maritbet girişmaritbet
Akyurt'ta kentsel dönüşüm başlıyor

Akyurt'ta kentsel dönüşüm başlıyor

Akyurt İlçesi'nin ilk yerleşim yeri olan Beyazıt Mahallesi yeniden imar edilerek TOKİ tarafından inşa edilecek.

Ankara Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık'ın düzenlediği halka açık toplantıda kentsel dönüşümün gerekliliği, nasıl yapılacağı ve aşamaları anlatıldı. Kültür Merkezi Necip Fazıl Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Akyurt Kaymakamı Osman Altın, Ak Parti Akyurt İlçe Başkanı Kadir Gürbüz ve Gayrimenkul Değerleme A.Ş (GEDAŞ) Genel Müdürü Cengiz Erdem katılırken, kentsel dönüşüm uygulama alanında hak sahibi olan ve olmayan Akyurtlular büyük ilgi gösterdi.

Akyurt'un son 10-15 yılının gündemi olan Beyazıt Mahallesi kentsel dönüşümünün vaatleri arasında yer aldığını belirten Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, ayrıca Cumhuriyet Meydanı'nda da düzenlemeye gidileceğini açıkladı. Yapılacak olan çalışmanın detayları hakkında bilgi veren başkan Ayık, “Son zamanlarda sizler sahada gerek bizim gerekse Bakanlıktan arkadaşlarımızı görmeye başladığınızda, Akyurt'ta bir fısıltı gazetesi dolaşmaya başladı. Biz de süreç olgunlaşıp start verdikten sonra ilk olarak en doğru şekilde bizden duymanızı istedik. İlçemizin merkezindeki durumu burada olan herkes biliyor. Dışarıdan gelen bir vatandaş Akyurt'a girdiğinde bir meydan görüyor ancak küçük bir meydan. Havaalanına yakınız, fuar alanımız inşallah tamamlanacak ve Ankara'nın 5 çıkış kapısından biri olan Çankırı yolu üzerindeyiz. Akyurt'umuz güzel bir ilçe oldu ancak meydanımız kasaba olmaktan çıkamadı. Bugün Bakanlığımızla bir araya geldik ki sizler bunu birinci ağızdan duyun. Şu kadar katlıymış, projesi şöyleymiş, bu kadar emsal olacakmış gibi söylentilere itibar etmemenizi istiyoruz. Bugün itibariyle başlanan bir çalışma ve çizilmiş bir proje yok. Sizlerle görüşülecek, ihtiyaçlar belirlenecek, anketler yapılacak. TOKİ denince aklınıza eski çok katlı yapılaşmalar geliyor. O zamanın şartlarında ortaya çıkan binalar öyleydi ancak bugün TOKİ'nin çok nitelikli yapıları var. Her bölgede, çevrenin özelliklerine uygun binalar yapılıyor. Burada da aynı sistemle çalışacaklar. Belediyemizin kapısı sonuna kadar açık. Aklınıza takılan her soruyu bize, ekibimize sorabilirsiniz. Güzel bir meydanımız olacak, ayrıca Merkez Cami çevresinde de bir iyileştirme yapılacak” ifadelerini kullandı.

Merkez Camii ve Külliyesi projesini de Akyurtlularla paylaşan genç Belediye Başkanı Hilal Ayık, “Altına yer altı otoparkı yapılacak, yanında da küçük bir külliye olacak. Merkez Camimiz Anıtlar Kurulu tarafından koruma altında. Meydanın düzenli olması ilçemizin değerine değer katacak. Akyurt'a gelmeyi, burada yaşamayı düşünen herkes, hangi mahallede olursa olsun, önce meydana bakar. Gelin bu değişimi birlikte başaralım. Sizlerin huzurunda Bakanımız Murat Kurum'a da çok teşekkür etmek istiyorum. Bakanımız ilçemize çok büyük önem veriyor. İlk olarak Akyurt'tan başlanması bunu gösteriyor. Bu dönüşümü sahiplendiğinizi, bugün buradaki kalabalıktan anlayabiliyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: “İstanbul’umuzu yenileyeceğiz güçlendireceğiz”
  • 30.01.2026 16:27

Bakan Kurum: “İstanbul’umuzu yenileyeceğiz güçlendireceğiz”

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi Kura Çekim Töreni’nde konuşan Bakan Kurum, İst ...

İzmir Seferihisar'da 516 sosyal konut teslim ediliyor
  • 29.01.2026 14:06

İzmir Seferihisar'da 516 sosyal konut teslim ediliyor

TOKİ, İzmir Seferihisar Camiikebir Mahallesi'nde tamamladığı konutları teslimata ...

İzmir'in ilk millet bahçesi vatandaşların hizmetine açılıyor
  • 16.01.2026 10:42

İzmir'in ilk millet bahçesi vatandaşların hizmetine açılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Adana Kozan'da 487 sosyal konutun teslimatı devam ediyor
  • 15.01.2026 15:26

Adana Kozan'da 487 sosyal konutun teslimatı devam ediyor

TOKİ, Adana'nın Kozan İlçesi Şevkiye Mahallesi'nde inşa ettiği sosyal konutların ...

Ankara-Samsun arası 2,5 saate düşecek
  • 12.01.2026 15:07

Ankara-Samsun arası 2,5 saate düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Samsun’da Yeşilkent Kavşağı’nın ...