maritbet girişmaritbet
TOBB, Bursa ve Manisa'ya okul yaptıracak!

TOBB, Bursa ve Manisa'ya okul yaptıracak!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TOBB'un Bursa ve Manisa'ya okul yaptıracak olmasıyla ilgili, ''Bu bir sosyal sorumluluktur. TOBB ve ticaret odaları, sanayi odaları bugüne kadar bu sorumluluk içinde hareket etti'' dedi

 

Arınç, TOBB'un Bursa'ya Endüstri Meslek Lisesi yaptırmasına ilişkin protokol imza töreninde, Bursa'nın her açıdan anlatılacak, yaşanılacak güzel bir şehir olduğunu belirtti. 
     
Protokolle hizmete alınması planlanan eğitim kompleksi hakkında bilgi veren Arınç, emeği geçenlere teşekkür etti. 
     
Arınç, Bursa'nın insan kalitesiyle de önem taşıdığını, eğitime verdiği önemin bugüne kadar ortaya konan eserlerle belli olduğunu dile getirdi. 
     
Okulun, Bursa'da gençlerin bu okullarda iyi bir eğitim alarak hayata atılmasına katkı sağlayacağını ifade eden Arınç, ''Bu bir sosyal sorumluluktur. TOBB ve ticaret odaları, sanayi odaları bugüne kadar bu sorumluluk içinde hareket etti'' dedi. 
     
Bursa'da iş adamlarının eğitim, ticaret ve sanayideki gelişmelere yaptığı katkıları gözlemlediğini anlatan Arınç, ''TOBB, sadece eğitim konusunda değil, kültürümüzün, tarih varlıklarımızın korunmasına yönelik de çok önemli yatırımlar, büyük harcamalar yaptı'' dedi. 
     
Kalifiye eleman, ara eleman ve nitelikli elemanın Türkiye'nin en büyük ihtiyacı olduğuna işaret eden Arınç, okulun Bursa endüstrisinde, sanayisinde yetişmiş insan gücünü temin edeceğini söyledi. 
     
Arınç, ''Geçmişte meslek liselerine karşı hasmane tutum sergilendi. Tekrar etmek istemiyorum, ama artık önümüz açıktır. Sanayide, nitelikli iş gücünün temin edilmesi bizim için, Bursa için, ülke için önemli bir hedef'' diye konuştu. 
     
Başbakan Yardımcısı Arınç, okulun gelecek eğitim-öğretim yılına yetişmesini diledi. 
     
Bursa Valisi Şahabettin Harput da Bursa'nın her zaman ''ilklerin şehri'' olduğunu belirtti. Eğitimin önemine işaret eden Harput, ''Türkiye olarak büyük hedeflere yöneldik. Bu hedeflere eğitimle ulaşılacak'' dedi. 
     
Arınç, Vali Harput ile TOBB yöneticilerinin protokol imzasına şahitlik etti. Daha sonra, TOBB'un Manisa'ya Fen Lisesi yaptırmasına ilişkin protokol imza töreninde konuşan Arınç, eğitime ve insana yapılan yatırımın önemini vurguladı. 
     
''Büyük bir servet''
     
Türkiye'de 30 yaşın altında 18 milyon gencin eğitim aldığını belirten Arınç, ''Bu büyük bir servet. Genç nüfusumuzun bu kadar yüksek kapasitede olması bizim için çok sevindirici. Ülkemizin geleceğini daha mutlu, daha güvenli görebiliyoruz'' dedi. 
     
Arınç, bu genç nüfusun iyi yetişmesinin ancak geleceği güvenli hale getirebileceğini belirtti. 
     
Yıllardır Milli Savunma Bakanlığı bütçesi birinci sırada yer alırken son 6-7 senedir Milli Eğitim Bakanlığı bütçelerinin birinci sıraya geldiğinin altını çizen Arınç, şöyle konuştu:''2002'de 20 katrilyonluk eğitim bütçesi bugün 60 katrilyona yaklaştı. Artış var, ama yeterli değil. Şunun için yeterli değil. Yeni okullar, yeni derslikler yapmamız lazım. Azami 25-30 kişilik sınıflarda, laboratuvarlarda, akıllı tahtalarla, tabletlerle, bilgisayarlarla ve yeni öğretmenlerle bu gençlerimizin eğitimine katkı sağlamamız lazım. Ne yaparsak yapalım kamudan ayırdığımız bütçeyle bunları başarmak mümkün değil. Çünkü sosyal güvenlik bir başka dal, ulaştırma gibi bir başka imkan bütçeden büyük paylar almaya devam ediyor. İşte bu noktada Eğitime Yüzde 100 Destek kampanyasıyla faydalı işler yapıldı.'' 
     
Manisa'nın gelecek seçimde büyükşehir olacağını anımsatan Arınç, eğitim yatırımlarının, hem büyükşehir olmanın, hem de 4+4+4 yeni eğitim sisteminin yüklediği bir mükellefiyet olduğunu söyledi. 
    
Manisa'nın kültürü, tarihi, sanatı, medeniyeti ve sahip olduğu imkanlarla Türkiye'nin yüz akı bir şehri olduğunu ifade eden Arınç, özellikle tarım ağırlıklı bir il olmasına karşın son dönemde organize sanayi bölgelerinin de arttığını kaydetti. 
     
Kente yapılan diğer yatırımlara ilişkin de bilgiler veren Arınç, konuşmasında eski bakanlardan Sümer Oral'a da teşekkür etti. 
     
Konuşmanın ardından, okul yapımına ilişkin Manisa Valiliği ile TOBB arasında protokol imzalandı. 
 
AA

Yorum Yaz