maritbet girişmaritbet
Terör saldırısı Gaziantep’in ekonomisini etkilemez!

Terör saldırısı Gaziantep’in ekonomisini etkilemez!

Gaziantepli işadamları terörü lanetleyerek, saldırının Gaziantep ekonomisine zarar veremeyeceğini, aksine iş dünyasını hırslandıracağını söyledi

Önceki gece bölücü terör örgütü tarafından Gaziantep'te gerçekleştirilen bombalı saldırı tüm Türkiye'yi yasa boğarken, saldırıya iş dünyasından da büyük tepki geldi. 9 kişinin hayatını kaybettiği, 65 kişinin de yaralandığı saldırıyı bir facia olarak nitelendiren Gaziantepli işadamları, terörü lanetleyerek bu tür saldırıların Gaziantep ekonomisine zarar veremeyeceğini söyledi. Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Ramazan Bayramı'nda yapılan bu terör saldırısını insanlık dışı bir hareket olarak nitelendirdi.

 
Türkiye'nin parlayan yıldızıyız
 
Yaşanan saldırının Gaziantep'e özel yapılan bir olay olmadığını söyleyen Konukoğlu “Türkiye'de ses getirmek isteyen bölücü terör örgütü, bu sefer bizim şehrimizi seçmiştir. Gaziantep ekonomisi ile Türkiye'nin parlayan bir yıldızı olmuştur ve olmaya devam edecektir. Ekonomik anlamda bu tür saldırıların hiçbir zararı olmayacaktır. Ekonomimiz hızlı yükselişine devam edecektir. Biz ne korkarız, ne çekiniriz. Türkiye ile et tırnağız. Kimse bizi bölmeye parçalamaya çalışmasın, bu saldırılar bizi yıldırmaz, hırslandırır. Daha büyüyerek güçleniriz” dedi. Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan da terörü lanetleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizin birliğini, bütünlüğünü bozmaya çalışan hainler asla bu emellerine ulaşamayacaklardır. Gaziantep ekonomisi ile Türkiye'nin önde gelen sanayi şirketlerini içinde barındıran bir şehrimizdir. Türkiye'nin ekonomisinin büyümesine büyük katkı sağlamaktadır. Bölücü terör örgütünün gerçekleştirmiş olduğu bu olay, Gaziantep ekonomisine asla zarar veremez. Biz büyümemizi sürdüreceğiz.”
 
Ekonomik büyüme kıskanılıyor
 
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çelik ise Gaziantep'in güçlü bir ekonomiye, şehrine ve ülkesine gönülden bağlı insanlara ve sarsılmaz bir sosyal yapıya sahip olduğunu ifade ederek “Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Fransızlar'ı topraklarından kalbindeki sarsılmaz güçle atan bu halk, bir grup kendini bilmezin oyununa gelmeyecektir. Yaşanan olaylar bu kardeşliğimizi hedeflemektedir. Dostça yaşamamızı ve durmadan büyüyerek rekorlar kıran ekonomimizi çekemeyenler, şehrimizi karıştırmaya ve kardeşi kardeşe kırdırarak birliğimizi bozmaya çalışmaktadır” dedi.
 
BAŞKANLAR TERÖRÜ KINADI
 
Yaşanan terör saldırısına Gaziantep dışında Türk iş dünyası da sessiz kalmadı. Türkiye Odalar Borsalar ve Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu “Bayramı kana bulayanlar, analarımıza gözyaşı döktürenler bu kanın hesabını verirler” dedi. Hisarcıklıoğlu, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin olarak yayımladığı mesajda, dökülen kanların kimsenin yanına kar kalmayacağını ifade etti. Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci de yaşanan terör saldırısını kınadı. Terörün insanlıkla, hak ve halk mücadelesiyle ilgisi olmadığının bir kez daha ortaya çıktığını belirten Bezci “Körpecik çocukların kanıyla sulanan topraklarda nasıl bir mutluluk hayal ettiklerini anlamamız mümkün değil” dedi.
 
Ekonomisi dış ticaret fazlası veriyor
 
İhracat yapan firma sayısı 1.142
İhracat yapılan ülke sayısı 172
2011 sonu ihracat rakamı 4.9 milyar $
2011 sonu ithalat rakamı 4.7 milyar $
Bölgede sağlanan istihdam 80 bin kişi
Organize sanayi bölge sayısı 5
İSO 500'deki firma sayısı 36
Not: Gaziantep ekonomik verileridir.
 
DOĞU'NUN PARİSİ GÖLÜYLE HAFTADA 30 BİN TURİST ÇEKİYOR
 
Gaziantep Şehitkamil Belediyesi tarafından bu yaz vatandaşların hizmetine sunulan ‘Dülük Biyolojik Göleti' Gaziantep halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de akınına uğruyor. Yaklaşık 3 milyon TL'ya mal olan göletin hafta sonları ziyaretçi sayısı 30 bin kişiyi buluyor. Gölet içinde 32 farklı tür ağaç, 44 farklı tür çalı, 179 farklı tür perenniak bitki olmak üzere 255 farklı türde 11 bin 335 adet bitki türü yer alıyor. 20 bin metrekara alanda kurulan Biyolojik Gölet 5 bin 200 metrekare büyüklüğe sahip. Gölet etrafında 16 adet loca  yer alıyor. Gölet üzerinde vatandaşların yürümeleri için tasarlanmış bir ahşap köprü, yürüyüş parkurları, piknik alanı, gençler için aktivite alanları ve seyir terasları bulunuyor. Gölet hijyen ön planda tutularak tasarlanmış. Ayrıca gölet'in suyu yukarı çıkarken oksijen depolayarak, içindeki mikroorganizmalarla kirliliği önlüyor.  
 
Kaan Zenginli/Star

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gaziantep'in Atalar köyünde hafif çelikten köy evleri yapılıyor!
  • 03.01.2024 15:09

Gaziantep'in Atalar köyünde hafif çelikten köy evleri yapılıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kalıcı konut çalışmaları k ...

Gaziantep'ten Ekrem Şahin'in yerinde dönüşüm hikayesi
  • 12.12.2023 15:22

Gaziantep'ten Ekrem Şahin'in yerinde dönüşüm hikayesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremde hasar gö ...

Kilis'te inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi görüntülendi!
  • 05.12.2023 17:34

Kilis'te inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi görüntülendi!

Kilis'te inşa edilen ve Aralık ayı içerisinde teslimatı beklenen konutların örne ...

Kilis'te deprem konutları görüntülendi!
  • 05.12.2023 17:23

Kilis'te deprem konutları görüntülendi!

Kilis'te 2 bin 340 deprem konutunun yapımı sürüyor. Aralık ayı sonuna kadar 1045 ...

Gaziantep İslahiye'deki deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 28.11.2023 16:15

Gaziantep İslahiye'deki deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Gaziantep İslahiye'de inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi görselleri g ...

Deprem konutlarının peyzajı ve donatıları büyüledi!
  • 28.11.2023 16:03

Deprem konutlarının peyzajı ve donatıları büyüledi!

Gaziantep İslahiye'de inşası devam eden ve tamamlanan deprem konutlarının peyzaj ...