maritbet girişmaritbet
Uzunköprü Atıksu Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Uzunköprü Atıksu Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Uzunköprü Atıksu Arıtma Tesisi'nin işletmeye alınmasıyla Ergene Nehri'nin daha temiz hale geleceğini belirterek, ileri biyolojik arıtma ile temizlenen evsel atık suların nehre deşarj edileceğini söyledi

 

Eroğlu, Ergene Eylem Planı kapsamında Orhan Çetin Spor Salonu'nda düzenlenen temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Edirne ve ilçelerini yatırımlarla taçlandıracaklarını ifade ederek, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) işbirliğiyle yapılan baraj ve göletlerin, taşkın erken uyarı sistemi ile yer altı sularının kontrolünü sağlayan tesislerin açılışını yaptıklarını anlattı. 
 
Uzunköprü'yle gönül bağı kurduklarını dile getiren Eroğlu, şöyle konuştu:''Uzunköprü ilçesine yapılan atık su arıtma tesisi benim uzmanlık alanımdadır. Buradaki sistem dünyadaki en ileri atık su arıtma teknolojisiyle kurulacak. İleri biyolojik arıtma ile temizlenmiş olan evsel atık sular, Ergene Nehri'ne deşarj edilecektir. Arıtma tesislerinin işletmeye alınmasıyla Ergene Nehri hızla daha temiz bir hal alacaktır. Buradaki sistem İstanbul Paşaköy'deki gibi yüzde 99 temizleme oranına ulaşacaktır. Bu tesisimizde birlikte 8 tesis, 42 milyon 109 bin 305 liraya mal olacak. Başbakanımıza Ergene ile ilgili müjdeyi verdiğimde duygulandı. Uzunköprü ve Edirneli'lere selamlarını gönderdi.'' 
     
''Türkiye'de muhteşem bir dönüşüm var''
     
Orman, sağlık, eğitim ve birçok alanda projelerin hayata geçirildiğini anımsatan Eroğlu, 2023 yılında dünyanın en büyük ekonomisi olmak için çalıştıklarını bildirdi. 
     
Türk lirasının sıfırların atılmasıyla değer kazandığını vurgulayan Eroğlu, dünya ekonomisinde 26. sırada yer alan Türkiye'nin 16. sıraya yükseldiğini hatırlattı. 
 
IMF'nin Türkiye'den borç para istediğine dikkati çeken Eroğlu, şöyle devam etti: ''Türkiye'de muhteşem bir dönüşüm var. Merkez Bankamızın kasası artık dolu. Devletin vatandaşa borcu kalmadı. Türkiye'yi inşallah emin adımlarla hep birlikte ilerilere taşıyacağız. 2012 yılından bu yana hakikaten yatırımlarımız ileri derecede. Bolu Tüneli bile bitmemişti. Bu tünelleri Ferhat'ın Şirin'e ulaştığı gibi deldik. 16 bin kilometre yol yapıldı. Üniversitesi olmayan şehir kalmadı. 200 bin yeni derslik kurduk. Sağlıkta muazzam bir sisteme geçtik. İsteyen istediği yerde tedavi olur. 
     
Lalapaşa ve Meriç'te hasta olan vatandaşımız helikopterle, olmadı ambulans uçakla alınarak tedavi edilecek. İnsanı sevmek budur. İnsana değer vermek budur. Daha sayamadığım birçok şey var. TOKİ'nin yaptıklarını da sayamadım daha.'' 
     
Eroğlu, bakanlığın DSİ aracılığıyla bin 215 tesisi Türk Milleti'nin hizmetine sunduğunu ifade ederek, 232 baraj, 26 gölet, 216 sulama tesisi ve birçok tesisle Türkiye'ye hizmet ettiklerini anlattı. 
     
''Edirne'ye 45 gölet kuracağız''
     
Eroğlu, Edirne ve ilçelerinde projelerinin devam ettiğini belirterek, ''Edirne ve ilçelerinde içerisinden nehir geçen yerler varsa orayı güzelleştirmek istiyoruz. Aynı Uzunköprü'deki gibi estetik olacaktır. Keşan, Lalapaşa, Meriç, Enez ve diğer ilçelerde de belirttiğim konulardaki çalışmalar ve projeler devam ediyor'' şeklinde konuştu. 
 
''Edirne'ye bin günde 45 gölet kuracağız'' diyen Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğü'nün 13 milyon 515 bin fidanı toprakla buluşturduğunu, Edirne ve çevresinde 6 olan meteoroloji istasyonlarını 9'a yükseltmek istediklerini dile getirdi. 
 
Trakya Üniversitesi'nde (TÜ) 9 yeni bölüm açıldığını anımsatan Eroğlu, ''Şehirlerimizdeki kanalizasyon çalışmalarımız devam ediyor. Ulaştırma Bakanlığımızın yazdığı destanları saymak yetmez. Bunlarla beraber bugün burada Ergene için attığımız atık su arıtma temeli vatana, millete hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ederim'' diye konuştu. 
 
Konuşmaların ardından Erğlu, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, DSİ 11. Bölge Müdürü Yunus Algın ve yüklenici firmanın yetkilisi Önder Çeri, Uzunköprü Atıksu Arıtma Tesisi'nin 11 Aralık'ta tamamlanacağını belirten sözleşmeyi imzaladı. 
 
İmza töreninin ardından Eroğlu ve beraberindekiler, video konferans aracılığıyla bağlandıkları tesisin temelini attı. 
 
Eroğlu, partisinin Uzunköprü İlçe Başkanlığı'nı ziyaret ederek Edirne'ye hareket etti.
 
AA 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

4 ilde 1 milyon 820 bin dekar arazi toplulaştırma yapıldı
  • 25.04.2022 11:53

4 ilde 1 milyon 820 bin dekar arazi toplulaştırma yapıldı

Eskişehir, Sakarya, Bilecik ve Kütahya'da 1 milyon 820 bin dekar alanda toplulaş ...

DSİ arazi toplulaştırma projeleriyle çiftçilere destek oluyor
  • 09.03.2022 11:34

DSİ arazi toplulaştırma projeleriyle çiftçilere destek oluyor

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, çeşitli illerde uygulamaya aldığı arazi toplul ...

Türkiye'de 19 yılda 650'inin üzerinde baraj tamamlandı
  • 04.02.2022 16:22

Türkiye'de 19 yılda 650'inin üzerinde baraj tamamlandı

Pakdemirli, Antalya'da Kundu Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde düzenlenen Devlet S ...

DSİ bazı taşınmazları acele kamulaştıracak
  • 29.12.2021 11:48

DSİ bazı taşınmazları acele kamulaştıracak

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ), devam eden projeler kapsamında bazı taşı ...

TBMM'ye sunulacak! Yapı polisliği kuruluyor!
  • 06.12.2021 10:44

TBMM'ye sunulacak! Yapı polisliği kuruluyor!

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, yapı polisinin kurulmasından ...

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES projesi açılıyor!
  • 06.11.2021 10:18

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES projesi açılıyor!

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES" Mardin ve Şırnak sınırları içerisin ...