maritbet girişmaritbet
Taksim Meydanı yayalaşıyor! Esnaftan dükkanları boşaltmaları istendi!

Taksim Meydanı yayalaşıyor! Esnaftan dükkanları boşaltmaları istendi!

Taksim Meydanı’nı yayalara açacak Taksim Yayalaştırma Projesi’nin Harbiye - Tarlabaşı dalış tünelini kapsayan birinci etap ihalesinin kesinleşmesinin ardından Gezi Parkı çevresindeki esnaf iş yerlerini boşaltmaya hazırlanıyor

 

Büyükşehir Belediyesi'nin, mal sahibi olduğu işyerlerinin boşaltılması için esnafa tahliye için tebligat gönderirken, daha önce kontratı sona eren işyeri sahipleriyle kontratı yenilemediği öğrenildi. THY ofisi ile birçok seyahat ve turizm firmasına ait acente ile fast-food restoranın bulunduğu bölge tamamen boşaltılacak. 
 
Bu işyerlerinin yanı sıra Gezi Parkı içinde bulunan Beyoğlu Belediyesi Evlendirme Dairesi de taşınacak. Bölge esnafı konuyla ilgili konuşmaktan-çekinirken, turizm seyahat acentesi olan bir esnaf, kira kontratı sona eren esnafla kontratların yenilenmediğini doğrulayarak, kendisine de tahliyeye ilişkin tebligatın ulaştığını söyledi. 
 
Taksim'de tahliye zamanı 
 
Taksim Meydanı'nı yayalara açacak 'Taksim Yayalaştırma Projesi'nin Harbiye-Tarlabaşı "dalış tüneli"ni kapsayan birinci etap ihalesinin kesinleşmesinin ardından Gezi Parkı çevresindeki esnaf işyerlerini boşaltmaya hazırlanıyor. Taksim Yayalaştırma Projesi kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Caddesi ile Tarlabaşı Bulvarı arasına inşa edilecek araç 'dalış tüneli' inşaat işini, 51 milyon 555 bin 370 TL ile en düşük teklifi veren Kalyon İnşaat şirketine verdi. 24 Eylül'de sözleşmesi yapılan proje inşaatı için belediye yer teslimi yapmaya hazırlanırken, Taksim Meydanı'nı yayalaştıracak proje kapsamında Gezi Parkı'nda Topçu Kışlası'da yeniden inşa edilecek. 
 
Yeni kontrat yok 
 
Büyükşehir Belediyesi'nin, mal sahibi olduğu işyerlerinin boşaltılması için esnafa tahliye için tebligat gönderirken, daha önce kontratı sona eren işyeri sahipleriyle kontratı yenilemediği öğrenildi. 
 
THY ofisi ile birçok seyahat ve turizm firmasına ait acente ile fast-food restoranın bulunduğu bölge tamamen boşaltılacak. Bu işyerlerinin yanı sıra Gezi Parkı içinde bulunan Beyoğlu Belediyesi Evlendirme Dairesi de taşınacak. Bölge esnafı konuyla ilgili konuşmaktan çekinirken, turizm seyahat acentesi olan bir esnaf, kira kontratı sona eren esnafla kontratların yenilenmediğini doğrulayarak, kendisine de tahliyeye ilişkin tebligatın ulaştığını söyledi. Henüz kontrat süresinin sona ermediğini ancak kararın alındığını ve mecburen işyerini boşaltacağını söyleyen esnaf, "Projeye karar verildiğinde bize bir açıklama yapılmadı ve bilgi verilmedi. En son ihalenin yapıldığını ve projenin başlayacağını basında çıkan haberlerden öğrendik. Tebligat ulaştı bana. Artık yapacak bir şey yok. Mecburen boşaltacağız" diye konuştu.
 
Yenigün 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Taksim Camii inşaatında son durum
  • 01.08.2019 10:40

Taksim Camii inşaatında son durum

Yıl sonunda açılması planlanan Taksim Camii'nin büyük bölümü tamamlandı. Yapılan ...

Tarlabaşı'nda 278 tarihi bina dönüşüyor!
  • 10.10.2013 13:57

Tarlabaşı'nda 278 tarihi bina dönüşüyor!

30 bin metrekarelik alanda yer alan 278 tarihi binanın dönüşümünü kapsayan Tarla ...

Tarlabaşı, belediyecilik değil gurur meselesi oldu!
  • 10.10.2013 13:55

Tarlabaşı, belediyecilik değil gurur meselesi oldu!

Tarlabaşı'nı hayata döndürebilmek için 5366 sayılı yenileme kanunu çıkarıldı. Bö ...

TARLABAŞI "DÖNÜŞÜYOR"
  • 24.12.2011 12:26

TARLABAŞI "DÖNÜŞÜYOR"

Tarlabaşı'nda ekipler kentsel dönüşüm için yıkıma hazırlanıyor. ...

Çamlıca Kulesi Taksim Meydanı'ndan görüntülendi!
  • 04.01.2019 11:14

Çamlıca Kulesi Taksim Meydanı'ndan görüntülendi!

Çamlıca Kulesi inşaatında sona doğru yaklaşılırken sosyal alanların bulunacağı k ...

Taksim Meydanı nasıl olacak?
  • 04.02.2014 16:52

Taksim Meydanı nasıl olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim Meydanı'nın yeni düzel ...