maritbet girişmaritbet
Yalova'nın batısına yeni oteller geliyor!

Yalova'nın batısına yeni oteller geliyor!

Ulusal ve uluslararası zincir otel gruplarının Yalova’nın batı bölgesine yatırım yapacağının sinyallerini veren Ahmet Başol Haraç, “2012 sonuna kadar birkaç otel ile protokol imzalayabiliriz” dedi

 

Ulusal ve uluslararası zincir otel gruplarının Yalova'nın batı bölgesine yatırım yapacağının sinyallerini veren Ahmet Başol Haraç, “2012 sonuna kadar birkaç otel ile protokol imzalayabiliriz” dedi.
 
Toplamda 7 turizm işletme belgeli otele sahip olan Yalova, 1911 yılında Roma'da düzenlenen yarışmada 'en şifalı suya sahip tesis' olarak seçilen termal kaplıcaları ve otelleri ile termal turizmde bu yıl daha iddialı. Birkaç ulusal, uluslararası otel zincirinin kentin batı bölgesine yatırım yapmak amacıyla Yalova Ticaret ve Sanayi Odası, TÜRSAB ve yerel yönetimler ile görüştüğü bildirildi.
 
Geçen yıllarda yaşanan yatak kapasitesi sorunlarının açılan nitelikli oteller ile aşıldığını ifade
eden Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yalova Temsilcisi Ahmet Başol Haraç, 2012'nin Yalova turizmi açısından hareketli bir yıl olduğunu söyledi. Haraç, 2012- 2013 için birkaç ulusal ve uluslararası otel zincir gruplarının kentin batı bölgesine yatırım yapmak amacıyla diyaloga geçtiğini müjdeleyerek, "Çeşitli ulusal ve uluslararası otel zincirine sahip yatırımcılar ile YTSO, TÜRSAB ve yerel yönetimler olarak görüşmelerimiz var. Özellikle batı bölgesinde yoğunlaşılması planlanan birkaç otel zincir grubu ile yatırımlar başlayacak. Şu an fizibilite çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
 
2012 yılı sonuna kadar protokol imzalama aşamasına geleceğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Haraç, Körfez Köprü projesi ile çevre illerde faaliyete geçen havaalanlarının da turizme büyük katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi.
 
Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel de, kentin batı bölgesini turizm ve hizmet, doğu bölgesini ise sanayi sektörü ağırlıklı planladıklarını ifade ederek, "Termal İlçesi'nde bin 700 dönümlük yeni bir alanı turizme açıldı. Özellikle Ortadoğulu yatırımcılar bölgede turizm amaçlı incelemelerde bulundu" dedi. YTSO bünyesindeki Yalova İl Kadın Girişimciler Kurulu da Yalova Üniversitesi işbirliğinde gelecek yıl gerçekleştirmeye hazırlandığı Uluslararası Kadın Girişimciliği Sempozyumu ile kent tanınırlığını artırmayı hedefliyor.
 
18-20 Nisan 2013 tarihinde düzenlenmesi planlanan program kapsamında yurtiçi ve yurtdışından
önemli konuklar davet ediliyor. Uzmanlar'dan sağlık turizmi yatırımı Uzmanlar Sağlık Grubu da, Çiftlikköy'deki 16 milyon dolarlık maliyetle gerçekleştirdiği ve Türkiye'de bu alandaki 4 hastaneden
biri olan Fizik Tedavi Dal Hastanesi ile sağlık turizmine de destek olmayı amaçlıyor. Grup, Avrupa, Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu'dan da hasta kabul etmeyi planlıyor.
Zehra Oruç / Dünya 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye’yi 8 ayda en çok Alman, Rus ve İngiliz turist ziyaret etti
  • 13.10.2022 14:52

Türkiye’yi 8 ayda en çok Alman, Rus ve İngiliz turist ziyaret etti

Türkiye'ye, Uzak Doğu ve Amerika Kıtası ülkelerinden gelen turistler kültür ve ş ...

Gastronomi treni ilk seferine Afyonkarahisar'da başladı
  • 06.10.2022 16:50

Gastronomi treni ilk seferine Afyonkarahisar'da başladı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) turizme yeni bir ivme kazandırma ...

Yalova’da konut fiyatları 2 kat arttı, arsa ve arazi fiyatları ise düştü
  • 27.07.2022 09:32

Yalova’da konut fiyatları 2 kat arttı, arsa ve arazi fiyatları ise düştü

Pandemiyle birlikte müstakil ev satışlarında ve değerlerinde hissedilir derece a ...

Ara tatil taleplerindeki artış turizme doping olacak
  • 03.11.2021 16:27

Ara tatil taleplerindeki artış turizme doping olacak

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, ara tatile yönelik taleplerde bel ...