maritbet girişmaritbet
Veysel Eroğlu: Ağaçlandırılan alan son 10 yılda 7 kat arttı!

Veysel Eroğlu: Ağaçlandırılan alan son 10 yılda 7 kat arttı!

Bakan Eroğlu, "Hükümetlerimizden önce ağaçlandırma yapılan alan yılda 70 bin hektardı, bunu 7 kat artırarak, yılda 470 ila 500 bin hektara çıkarttık" dedi.

Bakan Eroğlu, "Hükümetlerimizden önce ağaçlandırma yapılan alan yılda 70 bin hektardı, bunu 7 kat artırarak, yılda 470 ila 500 bin hektara çıkarttık" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, çevreci duyarlılığa karşı saygı duyduklarını, ancak Taksim Gezi Parkı'nda başlangıçta çevreci duyarlılıkla başlayan hareketin sonradan bir takım provokatörlerin katılmasıyla yakma ve yıkmaya döndüğünü belirtti.

Eroğlu, "Biz özellikle çevreye önem veriyoruz. Ağaçlandırmaya çok önem veriyoruz. Şu ana kadar gelmiş geçmiş hükümetler içinde en çevreci Hükümet biziz. Ben bunu rakamlarla ispat ettim. Özellikle ortada rakamlar var" diye konuştu.

AK Parti hükümetlerinden önce ağaçlandırma yapılan alan miktarının, yılda 70 bin hektar civarında olduğunu belirten Eroğlu, şimdi bunu 7 kat artırarak, yılda 470 ila 500 bin hektara çıkarttıklarını söyledi.

Eroğlu, Ulusal Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında, 2,3 milyon hektar ağaçlandırma hedefine karşın 2 milyon 429 bin hektar ağaçlandırmayla bir rekora imza atıldığına dikkati çekti.

Son 10 yılda dikilen fidan miktarının 2 milyar 711 milyon olduğunu belirten Eroğlu, geçmişte yılda 70 milyon fidan üretilirken, şu anda yaklaşık olarak 500 milyon fidan üretildiğini kaydetti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Kastamonu'ya 166 miyon lira yatırım bedelli 28 müjdeyle geldik" dedi.

Bakan Eroğlu, açılış ve ziyaretler için geldiği Kastamonu'da Vali Erdoğan Bektaş'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, kentte 11 tesisin temeli, 1 tesisin açılışının yapılacağını, bunların maliyetinin de 110 milyon lira olduğunu söyledi.

Kastamonu'da barajlar, göletler ve dere ıslahlarının çok önemli olduğuna işaret eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Kentte 166 miyon lira yatırım bedelli 28 müjdeyle geldik. Kastamonu için bunlar büyük müjler. Burası bizim bakanlığımız açısından çok önemli bir ilimiz. Özellikle 2013 ve 2014'ü biz Kastamonu'da yatırımlarda hamle yılı ilan ettik. Şu anda 28 müjdemiz var. Başbakanımız da kente her türlü desteği verme konusunda bize açık bir çek verdi. Müjdeler arasında Devlet Su İşleri'nin baraj, gölet ve baraj sulaması ve 15 dere ıslahı gibi çalışmalar var. Orman Genel Müdürlüğü de önemli 4 müjde veriyor. Bu yıl 50 bin 880 dekar alanda ağaçlandırma taahhüt ediyor. 1 milyon 980 bin adet fidan dikilecek. 2013'te burada ayrıca 4,5 milyon fidan üretilecektir. Bir adet de bal ormanı kurulacak. Vatandaşların ormanlardan istifade etmesini istiyoruz. 'Ceviz Eylem Planı' kapsamında ise 383 dekar alanda ceviz fidanı dikilecektir."

Bakan Eroğlu, Kastamonu için doğa ve yayla turizminin geliştirilmesine yönelik master programı hazırladıklarını, 2013'te 11 adet otomatik meteoroloji gözlem istisyonu kurulacağını vurguladı.

Projelerler kapsamında göletlerin önemine de işaret eden Eroğlu, 75 bin 570 dekar arazinin sulanacağı inşaat ve planlama safhasındaki 13 adet göl ve su faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

2B Yasası

Bir gazetecinin "2B yasasıyla ilgili vatandaşların talepleri değerlendirilecek mi" sorusunu Bakan Eroğlu, "2B yasasını çok güzel bir şekilde çıkarttık. Vatandaşlarımız mutlu çünkü tapularını veriyoruz. Vatandaşların yüzde 95'i 2B yasasından memnun. Bazısı ise muhalefetin tahrikleriyle bundan, bu güzel çözümden rahatsızlık duyabilir. Bir problem varsa onu da çözeriz" diye cevaplandırdı.

Vali Bektaş'ın hediye verdiği Bakan Eroğlu, cenneti dünyada görmek isteyenlerin Kastamonu'ya gelmesi gerektiğini kaydetti.

Daha sonra Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğündeki İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katılan Bakan Eroğlu, ilgili genel müdürlüklerinin yatırımları hakkında sunum yapacağını kaydetti.

Toplantı basına kapalı devam etti.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TBMM'ye sunulacak! Yapı polisliği kuruluyor!
  • 06.12.2021 10:44

TBMM'ye sunulacak! Yapı polisliği kuruluyor!

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, yapı polisinin kurulmasından ...

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES projesi açılıyor!
  • 06.11.2021 10:18

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES projesi açılıyor!

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES" Mardin ve Şırnak sınırları içerisin ...

"Hükümetimiz herkesi ev sahibi yapmak için büyük gayret gösteriyor"
  • 21.06.2018 10:43

"Hükümetimiz herkesi ev sahibi yapmak için büyük gayret gösteriyor"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Hükümetimiz herkesi ev sahibi yapmak ...

'TOKİ'nin yaptığı evler nerdeyse 1 milyona yaklaştı'
  • 21.06.2018 09:43

'TOKİ'nin yaptığı evler nerdeyse 1 milyona yaklaştı'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar kent merkezindeki 1. Küç ...

Kanal Edirne projesinde sona yaklaşıldı
  • 14.06.2018 14:53

Kanal Edirne projesinde sona yaklaşıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla başlatılan Kanal Edirne’ ...

Kanal Edirne'nin yüzde 95'i tamamlandı
  • 29.04.2018 13:40

Kanal Edirne'nin yüzde 95'i tamamlandı

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kanal Edirne'nin yüzde 95'inin bittiğini, bir ...