlu, şunları söyledi: “Haliç'teki kentsel dönüşümde şu ana kadar görülmemiş çapta enerji tasarrufu sağlayacak projeler bulunuyor. Mahalleli damacanayla su almayacak, çünkü su arıtma tesisi olacak. Pencerelere vuran ısıdan fotovoltaik hücrelerle enerji kazanacağız. Yani saç kurutulan elektriği biz cama gelen enerjiden alacağız. Mahalle içerisindeki yürüyüş yollarının aydınlatmasını yollara yerleştirilmiş plakalar aracılığıyla adım attıkça elde edilecek enerjiyle gerçekleştireceğiz.”
 
Proje yarışması yapılıyor
 
Proje için şu ana kadar daha çok leke çalışması yaptıklarını, yaklaşık 2 ay sonra düzenlenecek uluslararası proje yarışmasının ardından bölgede çalışmalara başlayacaklarını ve 2013 sonunda ya da 2014 başında projeyi tamamlamayı öngördüklerini ifade eden Babaoğlu, ”Hilton Garden Inn'de olduğu gibi burada da Haliç'in siluetine uygun ve göze batmayan bir mimari olmasını istiyoruz” diye konuştu.
         
“Tapusuz evlere tapu vereceğiz”           
      
Amplio Emlak Yatırım Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Erwin Walter Graebner ise, Türkiye için çok yararlı bir iş yaptıklarını ifade ederek, şunları söyledi: ”Bölge sakinlerinin yüzde 60'ı normalde tapu sahip olmamasına rağmen biz onlara normalin çok üzerinde paralar ödeyip tapuları olan evlere sahip olmalarını sağlayacağız. Herhangi bir şey de ödemeyecekler. Proje süresince 2 yıl boyunca kira yardımımız sürecek. 2 yıl sonra geri döndüklerinde çok güzel evlerde yaşayacaklar ve şu anda yasal olarak sahip olmadıkları evlerde tapuları olarak yaşayacaklar. Bizim sosyal anlamda vereceğimiz en büyük fırsat bu.” Graebner, Haliç'ten sonra Okmeydanı'nda da kentsel dönüşüm kapsamında bazı alanlarla ilgilenebileceklerini sözlerine ekledi.
 
Milliyet/Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 5. alışveriş merkezi kütüphanesi Malatya'da hizmete açıldı
  • 23.12.2020 19:20

Türkiye'nin 5. alışveriş merkezi kütüphanesi Malatya'da hizmete açıldı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Malatyapark AVM içerisi ...

Demircan, Vaniköy Camisi'ndeki yangın yerini inceledi
  • 16.11.2020 10:23

Demircan, Vaniköy Camisi'ndeki yangın yerini inceledi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Üsküdar'daki tarihi Van ...

Okmeydanı'ndaki dönüşüm infografikle anlatıldı
  • 27.09.2018 14:43

Okmeydanı'ndaki dönüşüm infografikle anlatıldı

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi Okmeydanı Kentsel Dönüşümü'ü Beyoğl ...

Ahmet Misbah Demircan Taksim Camisi'ni anlattı
  • 19.07.2018 16:25

Ahmet Misbah Demircan Taksim Camisi'ni anlattı

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, inşaatı büyük ölçüde tamamlanan ...

Taksim camisinin inşaatında son durum
  • 17.02.2018 12:58

Taksim camisinin inşaatında son durum

Temeli bir yıl önce atılan Taksim'deki caminin taşıyıcıları tamamlanma aşamasına ...

Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu'ndaki çalışmaları anlattı
  • 01.12.2017 15:18

Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu'ndaki çalışmaları anlattı

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Belediyesi ve Beyoğlu Ya ...