maritbet girişmaritbet
Yeni Konya Stadyumu ve Olimpiyat Köyü projesi 200 milyon dolara mal olacak!

Yeni Konya Stadyumu ve Olimpiyat Köyü projesi 200 milyon dolara mal olacak!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Yeni Konya Stadyumu, 42 bin kişilik olarak inşa ediliyor

 

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 400 bin metrekare alan üzerinde 90 bin metrekare kapalı alanda inşa ettirilen Yeni Konya Stadyumu, futbol topu şeklinde ve geometrik figürlerle iz bırakacak. 2013 yılında tamamlanması planlanan 42 bin kişilik Yeni Konya Stadyumu, Türkiye'nin en modern stadyum projeleri arasında yer alıyor.
 
Konya, stadyumla birlikte geliştirilen proje ile Olimpiyat Köyü kapsamında, atletizm pisti, veledrom, olimpik yüzme havuzu, tenis kortları ve 10 bin seyirci kapasiteli spor salonu da kazanacak. Kentin kuzeyinde, şehir merkezine 9 kilometre uzaklıkta, yer alan stadyuma kent merkezinden raylı sistem, otobüs, minibüs ve özel araçlarla kolaylıkla ulaşılabilinecek.
 
Yeni Konya Stadyumu, kültürel kodlarla, çağdaş strüktürün, benzetmeci yaklaşımla ele alındığı bir tasarım. Yapının dışında Konyaspor'un rengi olan yeşil-beyaz, Selçuklu yapılarında kullanılan geometrik formlar ve futbol topunu oluşturan üçgen, beşgen ve altıgen formlar kullanıldı. Planlamada ise UEFA Kriterleri esas alındı.  
 
Yapının tribünlerinde betonarme, çatısında ve cephesinde çelik sistemler kullanıldı. Cephe ve çatının kaplanmasında kompozit panel, quadroclad panel, alüminyum kilit geçme sistem, solar olympic polikarbonat panel ve tinted yeşil cam kullanıldı. Cephede 30 cm eninde, 15 cm derinliğinde metal tavalar kullanılarak, üçgen formların tanımlanması, cephe ve çatı suyunun tahliyesi ve çizgisel led aydınlatmanın montajı için sürekli bir kanal sağlandı.
 
Tribünler 2 katlı, yay biçiminde ve 44 basamak olacak şekilde tasarlandı. Tribünlerin sahaya uzaklığı 9-11 metre arasında değişiyor. Futbol sahasının merkezine en uzak seyirci 90 metre uzaklıkta konumlandırıldı.
 
İki tribün arasında, uzun kenara paralel, 50 adet loca, 4 adet soyunma odası, tribünlerin alt bölümlerinde 10 bin metrekarelik alana sahip çok amaçlı salonlar bulunuyor. Basın ve VIP için alt kat batı tribünün orta kısmı kullanıldı. Sporcu otobüsleri için hem bodrum katta, hem de zemin katta kapalı park alanları planlandı.
 
Seyirci, Medya, Loca, VIP, Sporcu ve güvenlik görevlilerinin girişleri ve sirkülasyon alanları birbirinden ayrıldı. Alt kat ve üst kat tribünlerin merdiven çekirdekleri ayrıldı. Yapıda dördü servis asansörü olmak üzere toplam 16 adet asansör bulunuyor. Her 500 seyircinin girişi için 1 adet turnike hesaplandı. Bütün tribünlerin bodrum katında kapalı otopark bulunuyor.
 
Seyirci konforu için çatının alt kısmına radyan ısıtıcılar konumlandırıldı, ayrıca çim sahada alttan ısıtma sistemi kullanılarak ağır kış şartlarında zeminin korunması amaçlandı.
 
TOKİhaber.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konya'da geçen yıl çöpten 78 milyon kilovatsaat elektrik üretildi
  • 04.01.2023 09:46

Konya'da geçen yıl çöpten 78 milyon kilovatsaat elektrik üretildi

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin metan gazından elektrik üretilen 5 tesisinde, ge ...

Bakan Soylu ve Kurum, Giresun’da Konya ekiplerini ziyaret etti
  • 02.09.2020 16:58

Bakan Soylu ve Kurum, Giresun’da Konya ekiplerini ziyaret etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gires ...

Konya Belediyesi’nden 19 milyon TL’ye satılık 4 arsa
  • 05.02.2019 11:47

Konya Belediyesi’nden 19 milyon TL’ye satılık 4 arsa

Mülkiyeti Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan 4 arsa toplam bedeli 19 milyon ...

Konya Karatay'da 13.2 milyon TL'ye satılık 2 arsa!
  • 29.05.2018 13:58

Konya Karatay'da 13.2 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, 2 adet arsayı 13 milyon 250 bin lira bedel ...

Bedesten’den sonra en büyük restorasyon Arasta’ya yapılıyor
  • 23.03.2018 09:43

Bedesten’den sonra en büyük restorasyon Arasta’ya yapılıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından 300 işyeri bulunan Akşehir Arasta Çarşısında ve ...