maritbet girişmaritbet
Van'da konut satışları durdu!

Van'da konut satışları durdu!

Van'daki depremin ardından hasar görmeyen evlerin kiraları büyük oranda artarken, konut satışlarının ise aynı oranda düştü.

Van'daki depremin ardından hasar görmeyen evlerin kiraları büyük oranda artarken, konut satışlarının ise aynı oranda düştü.

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde yaşanan iki yıkıcı depremin ardından birçok bina yıkılırken, binlercesi ise ağır hasar gördü. Depremlerden sonra 28 bin konutun yıkılacağı kentte 11 bin 317 orta hasarlı konut tespit edildi.

Konut satışlarının durduğu kentte, kiralar ise yüzde 100 oranında artı. Müşterilere kiralık ev bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarını ifade eden İsmail Kahraman adlı emlakçı, bu anlamda büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Kahraman, "Van'da daha önce bile çok kiralık konut varken, depremlerden sonra yok denecek kadar az. Yıkılan binalar, ağır ve orta hasarlı olanlardan dolayı hasarsız bina sayısı azaldı. Depremlerden sonra kiralar yüzde 100 oranında arttı. Müşterilerimize kiralık ev bulmakta zorlanıyoruz" dedi.

"TEK KATLI EVLER BÜYÜK TALEP VAR"

Vatandaşların çok katlı binalardan korktuğunu ve bu nedenle tek katlı evleri tercih ettiğini belirten Kahraman, "Binalarda sağlam raporu olsa bile vatandaş hala korkuyu üzerlerinden atamadılar. Vatandaşlar bu nedenler çok katlı binaların yerine tek katlı evleri tercih ediyorlar. Şu anda kente tek katlı evlere büyük bir talep var. Arsa fiyatları da yine değer kazananlar arasında. Vatandaş ev almak yerine arsa alıp kendine tek katlı ev yapmayı tercih ediyor" şeklinde konuştu.

İHA

Yorum Yaz