maritbet girişmaritbet
Van depremzedelerine elektrik şoku!

Van depremzedelerine elektrik şoku!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Van'da meydana gelen deprem sonrasında 6 ay boyunca okuma yapılamadığını, ''bedelsiz olacağı'' zannı ile elektrik kullanımının arttığını ve abonelerin başvurması halinde faturalara 8 aya kadar taksitlendirme kolaylığı sağlandığını bildirdi

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Van'da meydana gelen deprem sonrasında 6 ay boyunca okuma yapılamadığını, ''bedelsiz olacağı'' zannı ile elektrik kullanımının arttığını ve bunun sonucunda yüklü faturalar ortaya çıktığını belirterek, abonelerin başvurması halinde faturalarında ödeme durumlarına göre 8 aya kadar taksitlendirme kolaylığı sağlandığını bildirdi.
 
 
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın yazılı soru önergesini  yanıtlayan Yıldız, Van'da meydana gelen depremlerden sonra çadırkent ve konteynerlerde tüketilen enerjinin ölçümü için sayaç bırakıldığını, tüketimi ölçülen yerlerin enerji bedelinin Afet ve Acil Durum (AFAD) Başkanlığı'na fatura edilerek ödendiğini ifade etti.
         
Çadır kentlere yerleşmeden, evi hasarsız veya az hasarlı olan bazı vatandaşların depremlerden belli bir süre sonra evlerinde kalmaya başladığına dikkati çeken Yıldız, evlerinde kaldıkları süre zarfında elektrik kullanmaya devam ettiklerini belirtti. Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş tarafından 1 Nisan'a kadar geçen sürede Van, Erciş ve bağlı köyler dışında kalan yerleşim birimlerinin tümüne elektrik faturası gönderilmesinin aksatılmadan tüm zorluklara karşın devam ettirildiğine işaret eden Yıldız, ''Depremin vurduğu yerlerde oluşan kaos durumu, binaların artçı depremler yüzünden sürekli güvensiz çalışma koşulu oluşturması gibi nedenlerle okuma gerçekleştirilememiştir'' dedi.
 
Mart ayından itibaren Şirket tarafından hem durum tespiti hem de sayaçlarda daha fazla birikmeye neden olmamak için depremin vurduğu merkezlerde endeks okunmasına karar verildiğini belirten Yıldız, şunları kaydetti:
 
''Okuma yapılan konutlarda,  6 ay boyunca okuma yapılamadığından ve bazı abonelerin kurumumuzdan veya yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmamasına rağmen sağlam konutlarda meskenlerde, ticarethanelerde ve sanayi abonelerinde  kullandıkları elektrik sarfiyatının bedelsiz olacağı zannı ile elektrik kullanımının arttığı ve bunun neticesinde bir kısmı yüklü faturalar ortaya çıkmıştır. Bu tüketimlerin faturalandırılmasında esas alınan birim fiyatlar, halen tüm TEDAŞ'a bağlı Şirketlerce ortak kullanılan Abone-Net Programında yüklenen tarifelerin tüketimin yapıldığı aylara yayılacak şekilde ortalama tarifesi alınarak oluşturulmuştur. Faturalar 1 Nisan'dan itibaren geçerli tarife üzerinden fiyatlandırılmamıştır. Abonelerin başvurusu olması halinde, faturalarında ödeme durumlarına göre 8 aya kadar taksitlendirme kolaylığı sağlanmaktadır.''
 
Akşam

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin büyük depremleri!
  • 02.03.2023 14:27

Türkiye'nin büyük depremleri!

1924'te Erzurum'da gerçekleşen depremden günümüzde Kahramanmaraş merkezli deprem ...

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak
  • 01.09.2022 16:05

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak

Van Edremit Belediyesi, yıllarca Van-Tatvan arasında yolcu ve yük taşımacılığı y ...

"Van yeniden inşa edildi"
  • 14.10.2018 14:20

"Van yeniden inşa edildi"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugüne kadar TOKİ ile yaklaşık 3 milyar ...

Akşan Yapı’dan çelik kullanımı
  • 01.02.2012 16:42

Akşan Yapı’dan çelik kullanımı

Çelik üreticisi ve çelik yapı sistemleriyle konut üreticisi olan Akşan Yapı Kent ...