maritbet girişmaritbet
Tarihi Kentler Birliği Bursa’nın dağ köylerinde inceleme yaptı!

Tarihi Kentler Birliği Bursa’nın dağ köylerinde inceleme yaptı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, Osmanlı İmparatorluğu'nun temellerinin atıldığı dağ yöresinde doğal ve kültürel değerlerin öne çıkarıldığı çalışmaları, Tarihi Kentler Birliği üyesi belediye başkanlarının övgüsünü kazandı

 

Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 'Tarihi Kentler Birliği Bursa Buluşmaları' için kente gelen Tarihi Kentler Birliği'ne (TKB) üye belediyelerin temsilcileri, Osmanlı İmparatorluğu'nun temellerinin atıldığı Keles'in Kocayayla bölgesiyle Gelemiç Köyü'nde incelemelerde bulundu. 
 
'Kırsal Yaşam Kırsal Mimari' temalı 'Tarihi Kentler Birliği Bursa Buluşmaları'nın ikinci gününde ilk olarak Kocayayla'ya giden belediye başkanları, Bursa Mehter Takımı ve Rahvan atlarının özel gösterisiyle karşılandı. Bursa Tahtakıran Kılıç Kalkan Halk Oyunları Derneği, İnegöl Ertuğrulgazi Derneği ve Bursa Ertuğrulgazi Osman Gazi Yörük Türkmen Derneği ekipleri de törende bölgelerine has oyunları sergileyerek konuklara unutamayacakları anlar yaşattı. 
 
Kocayayla'da geleneksel adetlere göre düzenlenen kıl çadırda 2012 Yılı Meclis 2. Olağan Toplantısı'nı gerçekleştiren belediye başkanları, toplantının ardından yine aynı alanda sergilenen kırsal yaşama dair ürünler hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Kocayayla'nın ardından Gelemiç Köyü'ne geçen heyet, köyün eski evlerini tek tek gezerek, kırsal mimari hakkında gözlemlerde bulundu.
 
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin tarihi ve kültürel miras adına dağ bölgelerinde yaptığı çalışmalar, TKB'ye üye belediyelerin temsilcileri tarafından takdir edildi. 
 
“Başkan Altepe'ye minnettarız” 
 
Gösterilerin ardından, TKB'nin 2012 Yılı Meclis 2. Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. Keles, Orhaneli ve Harmancık ilçelerinin belediye başkanları, toplantıda söz alarak tarihi ve kültürel miras adına dağ bölgelerinde gerçekleştirdiği hizmetler nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye minnettar olduklarını ifade etti. Bursa'da tarihi ve kültürel miras adına yapılan çalışmaların Türkiye'ye örnek olduğunu ve Balkanlar'a taştığını vurgulayan Keles Belediye Başkanı Süleyman Kaynak, Başkan Altepe'nin himayesinde dağ bölgelerinin de makus talihlerini yendiğini söyledi. Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ise, Büyükşehir Belediyesi'nin dağ bölgelerinin doğası ve kültürüyle ilgili çok önemli hizmetler gerçekleştirdiğini söyledi. Başkan Altepe'nin dağ belediyelerinin hazırladığı eserlerin basılması ve hizmetlerin açığa çıkması noktasında çok büyük kolaylıklar sağladığını vurgulayan Tatlıoğlu, “Hakikaten yöre insanının şimdiye kadar arayıp da bulamadığı bir liderlik sergileniyor. Halkım adına, yapılan hizmetler ve yapılacaklar için Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'ye teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.   Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya da dağ bölgelerinin kalkınması noktasındaki görüşlerini dile getirdi. 
 
TKB üyelerinin Kocayayla ve Gelemiç Köyü gezisine ev sahibi olarak katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sergi alanında bulunan Halvetiye Tarikatı-Şabaniye Kolu'nun kurucusu Şeyh Şabani Veli Hazretleri'nin Kemaliye Köyü'ndeki halifesine yolladığı sancağı büyük bir dikkatle inceledi. Sancağın ardından Kocayayla'da kurulan çadırları ziyaret eden Başkan Altepe, kırsal bölgelerde kullanılan ürünler hakkında bilgiler aldı. 
 
Programın ikinci durağında da Keles İlçesi'ne bağlı Gelemiç Köyü'ne geçildi. Köyün girişinde halk oyunları gösterileriyle karşılanan Başkan Altepe ve konuk heyet, eski evleri tek tek dolaşarak, kırsal mimari hakkında fikir alışverişinde bulundu. Dağ yöresi gezisine, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile ÇEKÜL Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Metin Sözen de katıldı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sancak Köşkü restore edildi
  • 28.02.2024 15:43

Sancak Köşkü restore edildi

Osmanlı sancağının muhafaza edilmesi amacıyla 16. yüzyılda inşa edilen Sanc ...

Prof. Dr. Binan: "Restorasyon bize tarihin uzak noktalarından çok önemli mesajlar veriyor"
  • 07.07.2023 11:53

Prof. Dr. Binan: "Restorasyon bize tarihin uzak noktalarından çok önemli mesajlar veriyor"

Selimiye Camisi Restorasyonu Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Can Binan, caminin yap ...

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...