maritbet girişmaritbet
Tokat Taşhan’ın ismi Voyvoda Hanı olarak değiştirilince tartışma çıktı!

Tokat Taşhan’ın ismi Voyvoda Hanı olarak değiştirilince tartışma çıktı!

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, kentteki tarihi Taşhan'ın isminin belirlenmesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Kültür envanterinde Voyvoda Hanı var, Taşhan parantez içerisinde yer alıyor. Biz eski köye yeni adet getirmedik" dedi

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, kentteki tarihi Taşhan'ın isminin belirlenmesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Kültür envanterinde Voyvoda Hanı var, Taşhan parantez içerisinde yer alıyor. Biz eski köye yeni adet getirmedik" dedi.

Taşkesen, Taşhan'ın ismiyle ilgili çalışmalar hakkında makamında basın mensuplarına bilgi verdi. "Taşhan" yazılı tabelanın hanın giriş kapısının üstüne tekrar monte edildiğini kaydeden Taşkesen, "Taşhan'ın isim çalışmaları devam ediyor ama hem orada görüntü kirliliği olmasın hem de Taşhan isimsiz kalmasın diye eski yazıyı tekrar koydurduk" diye konuştu.

Taşkesen, şunları söyledi:

"Yeni dizayn daha güzel olacak demiştim sizlere. Daha güzel olması için çalışmalar devam ediyor. Dizaynı yaptıkları zaman içlerinden birisini ben seçeceğim. Daha görkemli şekilde yer alacak. Şu anki yazı geçici olarak konuldu. Taşhan ismi asıl olmak üzere voyvoda ile ilgili de bilgi yer alacak. Dizayn çalışmaları devam ettiği için net bir şey söylemem mümkün değil. Voyvoda ile ilgili bilgi notu olacak çünkü bizim envanter kayıtlarımızda voyvoda ismi, orijinal ismi olarak yer alıyor. Kültür envanterinde Voyvoda Hanı var, Taşhan parantez içerisinde yer alıyor. Biz eski köye yeni adet getirmedik."

Tarihçi Erhan Afyoncu'nun makalesinde hanın gerçek isminin "Voyvoda Hanı" olduğuna dair bilgilerin yer aldığını belirten Taşkesen, şunları kaydetti:

"Erhan Afyoncu hocamız, bu bilgiyi Tokat Sempozyumu esnasında bize verdi. Gazetede kendi köşesinde 'Tokat'taki Voyvoda, Kazıklı Voyvoda değil' diye açıklama yaptı. Onunla ilgili makale yayınladı, televizyonda da 'Tarihin Arka Odası' programında, Erhan Afyoncu, Prof. Dr. Nurhan Atasoy ile 'Voyvoda' konusunu gündeme getirdi. Orada da bu voyvodanın algılardaki voyvoda olmadığı konusunda Erhan hoca açıklama yaparak programın bir bölümünde Tokat konuşuldu. Bunu siz geldiniz, sordunuz diye söylüyorum. Bu konu artık kapanmıştır. Çok fazla gündemde tutmaya gerek yok."

Tokat'ta, bir süre önce ismi "Voyvoda Hanı" olarak değiştirilen tarihi hana, tepkiler üzerine "Taşhan" tabelası yeniden asılmıştı.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Manavgat Naras Barajı ekonomiye 561 milyon TL fayda sağladı
  • 19.04.2021 16:38

Manavgat Naras Barajı ekonomiye 561 milyon TL fayda sağladı

DSİ, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Naras Barajı'nın, ekonomiye 561 milyon lir ...

Evgör Mobilya'dan Ramazan’a özel indirim başladı
  • 19.04.2021 11:17

Evgör Mobilya'dan Ramazan’a özel indirim başladı

Mobilya markası Evgör, Ramazan ayına özel indirimli alışveriş kampanyası gerçekl ...

Denizli’de konut satışları yüzde 131,8 arttı
  • 18.08.2020 09:00

Denizli’de konut satışları yüzde 131,8 arttı

TÜİK tarafından yayımlanan Konut Satış İstatistikleri Temmuz 2020 verilerine gör ...

Doğa harikası şelale turizme kazandırılmayı bekliyor
  • 17.08.2020 12:02

Doğa harikası şelale turizme kazandırılmayı bekliyor

Tokat’ın Reşadiye ilçesine bağlı Gündoğdu köyü sınırları içinde yer alan şelale ...

Poşet paralı olunca işleri ikiye katlandı!
  • 06.01.2019 01:06

Poşet paralı olunca işleri ikiye katlandı!

Tokat’ın Niksar ilçesinde 25 yıldır bez çanta imalatı yapan Aziz Bostancı, paral ...

Turhal Belediyesi’nden satılık 13 taşınmaz
  • 22.12.2018 08:42

Turhal Belediyesi’nden satılık 13 taşınmaz

Mülkiyeti Turhal Belediyesi’ne ait olan 13 taşınmaz satışa sunuluyor. ...