maritbet girişmaritbet
Van Erciş’e bağlı Ulupamir köyü platoya döndü!

Van Erciş’e bağlı Ulupamir köyü platoya döndü!

Ocak ayında vizyona girmesi beklenen "Yunus Emre, Aşkın Sesi" adlı sinema filminin son sahneleri, Van'ın Erciş ilçesinde Kırgız Türklerinin yaşadığı Ulupamir köyünde çekildi

Ocak ayında vizyona girmesi beklenen "Yunus Emre, Aşkın Sesi" adlı sinema filminin son sahneleri, Van'ın Erciş ilçesinde Kırgız Türklerinin yaşadığı Ulupamir köyünde çekildi.

Erciş ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki Ulupamir köyünde yaşayan ve çok sayıda belgesel ile sinema filmine konu olan Kırgız Türkleri, bu kez de Kültür Bakanlığı Sinema Destekleme Kurulu tarafından desteklenen, Kürşat Kızbaz'ın yönettiği "Yunus Emre, Aşkın Sesi" filminde rol aldı.

Senaryo gereği Moğollar tarafından bir obanın yakılma sahnesinin çekildiği köyde, 100 Kırgız Türkü de rol alırken, sahnenin çekimleri iki gün sürdü.

Yönetmen Kızbaz, filmin çekimleri tamamlanmadan 20 ülkeden gösterim için davet aldıklarını belirterek, üç yıl önce hazırladıkları projenin son bir yılında çekimleri tamamlamaya çalıştıklarını söyledi.

10 Ocak 2014'te filmin vizyona gireceğini vurguyan Kızbaz, filmin, bugüne kadar Yunus Emre ile ilgili yapılan en geniş kapsamlı ve en özel sinema filmi olduğunu ifade etti.

Kızbaz, filmin son çekimlerini Ulupamir köyünde tamamladıklarını bildirerek, "Burada başarılı sahneler çekildi ve çok güzel oldu. Bu film ile Yunus Emre'yi, sevgiyi, barışı ve aşkı dünyaya anlatıp tanıtacağız" dedi.

"Fetih 1453" filminde Fatih Sultan Mehmet'i canlandıran, bu filmde ise Yunus Emre'nin gençlik yıllarını canlandıracak olan oyuncu Devrim Evin de filmin çekimlerini büyük bir heyecanla tamamladıklarını söyledi.

Filmi izleyenlerin de sahneleri beğeneceğine inandığını belirten Evin, filmde Yunus Emre gibi bir şahsiyeti canlandırmanın da ayrı bir gurur ve mutluluk kaynağı olduğunu dile getirdi. 

Ulupamir köyünü ilk defa gördüğünü ve burada yaşayan Kırgız asıllı Türklerle güzel bir diyalog kurduklarını anlatan Evin, "Burada çok güvel vakit geçirdik. Hepsine ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ulupamir köyü muhtarı Kasımbeg Varol ise köylerinde böylesine güzel bir filmin çekilmesinin memnuniyet verici olduğuna değinerek, köy halkının bu tür faaliyetlerde görev almak için her zaman hazır olduğunu ifade etti.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erciş Eğlence Merkezi hayata geçiriliyor!
  • 30.08.2018 16:56

Erciş Eğlence Merkezi hayata geçiriliyor!

Van’ın Erciş ilçesinde 17 farklı işletmenin içinde yer alacağı Erciş Eğlence Mer ...

Van'da 5.4 milyon liraya altyapı yapılacak
  • 25.03.2017 09:10

Van'da 5.4 milyon liraya altyapı yapılacak

Organize Sanayi Müteşebbis Başkanlığı, Van Erciş'te yer alan Organize Sanayi 1. ...

Erciş'te kaldırımlar halka açıldı
  • 20.04.2014 14:51

Erciş'te kaldırımlar halka açıldı

Van'ın Erciş ilçesinin başörtülü belediye başkanı Diba Keskin, uzun yıllar esnaf ...

Van Erciş Adliyesi'nde yangın çıktı
  • 20.03.2014 15:08

Van Erciş Adliyesi'nde yangın çıktı

Van'ın Erciş ilçesindeki adliye binasında çıkan yangında bazı dava dosyaları zar ...

Van Erciş’te 2 bin 500 kişilik caminin temeli atıldı
  • 02.12.2013 14:57

Van Erciş’te 2 bin 500 kişilik caminin temeli atıldı

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen depremde hasar gördükten sonra yıkılan Erci ...

Van depreminin ardından yapılan çalışmalarının maliyeti 5 milyar liraya ulaştı
  • 27.10.2013 13:35

Van depreminin ardından yapılan çalışmalarının maliyeti 5 milyar liraya ulaştı

Depremlerin ardından yapılan iyileştirme ve yeniden yapılanma çalışmalarının mal ...