maritbet girişmaritbet
Yedi Tepe duman altı

Yedi Tepe duman altı

Dün sabahtan akşama kadar İstanbul’u siyah duman altında bırakan fabrika yangınıyla ilgili ihmal ve usulsüzlük iddiaları var

Dün sabahtan akşama kadar İstanbul'u siyah duman altında bırakan fabrika yangınıyla ilgili ihmal ve usulsüzlük iddiaları var. Tekstil, boya, çakmak atölyeleri ve yediemin deposunun bulunduğu fabrikada bazı işyerlerinin yakın zamanda mühürlendiği, olayın kundaklama olabileceği dile getirild

BAKIRKÖY Osmaniye'de dün sabah 68 atölye ve deponun bulunduğu eski tekstil fabrikasında çıkan yangın, 8 saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alındı. Yaklaşık 36 bin metrekare alanda süren yangından yükselen dumanlar, tüm İstanbul'dan görüldü. Akın Tekstil'e ait eski fabrikanın içinde iddiaya göre bir boya deposunda başlayan yangın kısa sürede 68 atölye ve deponun bulunduğu yaklaşık 36 bin metrekarelik alanın çoğunu kapladı. Yangın bir anda kumaş, iplik, kağıt, çakmak ve boya depolarının bulunduğu yerlere sıçradı. Alevlerin büyümesi üzerine tüm ilçelerden takviye itfaiye ekipleri ve belediyelere ait su tankerleri olay yerine geldi.

Çatı tutuştu her yeri sardı

Yangın başladıktan sonra iş yerinde bulunan işçilerin müdahale ettikleri ancak alevleri söndüremedikleri, daha sonra itfaiyeye haber verdikleri belirlendi. Eski fabrika binasının çatısının yanıcı maddelerden oluştuğu, bu nedenle yangının kısa sürede tüm binayı sardığı tespit edildi.

8'i ruhsatlı kalanı mühürlü

Zaman zaman patlamaların meydana geldiği yangına fabrika duvarlarının yıkılmasıyla müdahale edildi. Yangın 8 saatte kontrol altına alındı. Yangın devam ettiği sırada Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen olay yerinde inceleme yaptı. Erzen, 15 gün önce de aynı yerde yangın çıktığını belirterek, şunları söyledi: “Yangının yine orada çıktığı söyleniyor. İçeride çok iplik ve kumaş benzeri maddeler ve boya olduğu söyleniyor. Çakmakla boya deposu olduğunu biliyorum. Bunlardan 8 tanesi ruhsatlı iş yeri. Diğerleri de geçtiğimiz haftadan itibaren mühürlenmeye başlandı. İnsanlar mühürleri dinlemiyor maalesef. Yananlar içinde mühürlü olanların da olduğunu tahmin ediyoruz. Ama içeri ne koydukları belli değil. Kundaklama olduğu gibi bir bilgiyi ben de duydum. Mahkemelik olduğumuz iş yeri sahibi yok ama olacağımız vardı.”

Öyle bir yandı ki...

Yangının çıktığı fabrikayla aynı bahçede bulunan binada zaman zaman Kanal D'nin “Öyle Bir Geçer Zaman ki” dizisinin çekimleri de yapılıyordu.

Saatlerce yandı

İtfaiye ekiplerine ilk ihbarın saat 08.34'te geldiği ve 08.37'de yangına müdahale edildiği açıklandı. 8 saatte kontrol altına alınan yangına 80 itfaiye aracı ile 200'e yakın personel müdahale etti. 68 atölye ve deponun bulunduğu yaklaşık 36 bin metrekarelik alanı kaplayan yangında can kaybı yok.

Çatı katındaki tiner parlaması sonucu

İSTANBUL Valisi Hüseyin Avni Mutlu yangının çatı katındaki tinerin parlaması sonucu çıktığını belirterek, “Tekstile bağlı olması nedeniyle de yanıcı, yakıcı maddelerin yoğunluğundan dolayı yangının kontrol altına alınma süreci daha yoğun çaba gerektiriyor” dedi.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

O arsada şok gelişme! Feshedildi!
  • 02.09.2014 09:40

O arsada şok gelişme! Feshedildi!

Akın Tekstil, Emlak Planlama ile yaptığı müşavirlik anlaşmasını feshetti ...

Akın Tekstil Bakırköy arsasını kamulaştırmadan almak istiyor
  • 11.07.2014 13:15

Akın Tekstil Bakırköy arsasını kamulaştırmadan almak istiyor

Akın Tekstil Bakırköy Osmaniye Mahallesi'ndeki arazisinin üzerindeki kamulaştırm ...

İBB Akın Tekstil'in Zeytinburnu'ndaki fabrikasını kamulaştırıp park yapıyor
  • 07.01.2014 09:56

İBB Akın Tekstil'in Zeytinburnu'ndaki fabrikasını kamulaştırıp park yapıyor

Akın Tekstil'in geçtiğimiz yıl yangın çıkan Zeytinburnu'ndaki fabrikasının yeri ...

 Akın Tekstil: Bakırköy’deki arsamızın Şehir Parkı’na dahil edilmesiyle ilgili talep gelmedi!
  • 05.08.2013 09:42

Akın Tekstil: Bakırköy’deki arsamızın Şehir Parkı’na dahil edilmesiyle ilgili talep gelmedi!

Akın Tekstil, Bakırköy Osmaniye’de yer alan arsasının İstanbul Şehir Parkı’na da ...

Akın Tekstil A.Ş'ye ait konfeksiyon fabrikası satışa çıktı!
  • 03.02.2013 08:55

Akın Tekstil A.Ş'ye ait konfeksiyon fabrikası satışa çıktı!

40 bin metrekare alan üzerinde 10 bin metrekare kapalı alana sahip olan 5.no'lu ...

Akın Tekstil, Emlak Planlama ile Bakırköy’de proje geliştirecek!
  • 14.01.2013 12:29

Akın Tekstil, Emlak Planlama ile Bakırköy’de proje geliştirecek!

Akın Tekstil, Bakırköy Osmaniye’deki 51 bin 383 metrekarelik arsası üzerinde Eml ...