maritbet girişmaritbet
Van'da yaptırılan 8 derslikli Gonca Dergisi-Kardeşlik Ortaokulu törenle açıldı!

Van'da yaptırılan 8 derslikli Gonca Dergisi-Kardeşlik Ortaokulu törenle açıldı!

Van depreminin başlatılan 'Kumbaram dolsun Van'a okul olsun' kampanyasıyla yaptırılan 8 derslikli Gonca Dergisi-Kardeşlik Ortaokulu törenle açıldı

 

Muradiye ilçesi Ünseli Beldesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde, 'Kumbaram dolsun Van'a okul olsun' kampanyası kapsamında yaptırılan okulun açılış törenine Van Valisi Münir Karaloğlu, Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır,  Kimse Yok mu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Türkoğlu, Gonca Dergisi Genel Müdür Yardımcısı Ali Çetintaş ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarının Vanlı depremzedenin yarasını sarmak için çaba sarf ettiğini söyleyen Vali Karaloğlu, “Kimse yok mu Derneği, depremden kısa süre sonra bölgeye gelerek insanların barınması ve iaşesi ile ilgili çalışma yaptı. 10 bin öğrencimize kırtasiye dağıtımı yaptı, Toplam kapasitesi bin kişilik olan ve İlk-orta-üniversite öğrencilerine dönük 4 yurdun yapılmasını sağladı, Vanlı 700 öğrencimize yıl boyu burs yardımında bulundu. Muştu ve Gonca Dergileri, 240 bin TL'lik, Kaynak-Kültür Yayın Grubu ise 740 bin TL'lik kitap yardımıyla öğrencilerimizin eğitimlerine destekte bulundular. Ayrıca bir okul yapımına talip oldular ve Türkiye genelinde 'Kumbaram dolsun Van'a okul olsun' kampanyasını başlattı. Topladıkları yardımla Ünseli beldesinde yaptırdığı okulu açıyoruz. Van depreminden sonra yaklaşık 74 hayırsever vatandaşımızla protokol yaptık. Bu okulların bir kısmı bitti. Ama içinde en sevimlisi, yüreğimizi en çok ısıtanı bu okul. Bu okulun harcında, temelinde Türkiye'de binlerce çocuğumuzun gönülleri, minik yürekleri, elli kuruşları var. Onun için bu okul çok kıymetli. İnşallah bu okul isminde de olduğu gibi Türkiye'de kardeşliğin güçlenmesine ve diğer 80 vilayetin kardeşliğinin güçlenmesine vesile olur" dedi.
 
Işık Yayınları Genel Müdür Yardımcısı Ali Çetintaş ise Kimse Yok mu Derneği ile Gonca Çocuk Dergisi'nin depremden sonra ortaya koyduğu projenin verdiği mutluluğu dile getirdi.
 
Kampanya kapsamında yaptırılan okulun harcında ayda 70 bin çocuğa dergisini ulaştıran okurların olduğunu ifade eden Çetintaş, "Manisa'dan Rize'ye, Diyarbakır'dan Antalya'ya, İstanbul'dan Köln'e kadar bu minik yüreklerin kardeşlik destanını, burada kardeşlik okulu olarak karşımızda görüyoruz. Bu yüzden onurlu ve memnunuz" diye konuştu.
 
Açılış töreni sonrası Karaloğlu ve beraberindekiler sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti, çanta ve kırtasiye malzemesi dağıttı.
 
TOKİhaber

Yorum Yaz