maritbet girişmaritbet
Uludağ Üniversitesi ve Bursa Kent Konseyi Kent Yönetimine Katılıyor muyuz sorusunu cevapladı!

Uludağ Üniversitesi ve Bursa Kent Konseyi Kent Yönetimine Katılıyor muyuz sorusunu cevapladı!

Uludağ Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi iş birliğiyle gerçekleştirilen "Kent Yönetimine Katılıyor muyuz?" konulu araştırmanın sonuçları açıklandı

Uludağ Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi iş birliğiyle gerçekleştirilen "Kent Yönetimine Katılıyor muyuz?" konulu araştırmanın sonuçları açıklandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi'nin lisansüstü tezleri destekleme protokolü çerçevesinde doktora öğrencisi Rükan Kutlu Korlu tarafından hazırlanan ve danışmanlığını Doç.Dr. Özhan Çetinkaya'nın yürüttüğü "Kent Yönetimine Katılıyor muyuz? tezinin sonuçları yerel yöneticilere ve halka anlatıldı. Bursa Kent Konseyi Koza Salon'da düzenlenen toplantıya, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. Yerel demokrasinin en önemli unsurlarından birinin de halkın yönetime katılımı olduğunu söyleyen Enes Battal Keskin, "Belediyemi halkı yönetime katmıyor? Yoksa halk mı yönetime katılmak istemiyor? Bursa'daki fotoğrafı görmemiz açısından bu çalışmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Halkın şehir yönetimine katıldığı ortaya çıkarsa mutlu olacağız, eğer katılmadığı çıkarsa da bunu konuda yapmamız gerekenlerle ilgili bilgi sahibi olmuş olacağız" dedi.

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü'nden Doç. Dr. Özhan Çetinkaya, şehir yönetimine katılımı 'Yönetişim', 'Doğrudan demokrasi', 'Katılımcı bütçe', 'Stratejik planlama', 'Hesap verme sorumluluğu' ve 'Mali saydamlık' başlıklarında incelediklerini söyledi. Halkın yönetime katılım durumunu ölçmek üzere 655 kişi üzerinde anket çalışması yaptıklarını anlatan Çetinkaya, "Ankette, vatandaşa 'Son belediye seçimlerinde oy verdiniz mi?' şeklinde soru yönelttik. Yüzde 83'ü 'evet' derken yüzde 17'si 'hayır' cevabını verdi. 'Yerel hizmetlerin görülmesinde görev olarak sadece oy vermek yeterlidir' görüşüne yüzde 48,5'i 'katılmıyorum', yüzde 21.7'si 'katılıyorum' cevabını verdi. Anketteki 'Kendinizi Bursa şehrinin bir ortağı ve şehre karşı sorumlu hissediyor musunuz?' sorusuna yüzde 61.7'si 'Evet', yüzde 25.6'sı 'kısmen', yüzde '12.7'si ise 'hayır' dedi.

Harmancık Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Rükan Kutlu Korlu ise, ankete göre halkın yüzde 66'sının 'vatandaşın yerel anlamda hizmet hakkını aradığını düşünmediğini' söyledi. Halkın yüzde 50'sinin kent konseyi kavramını duyduğunu anlatan Korlu, "Görüştüğümüz insanların yüzde 86'sı Büyükşehir Belediyesi'nin oturduğu bölgeye getireceği hizmet konusunda görüşünün alınmasını istiyor. Yüzde 82'si de Bursa'ya yapılacak büyük bir yatırım konusunda anketlerle halka danışılmasını talep ediyor" diye konuştu.

Yapılan çalışmaların neticesinde ortaya çıkan sonuçları değerlendiren Korlu, "Mahallelerde Büyükşehir Belediyesi'ne ait billboardlar daha verimli kullanılmalı, yapılacak büyük yatırımlar konusunda halkın düşünceleri alınmalıdır. Öte yandan halkın da mahallesine karşı duyarlılığı artmalı, Büyükşehir Belediyesi'nin faaliyetlerine katılmalı, kent konseyi faaliyetlerini takip etmelidir" dedi.

Haberler.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa Yenişehir Havalimanı ne zaman açılacak?
  • 29.10.2020 09:49

Bursa Yenişehir Havalimanı ne zaman açılacak?

Bursa Kent Konseyi, Yenişehir Havalimanı'nın durumu hakkında açıklama yaptı. ...

Uludağ Üniversitesi'nin Mimarlık Fakültesi için hayırsever imza!
  • 16.02.2017 12:37

Uludağ Üniversitesi'nin Mimarlık Fakültesi için hayırsever imza!

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mimarlık Fakültesi binasının yapılması ile ilgili proto ...

TÜGVA, Uludağ Üniversitesi'ne cami istiyor!
  • 15.08.2015 14:23

TÜGVA, Uludağ Üniversitesi'ne cami istiyor!

Türkiye Gençlik Vakfı Bursa İl Temsilciliği, bir bülten yayınlayarak Uludağ Üniv ...

Uludağ Üniversitesi’nde küçük bir şehir yükseliyor!
  • 01.05.2015 14:10

Uludağ Üniversitesi’nde küçük bir şehir yükseliyor!

Uludağ Üniversitesi’nde 45 bin öğrenciye hizmet verilen Görükle Yerleşkesi, çe ...

Tarihi kalıntıların AVM’de sergilenmesi kararı iptal edildi!
  • 19.12.2014 09:51

Tarihi kalıntıların AVM’de sergilenmesi kararı iptal edildi!

Bursa’da yüzey çalışması ile bulunan 2700 yıllık tarihi kent kalıntılarının AVM’ ...

Bursa Kent Konseyi`nde ‘İş Güvenliği` masaya yatırıldı
  • 27.09.2014 10:48

Bursa Kent Konseyi`nde ‘İş Güvenliği` masaya yatırıldı

Bursa Kent Konseyi İş Hayatı Çalışma Grubu tarafından düzenlenen toplantıda ‘İş ...