maritbet girişmaritbet
Taksim Meydanı yayalaştırma inşaatı başlıyor! İlk kazma beş gün sonra!

Taksim Meydanı yayalaştırma inşaatı başlıyor! İlk kazma beş gün sonra!

Taksim Meydanı yayalaştırma inşaatı başlıyor. Projenin ilk ayağı olan Tarlabaşı-Harbiye tünelinin inşaatına 5 gün sonra başlanacak

 

Büyük tartışmalara sebep olan Taksim Meydanı yayalaştırma projesinde ilk inşaat beş gün sonra başlıyor. Taksim Meydanı projesinin ilk ayağı olarak planlanan Tarlabaşı-Harbiye tünelinde ilk kazmanın 2 Ekim tarihinde vurulması planlanıyor.
 
Sözleşme 24 Eylül'de imzalandı
Taksim Meydanı projesinin ilk ayağı olan Harbiye-Tarlabaşı tüneli için 30 Ağustos'ta ihaleye çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 52 milyon 154 bin TL muhammen bedel belirlediği ihaleyi, 51 milyon 555 bin 370 TL ile en düşük teklifi veren Kalyon İnşaat'a vermişti. Toplam 14 bin 315 fore kazığın çakılacağı ve 24 Eylül'de sözleşmesi imzalanan inşaat için 5 gün içinde yer teslimi yapılacak.
 
240 gün süresi var
İnşaat için 7 gün 24 saat aralıksız çalışma izni alan Kalyon İnşaat, yer tesliminden itibaren 240 gün içinde işi bitirmek durumunda. Bu süre zarfında meydanın tamamında çalışmayacak, etap etap çalışacak olan firma, iş ve çevre güvenliği için de gereken tüm önlemleri alacak. Çalışılan bölgenin panolarla tamamen kapatılması, şantiyeden çıkan katı atık kamyonlarının tekerleklerinin yıkanması, projeyi yüksekten gören bir noktaya konacak bir kamerayla çalışmanın 24 saat izlenmesi gibi faaliyetler de bu kapsama giriyor. Çalışmalar sırasında alternatif yollara verilecek olan trafiğin nasıl etkileneceği ise merak konusu.
 
Yepyeni bir Taksim Meydanı olacak
Taksim Meydanı yayalaştırma projesi bittiğinde meydan şimdikinden çok daha farklı bir kimliğe bürünecek. Tamamen yayalaştırılması planlanan bölge 98 bin metrekare tutuyor. Tarlabaşı, Sıraselviler, Harbiye, Gümüşsuyu yönlerinden ve Mete Caddesi'nden gelen araçlar, yeraltı tünelleriyle hareket edecekler. Meydanı çepeçevre dolaşan Tak-ı Zafer caddesi ise tamamen ortadan kaldırılacak. En büyük değişiklik ise, şimdi yerinde Taksim Gezi Parkı olan Taksim Topçu Kışlası'nın kültür-sanat merkezi işlevi görecek şekilde yeniden inşa edilecek olması. Taksim Topçu Kışlası, 1940 yılında, Alman şehir planlamacısı Henri Prost'un önerisiyle dönemin belediye başkanı Lütfi Kırdar tarafından yıktırılmış, yerine şimdiki Gezi Parkı inşa edilmişti.
 
Emlak Rotası

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Galataport'ta Knauf ürünleri tercih edildi
  • 24.02.2021 13:23

Galataport'ta Knauf ürünleri tercih edildi

Otel bölgesi ile restoran ve mağazaların bulunduğu çarşı kısmının toplam 68.000 ...

Bella Thorne, evinin her odasını farklı renge boyadı!
  • 29.07.2020 09:46

Bella Thorne, evinin her odasını farklı renge boyadı!

Ünlü yıldız Bella Thorne'un dört yıl önce aldığı ancak şimdilerde satmaya çalışt ...

THY İstanbul Havalimanı’nın ne kadarına ortak olabilir?
  • 10.01.2019 14:33

THY İstanbul Havalimanı’nın ne kadarına ortak olabilir?

Habertürk'ten Güntay Şimşek, 'THY İstanbul Havalimanı'nın ne kadarına ortak olab ...

Özyazıcı ve Kalyon İnşaat'tan dev proje!
  • 03.12.2018 12:50

Özyazıcı ve Kalyon İnşaat'tan dev proje!

Bugüne kadar başarılı projelere imza atan Özyazıcı İnşaat ve Kalyon İnşaat, Beyk ...