maritbet girişmaritbet
Üsküdar Marmaray ve metro ile yenilenecek!

Üsküdar Marmaray ve metro ile yenilenecek!

Yapı stokunun yaşlı olması ve imar planlarındaki sorunlara rağmen Üsküdar, İstanbul’un önemli semtlerden biri olmaya devam ediyor. Yapımı süren Marmaray projesi de bölgeyi farklı bir kimliğe büründürecek

 

Yapı stokunun yaşlı olması ve imar planlarındaki sorunlara rağmen Üsküdar, İstanbul'un önemli semtlerden biri olmaya devam ediyor. Yapımı süren Marmaray projesi de bölgeyi farklı bir kimliğe büründürecek

RE/MAX Su ofisinde gayrimenkul danışmanlığı yapan Kerem Cengizay, Üsküdar'daki yeni projeleri, yatırım fırsatlarını ve fiyatları inceleyip, bölgeyi analiz etti

Konjonktür:Üsküdar, emlak piyasasındaki genel trendlerden etkilenmekle birlikte, kendine has bir takım özelliklerinden dolayı da yer yer ayrışmalar gösteriyor. Bölgenin tarihi yapısı, doğal dokusu, boğazı, eski zamanlardan beri süregelen mahalle kültürü, Anadolu yakasından Avrupa yakasına ulaşımın en rahat ve kısa şekilde yapılabilmesini sağlayan konumu, ilçeyi her zaman cazip kılan unsurlar oldu. Üsküdar'da düşük-orta gelir grubuna hitap eden konutlar bulunabileceği gibi, yüksek gelir grubunun ilgisini çeken köşkler, yalılar, boğaz manzaralı daireler de var. Üsküdar'da özellikle Selman-i Pak ve Hakimiyet-i Milliye Caddeleri öne çıkan bölgeler arasında yer alıyor. Bunların dışında, Halk Caddesi, Dr. Fahri Atabey Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Bağlarbaşı ile Zeynep Kamil'i bağlayan Nuh Kuyusu Caddesi, Tunusbağı Caddesi, sahilde Paşa Limanı Caddesi sıralanabilir.

Yeni yatırımlar:Üsküdar'da günümüzde hali hazırda devam etmekte olan en büyük proje Marmaray projesidir. İstanbul trafiğine çözüm getirmesi için başlatılan Marmaray Projesi Demiryolu Boğaz Tüp Geçişi, Anadolu yakasını Üsküdar'dan Avrupa yakasına bağlayacak.Projenin 2013'te bitirilmesi planlanıyor.Bu proje ile bağlantılı olarak yapılması planlanan Üsküdar Meydanı projesi bitirildiğinde, Üsküdar, dünyanın sayılı büyük meydanlarından birisine kavuşacak. Bunun yanında projesi tamamlanan ve Ağustos ayında ihaleye çıkılacak olan Üsküdar'ı Ümraniye, Çekmeköy ve Sancaktepe'ye bağlayacak metro inşaatının da 38 ayda bitirilmesi öngörülüyor. Proje tamamlandığında Üsküdar'dan Sancaktepe'ye 24 dakikada ulaşılabilecek.

Kiralarda durum: Üsküdar'ın her kesime hitap edebilen yapısı kira rakamlarında da kendisini gösteriyor. Bölgede, 650 liraya 1+1 daire bulmak mümkün iken, 1.000 ile 1.500 lira aralığında 3+1 daire, 2 bin 500 ile 3 bin 500 lira aralığında manzaralı bir daire, 4 bin ile 5 bin dolar karşılığı yalı dairesi bulunabiliyor.

Satılıklarda durum: Bölgenin her kesime hitap eden yapısından kaynaklı olarak, çok geniş bir fiyat aralığında gayrimenkul edinmek mümkün. Örneğin, 2+1 bir daire, merkezde 100 bin lira karşılığı bulunabilirken, denize ilk sıradaki bir konumda 1milyon liraya konutlar var. Yine merkeze yakın bölgelerde 3+1 büyüklüğünde bir daire 180 bin ile 250 bin lira aralığında satılıyor. Yeni yapılmış binalarda ise metrekare fiyatları 2 bin 500 ile 5 bin lira arasında değişiyor. Tarihi Yarımada veya boğaz manzaralı bir dairenin fiyatları ise oturmak istediğinizde 600 bin ile 700 bin liradan başlayıp 1 milyon ile 1,5 milyon dolara ulaşan aralıkta satılıyor.

Söz konusu bir yalı dairesi olduğundaysa fiyatlar 45 milyon dolara kadar çıkıyor.

