maritbet girişmaritbet
Sultanahmet Meydanı'nda Asırlık Tat ve Sanatlar Fuarı açıldı!

Sultanahmet Meydanı'nda Asırlık Tat ve Sanatlar Fuarı açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sultanahmet Meydanı'nda kurulan "Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı"nın açılışı yapıldı

Açılışı, Başkan Topbaş, Fatih Kaymakamı Hasan Karakaş ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir birlikte yaptı. Topbaş ve beraberindekiler, çarşıyı dolaşarak esnafla sohbet etti.

Sultanahmet Meydanı bu yıl yine farklı bir Ramazan etkinliğine ev sahipliği yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Asırlık Tat ve Sanatlar Fuarı'nı ikinci kez açtı. İstanbul'la özdeşleşen firmaların ürünlerinin sunumlarını yapacağı ve unutulmaya yüz tutmuş eski mesleklerin tanıtımının yapılacağı fuar 18 Ağustos'a kadar açık kalacak. Fuarı ziyarete gelen İstanbullular Karaköy Güllüoğlu, Mado, Sütiş, Koska Helvacısı, Hacı Bekir Lokumları, Malatya Pazarı, Hamidiye Su, Kanlıca Yoğurdu gibi özü İstanbul'a ait olan tatların tarihi ve üretimi hakkında bilgi sahibi olacak. Fuarda, cam, ebru, çini, tezhip sanatı, halı dokuma, sedef işi, porselen gibi geçmişi çok eskilere dayanan mesleklere ait stantlar da yer alacak. Ziyaretçiler, söz konusu sanatların inceliklerini maharetli ellerden görecek.
 
Fuarın açılışında konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş, Ramazan ayının İstanbul'da farklı yaşandığını kaydetti. İstanbul'un medeniyetler beşiği haline geldiğini anlatan Topbaş şöyle konuştu: "Böyle bir şehirde bu geleneksel kültür ve değerlerimizi gün yüzüne çıkartmak istedik. Geçen yıl başlattığımız Selçuklu ve Osmanlı'da gördüğümüz bedesten tarzında stantlar oluşturduk."
 
Fuarda var olan değerlerin sergilenip uygulanmasına özen gösterdiklerini dile getiren Topbaş, "Geçmişte Sultanahmet Meydanı'ndaki Ramazan etkinliklerinde maalesef rahatsız edici boyuttaydı. Bir panayır yeri gibiydi. Yerli yabancı turistlerden tenkit alıyorduk. Ancak şimdi bize yakışan kaliteyi yansıtır hale geldik." şeklinde konuştu.
 
Ramazan Fest aktivitesi başlattıklarını belirten Topbaş şu bilgileri verdi: "Ramazan-ı Şerif İstanbul'da farklı yaşanıyor. Bunun dünyanın farklı ülkelerine önemli etkisi olabilir. Her anlamda farklılıklara sahip bir şehirde yaşıyoruz. Aynı zamanda inanç turizminin merkezi burası. İslam âleminin en önemli mabetleri, sahabe kabirleri, ziyaret yerleri var." Türkiye'nin birçok yerinden Ramazan münasebetiyle İstanbul'a gelenler olduğunu kaydeden Topbaş, "Böyle bir süreçte biz Ramazan'ın bereketinden faydalanmak istedik. İBB ve ilçe belediyeleri olarak Ramazan'ın farklı tatlarda yaşanmasını sağlamak istiyoruz. Kitap fuarları, feshanedeki etkinlikler yaşanacak. İlçe belediyelerimiz mahalle aralarında iftar sofrası kurarak kardeşlik duygusunu yansıtacaklar." dedi. Konuşmasının ardından Başkan Topbaş ve beraberindekiler butona basarak fuarın açılışını yaptı. Topbaş, stantları tek tek gezerek bilgi aldı.
 
Sevgi Korkut / Zaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı
  • 12.01.2023 16:15

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) İstanbul trafiğine çözüm bulmak amacıyla ...

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı
  • 27.12.2022 17:02

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, kentsel dönüşüm projesi ka ...

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi
  • 27.10.2022 09:34

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...