maritbet girişmaritbet
Türkiye'ye 43 bin Suriyeli göç etti!

Türkiye'ye 43 bin Suriyeli göç etti!

Birleşmiş Milletler'in yayımladığı son rapora göre, halk ayaklanmasının başlangıcından bu yana bir milyon insan evini terk etti

 

Türkiye, Lübnan ve Ürdün'deki Suriyeli sayısı ise 400 bine ulaştı
 
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin hazırladığı son rapor, Suriye'deki krizin insani boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi. Rapora göre, halk ayaklanmasının başlangıcından bu yana evini ve yaşadığı toprakları terk etmek durumunda kalan insanların sayısı 1 milyona ulaştı. Bu rakamın, Suriye içindeki yer değiştirmeleri ifade ettiği kaydedildi. Raporda Suriye'nin bazı bölgelerinin neredeyse tamamen terk edildiğine dair çarpıcı veriler de yer aldı. Halep'in Haritan kasabasının 40 bin olan nüfusundan geriye sadece 2 bin kişi kaldığı vurgulanırken, Irak sınırına yakın Deyr Ez Zor bölgesinin yüzde 80'ine tekabül eden 192 bin kişi daha güvenli bölgelere gitti. Rapora göre, başkent Şam'da 2 binden fazla kişi Birleşmiş Milletler'in okul ve kamplarına sığındı. Muhalif kaynaklar da ellerindeki verilere dayanarak, komşu ülkelere sığınan Suriyelilerle ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Türkiye, Lübnan ve Ürdün'deki Suriyeli mülteci sayısının 400 bine ulaştığı kaydedilerek, özellikle sınıra yakın bölgelerde yığılmaların yaşandığı belirtildi. 
 
TÜRKİYE'DE 43 BİN SURİYELİ 
 
Türkiye'de şu anda yaklaşık 43 bin Suriyeli mülteci bulunuyor. Ramazan ayının da gelişiyle sınır geçişleri yoğunlaşırken, dün aralarında 2 general, 2 albay, 1 yüzbaşı, 1 üsteğmen ve erlerin bulunduğu 160 Suriyeli, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden Türkiye'ye giriş yaptı. Öte yandan Türkiye, Suriye'nin Bab el Hava Sınır Kapısı'nı Türk TIR'larının yakılması üzerine tek taraflı olarak kapattı. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, "can güvenliği" nedeniyle Suriye'ye geçilmemesini önerdi. 
 
ÇATIŞMALAR HALEP'E SIÇRADI
 
Suriye'nin başkenti Şam'ın ardından, ülkenin en büyük kenti olan Halep'te de ordu birlikleriyle muhalifler arasında yoğun çatışmaların yaşandığı bildirildi. Salahaddin mahallesindeki olaylar yüzünden binlerce insanın bölgeyi terk ederken, muhalifler Gaziantep sınırındaki Carablus kontrol noktasına Özgür Suriye Ordusu ile Türk bayrağı astı. Öte yandan muhalifler, Humus'ta bir hapishaneye baskın düzenlenen Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birliklerin 6 bin tutukluyu serbest bıraktığını açıkladı. Özgür Suriye Ordusu'nun önemli isimlerinden Riyad El Esad ise, Esad rejiminin kimyasal silahları ülkenin her tarafına dağıtmaya başladığını iddia etti. 
 
Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...