maritbet girişmaritbet
80 bin konutluk dönüşüm geliyor!

80 bin konutluk dönüşüm geliyor!

Bakan Kurum, “2021 yılında toplam bedeli 25 milyar lira olan 80 bin konutluk kentsel dönüşüm ve sosyal konut projemize de başlayacağız” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulu'nda, bakanlığının 2021 yılı bütçesine ilişkin yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

“2020 yılında Elazığ, Malatya ve en son İzmir'de yıkıcı depremler yaşadık. 158 canımızı kaybettik. Elazığ ve Malatya'da 26 bin, İzmir'de de 5 bin olmak üzere toplam 31 bin yeni yuvamızın inşa süreçlerini başlattık. 8 ayda Elazığ ve Malatya'da 3 bin konutumuzun teslimini yaptık.

İzmir'de ilk ihalemizi gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıl hem İzmir'de hem Malatya'da hem de Elazığ'daki afetzede vatandaşlarımıza konutlarını teslim edeceğiz.

Deprem dönüşümü terörle mücadele kadar önemlidir. Maalesef bugün nüfusumuzun yüzde 71'i riskli bölgelerde yaşıyor. 100 yılda, 80 bin vatandaşımız depremlerde hayatını kaybetti. Deprem ve kentsel dönüşüm hepimizin ortak meselesidir, siyaset üstü bir konudur.

17 yılda devletimizin, topladığı deprem vergisinin katbekat fazlasını, deprem bölgelerine, depremzede vatandaşlarımıza, depreme hazırlık, güçlendirme, kamulaştırma, önlem çalışmaları kapsamında harcamıştır.

1999 depreminden sonra depremzede vatandaşlarımız için 80 bin kalıcı konut yapılmış, teslim edilmiştir. 2012 yılından bugüne tüm ülkede 1.5 milyon konutun dönüşümünü tamamladık.

1 milyonuncu teslim

TOKİ'nin, 18 yıl içinde ürettiği 975 bin konutta, 4 milyon vatandaş güven içerisinde oturuyor. İnşallah 1 milyonuncu konutumuzu tamamlayarak 2021 yılının başında Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle anahtar teslimini yapacağız ve dünyada belki de ilk olacak.

60 bin vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren Yeni Fikirtepe Projesi'ni tüm altyapılarıyla beraber yatırım değeri 5 milyar lira olan 15 bin konutun inşasına da başlıyoruz.

Sahada yatırım değeri 81 milyar lira olan 272 bin konut ve kentsel dönüşüm konutumuzun sosyal donatılarıyla birlikte inşası devam etmektedir. 2021 yılında da toplam bedeli 25 milyar lira olan 80 bin konutluk kentsel dönüşüm ve sosyal konut projemize de başlayacağız.”

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ, TSE’nin Temelli Kampüsü’nü tamamladı
  • 29.04.2026 11:53

TOKİ, TSE’nin Temelli Kampüsü’nü tamamladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye’nin sanayi üretim stan ...

İstanbul’da 100 bin konut için kura heyecanı
  • 27.04.2026 09:35

İstanbul’da 100 bin konut için kura heyecanı

TOKİ tarafından gerçekleştirilen “500 Bin Sosyal Konut Projesi”nin İstanbul ayağ ...

Bafra Millet Bahçesi, Samsun'a nefes oldu
  • 20.04.2026 15:32

Bafra Millet Bahçesi, Samsun'a nefes oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Sazlıbosna’daki 'İlk Evim' sosyal konutları hızla tamamlanıyor
  • 07.04.2026 18:34

Sazlıbosna’daki 'İlk Evim' sosyal konutları hızla tamamlanıyor

İlk Evim - 250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında İstanbul Arnavutköy Sazlıbosn ...

İstanbul’da 100 bin konutun kuraları 25 Nisan’da çekilecek
  • 03.04.2026 18:55

İstanbul’da 100 bin konutun kuraları 25 Nisan’da çekilecek

Bakan Kurum, Yüzyılın Konut Projesi kapsamında İstanbul’da 100 bin konutun kural ...

Bakan Kurum İstanbul’un dönüşümü için yeni destek paketini açıkladı
  • 03.04.2026 18:44

Bakan Kurum İstanbul’un dönüşümü için yeni destek paketini açıkladı

Bakan Kurum, Yüzyılın Konut Projesi kapsamında İstanbul’da 100 bin konutun kural ...