maritbet girişmaritbet
Trakya Kent Konseyleri Birliği 9. Olağan Genel Kurul Toplantısı Çatalca’da yapıldı!

Trakya Kent Konseyleri Birliği 9. Olağan Genel Kurul Toplantısı Çatalca’da yapıldı!

Ev sahibi Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Genel Kurul Toplantısı’nda bir sunum yaparak Çatalca’yı gelen misafirlere tanıttı

 

Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezinde geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Ardından Çatalca Kent konseyi tarafından hazırlanan ilçenin tarihini anlatan kısa bir sinevizyon gösterildi.
 
2012 yılında Trakya Kent Konseyleri tarafından kurulan Trakya Kent Konseyleri Birliği çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Trakya'da bulunan ilçeleri de tanımak amacıyla her toplantısını ayrı bir ilçede gerçekleştiren Trakya Kent Konseyleri Birliği, 9. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı Çatalca'da gerçekleştirdi. Geçtiğimiz cumartesi günü yapılan genel kurul toplantısına Trakya'nın çeşitli il ve ilçelerinin kent konseyleri başkanları katılırken, Tekirdağ Kent Konseyi ve Trakya Kent Konseyleri Birliği Başkanı Levent Gündoğdu'da katıldı.
 
Genel Kurul Toplantısı Çatalca Kent Konseyi Başkanı Ahmet Rasim Yücel'in konuşmasıyla başladı. Ahmet Rasim Yücel konuşmasında Çatalca'dan bahsederek, katılımcılara hoş geldiniz diyerek, kendilerini Çatalca'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kent Konseyi Başkanı Ahmet Rasim Yücel'in ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir slayt gösterisi eşliğinde Çatalca'yı misafirlere tanıttı.
 
Çatalca'nın tarihinden başlayarak, tarihi eserleri, turizmi, ekonomik yapısı ve ilçeye yapılan yatırımları katılımcılara sunan Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Belediyesi tarafından düzenlenen ve diğer belediyeler ile kent konseylerine örnek olabilecek projeleri de katılımcılara aktardı.
 
Belediye Başkanı Cem Kara'nın ardından Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan bir konuşma yaptı. Kaymakam Dr. Nevzat Taşdan'ın konuşması sonrasında Prof. Dr. Derya Maktav tarafından ‘Dünyanın En Büyük Su Yolu' isimli Çatalca'dan da geçen su kemerlerinin sunumu gerçekleştirildi.
 
Tekirdağ'ın Saray ilçesinden başlayarak büyük çoğunluğu Çatalca sınırları içerisinde bulunan Eski Roma Su Taşıma Sistemi hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Derya Maktav, su kemerlerinin Saray'dan İstanbul'a kadar ulaştığını kaydetti.
 
Prof. Dr. Derya Maktav'ın ardından İğneada'da kurulacak olan termik santralin Trakya'ya vereceği zararı anlatan bir sunum yapıldı. Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi'nde yapılan toplantının ardından katılımcılara bir öğle yemeği verildi. Öğle yemeğinin sonrasında İnceğiz Mağaralarına geçildi. Burada tarihi mağaraları gezen katılımcılar Kaleiçi Mahallesi ve ülkemizde ilk kez Çatalca'da kurulan Mübadele Müzesini gezdiler. Çatalca Belediyesi Kültür Evi'nde biten gezi sonrasında katılımcılar Çatalca'dan uğurlandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çatalca Belediyesi’nden satılık 3 gayrimenkul!
  • 06.04.2018 15:19

Çatalca Belediyesi’nden satılık 3 gayrimenkul!

İstanbul Çatalca Belediye Başkanlığı; Ovayenice, Ferhatpaşa ve Subaşı mahalleler ...

Çatalca Belediyesi 151 dönüm arsa satın aldı!
  • 01.06.2015 10:56

Çatalca Belediyesi 151 dönüm arsa satın aldı!

Çatalca Belediyesi bütçeden artan gelirlerini 22 adet arazi alarak değerlendirdi ...

Cem Kara ‘Çatalca’nın bir öğrenci şehri olmasını diliyorum’
  • 20.10.2014 09:52

Cem Kara ‘Çatalca’nın bir öğrenci şehri olmasını diliyorum’

18 – 19 Ekim 2014 tarihlerinde düzenlenen sempozyuma ülkenin dört bir yanından a ...

Çatalca’da Çanakça Camisi’nin açılışı yapıldı
  • 25.07.2014 09:17

Çatalca’da Çanakça Camisi’nin açılışı yapıldı

Hep birlikte oruçlar ve sonrasında Çanakça Camisi açıldı ...

Çatalca Belediyesi, ilçe merkezini çiçeklerle bezedi
  • 11.06.2014 15:05

Çatalca Belediyesi, ilçe merkezini çiçeklerle bezedi

Çatalca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Çatalca’yı çiçeklerle bezemeye baş ...

Cem Kara, TOKİ Başkanı Ergün Turan ile bir araya geldi
  • 03.06.2014 16:31

Cem Kara, TOKİ Başkanı Ergün Turan ile bir araya geldi

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, TOKİ Başkanı Ergün Turan’ı ziyaret etti ...