Alıcı profili: Özellikle Avrupa yakasına ulaşım kolaylığı Üsküdar'ı Avrupa yakasında çalışan veya okuyan kesim için cazip kılıyor. Fiyatların Beşiktaş yakasına oranla daha uygun olması ve ağırlıklı konut alanı olması da bu talebi güçlendiriyor. Manzara meraklıları için ise tarihi yarımada veya boğaz manzarası, Üsküdar'ı seçmelerinde en önemli faktör oluyor. Bölgeyi genellikle çalışan kesim ve öğrenciler tercih ediyor.

 

Prim fırsatları:Gayrimenkul yatırımının en az risk barındırdığı bölgeler, şehrin merkez bölgeleridir. Bu bölgeler arsa değeri olarak da diğer bölgelerden çok daha öndedir. Bu anlamda Üsküdar'ın gerek kira getirisi gerekse prim potansiyeli ispatlanmıştır ve bunun diğer bölgeler gibi konumdan kaynaklı sebeplerle gerileme riski yoktur. Bu anlamda Üsküdar, şehrin neredeyse merkez noktası olma konumuyla yatırım yapılacak başlıca bölgelerden biri arasında yer alıyor. Bölge 7-8 yıl önceye bakıldığında yüzde 400 ile 500 arasında prim yapıyor.

Ticari gayrimenkul:Üsküdar'ın, ağırlıklı olarak eski binalardan oluşan yapı stoku, ana caddelerinde de kendini gösteriyor. Bu binaların altlarında yer alan dükkânların ağırlıklı olarak küçük alanlara sahip olmaları, özellikle kurumsal ve zincir markalardan gelen geniş alanlı mağaza/dükkân taleplerine cevap vermekte güçlük çekilmesine sebep oluyor. Selman-i Pak Caddesi'nin sahile yakın bölümü ve Hakimiyet-i Milliye Caddesi ticari gayrimenkul taleplerinin en fazla geldiği, en değerli caddeler arasında. Altunizade bölgesi, ticari bölge olma özelliğiyle, plaza türü yapılaşmasıyla, hem ofis hem de mağaza anlamında yatırımcıların ilgi gösterdiği bir bölge.

Şehrizar Konakları

Yeri: Üsküdar

Yapımcı firma: Emlak Konut GYO-Gap İnşaat

Teslim tarihi: 2013

Toplam konut sayısı: 208

Konut tipleri: 3+1 - 9+1

Konut fiyatları: 1.950.000 ile 3.500.000 TL

 

Adı: Aktaş Boğaziçi Evleri

Yeri: Üsküdar

Yapımcı firma: Aktaş İnşaat

Teslim tarihi: Ocak 2013

Toplam konut sayısı: 81

Konut tipleri: 2+1, 3+1, 4+1

Konut fiyatları: 588.000-1.710.000 TL

 

Prestij Konakları

Yeri: Üsküdar

Yapımcı firma: Prestij Grup

Teslim tarihi: Temmuz 2012

Toplam konut sayısı: 20

Konut tipleri:

Konut fiyatları:

Yavuz Karaman/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şehrizar Konakları’nın tablo hediyeli basın toplantısı yayında
  • 21.06.2014 17:07

Şehrizar Konakları’nın tablo hediyeli basın toplantısı yayında

Çalık Gayrimenkul tarafından Üsküdar’da hayata geçirilen Şehrizar Konakları’nda ...

Şehrizar Konakları'nda son 50 daire reklam filmi
  • 30.11.2013 16:57

Şehrizar Konakları'nda son 50 daire reklam filmi

Şehrizar Konakları projesinde son 50 daire için çekilen reklam filmi emlaktasond ...

Şehrizar Konakları'nın örnek daire görüntüleri için tıklayın!
  • 18.02.2013 10:13

Şehrizar Konakları'nın örnek daire görüntüleri için tıklayın!

Gap İnşaat ve Emlak Konut GYO ortaklığında inşa edilen Şehrizar Konakları'nın ör ...

Şehrizar Konakları basın mensuplarını buluşturdu!
  • 15.02.2013 13:18

Şehrizar Konakları basın mensuplarını buluşturdu!

Gap İnşaat ve Emlak Konut GYO ortaklığında inşa edilen Şehrizar Konakları basın ...

Şehrizar Konakları'nın reklam filmi için tıklayın!
  • 18.07.2012 14:09

Şehrizar Konakları'nın reklam filmi için tıklayın!

Gap İnşaat ve emlak Konut GYO ortaklığında hayata geçirilen Şehrizar Konakları'n ...

Şehrizar Konakları'nın havadan görüntüsü için tıklayın!
  • 08.03.2012 09:23

Şehrizar Konakları'nın havadan görüntüsü için tıklayın!

Şehrizar Konakları'nın havadan görüntüsünü izleyin ...