maritbet girişmaritbet
Sivas'ta yaptırılacak 25 bin kişilik ekolojik stadın temeli törenle atıldı!

Sivas'ta yaptırılacak 25 bin kişilik ekolojik stadın temeli törenle atıldı!

Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı ile TOKİ tarafından Sivas'ta yaptırılacak 25 bin kişilik ekolojik stadın temeli törenle atıldı

Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı ile TOKİ tarafından Sivas'ta yaptırılacak 25 bin kişilik ekolojik stadın temeli törenle atıldı. Temel atma töreni Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleşti. Gültepe Mahallesi'nde yapılacak stadın yapım tarihi de Bakan Kılıç tarafından öne çekildi. Müteahhit firmayla görüşen Kılıç, "800 gün çok, bunu öne çekmemiz gerekiyor. 600 gün yapalım. 1,5 sezon sonra yetişecek şekilde Sivasspor'a devredeceğiz." dedi.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, seçim sürecinde söz verdikleri Sivas stadının temelini attıklarını belirterek, "Bu eserler Sivas için hayırlı uğurlu olsun. Milletimizden aldığımız vekalet görevini vekalet alırken verdiğimiz sözler çerçevesinde yerine getiriyoruz. Söz verdik, çağrı merkezi tamamlandı. 600 yataklı hastanenin inşaatı devam ediyor. Şehir stadının temelini de atıyoruz. Söz verdiğimiz gibi Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nin ihalesi ile Yıldız dağı Kış sporları Merkezi alt yapı işlemleri için kamulaştırma işlemlerine başlandı." dedi.

Mevcut 4 Eylül Stadı'nın 15 bin kişilik olduğunu ancak bu stadın hiçbir zaman dolmadığına vurgu yapan Bakan Yılmaz, "İstanbul'un 3 büyük takımı geldiğinde dahi dolmadı. Şimdi bu stat yerine UEFA standartlarında 25 bin kişilik alttan ısıtmalı, 6 katlı ekolojik bir stat inşa ediyoruz. İnşallah bu stat tamamlandığında spor kulüplerine Sivas olarak tam destek veririz." şeklinde konuştu.

"SADECE SİVAS'A 300 MİLYON TL YATIRIM YAPIYORUZ"

Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Kılıç ise sadece stadyumun temelini atmadıklarını stat ile birlikte 20'ye yakın farklı spor ve gençlik projesinin yapımını gerçekleştireceklerini belirterek, şunları söyledi: "Şimdi temelini atacağımız stadın ihale edildiği 18 Haziran 2012 tarihi itibariyle maliyeti KDV dahil 100 milyon TL. Stadyum, spor salonu, gençlik merkezleri, öğrenci yurtları, ilçelerimizdeki spor salonlarıyla beraber Sivas'a kazandırmakta olduğumuz tesislerin toplam yatırım maliyetleri 300 milyon TL. Sivas'a helal olsun. 81 ilimiz var. Sadece bizim bakanlığımızdan sadece Sivas'a düşen yatırım miktarı 300 milyon TL. Varın gerisini siz hesap edin. Allah bereket versin. Bunlara bakın, gurur duyun. Eskiden bunlardan bir tanesini 5 şehre kazandıramayan beceriksiz yönetimler vardı. Bugün sadece Sivas'ta 20'ye yakın spor tesisini bir yıla sığdıran Tayyip Erdoğan Türkiyesi var. Nereden nereye geldik."

"Bakın bir çözüm sürecinden geçiyoruz. Gayemiz bu spor tesisleri, gençlik merkezleri, bu atletizm pistleri Türkiye'nin her yerinde olsun." diyen Bakan Kılıç, "Bu ülkenin gençlerinin annesinden duyduğu ninninin dili ister Türkçe veya Kürtçe, Arapça, Arnavutça olsun. Ne olursa olsun ama şu ellerinizde tuttuğunuz ay yıldızlı bayraklara canlar feda olsun. Gerisi bizi birbirimizden ayıramaz. Bütün gayemiz bu." ifadesini kullandı.

"TERÖRÜ ÇÖZERSEK KİMSE TUTAMAZ"

Bakanlık olarak Türkiye'nin 24 vilayetinde daha stat yaptıklarını anlatan Kılıç, şöyle devam etti: "42 ilde daha yüzme havuzu yapıyoruz. 172 spor salonu, 155 gençlik merkezi, Allah imkan verdi, milletimize hizmet edeceğiz. Ayağımızdaki terör prangasına rağmen bu performansı ortaya koyduk. IMF'ye olan borçlarımızı sıfırladık. Fakirin fukaranın yanı başında yerimizi alıyoruz. Hastaneler, adalet sarayları, hızlı tren hatları, boğaza 3. köprü, 100 milyon yolcu kapasiteli yeni İstanbul havalimanı ve daha binlerce eseri insanımıza kazandırıyoruz. Bir de düşünün ki bu terör meselesini çözüme kavuşturduk. O zaman bizi kimse tutabilir mi? Düşünün ki aklımızın, kaynaklarımızın ve vaktimizin yarısı terörle mücadelede değil. O gün Türkiye cennet gibi bir ülke olacak. Gayemiz bu."

YAPIM SÜRESİNİ AŞAĞI ÇEKTİ

Temel atma töreni öncesi müteahhit firmayla görüşen ve stadın yapımı süresinin uzunluğuna dikkat çeken Bakan Kılıç, "800 gün çok, bunu öne çekmemiz gerekiyor. 600 gün yapalım. ifadelerini kullandı. Bakan Kılıç, stadı, 1,5 sezon sonra yetişecek şekilde Sivasspor'a devredeceklerinin müjdesini verdi.

Bakan Suat Kılıç ve Milli Savunma Bakanı Yılmaz daha sonra birlikte butona basarak temele ilk harcı döktü.

STADIN ÖZELLİKLERİ

25 bin seyirci kapasiteli stadyum ilk 'ekolojik stat' olarak kayıtlara geçecek. Sivas'ın ağır kış şartları ve yoğun kar yağışı dikkate alınarak tasarlanan stadyumda aynı zamanda aktif enerji üretim sistemleri de bulunacak. Enerjisinin büyük bölümünü kendisi üretecek statta, yaz aylarında 10 saatlik gün ısınımı ve metrekare başına 150 vatlık enerji üreten standart bir güneş paneli ile günde 798 bin vatlık enerji üretilecek. Kendi enerjisini ürüterek, enerji maliyetleri minimuma indirecek statta, yağmur suyu depolanarak sulama amaçlı da kullanılabilecek.

Daha sonra 4 Eylül Stadı yan sahasında 'Güreş Yapmayan Kalmasın' projesinin final programına katılan Kılıç ve Yılmaz, burada çocuklarla masa tenisi oynadı. Bakanlar ardından 4 Eylül Stadı'nı inceledi ve 11-13 yaş serbest güreş müsabakalarını izledi.

Hafik'te hayırseverler tarafından yapılan Kamer Aydoğan Yükseköğrenim Yurdu ile belediye binasını açan Bakan Kılıç ve Yılmaz, Cumhuriyet Üniversitesi Kredi Yurtlar Kurumu'nda öğrencilerle yemek yedikten sonra havayoluyla Sivas'tan ayrıldı.

TOKİhaber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:54

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:20

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 17:31

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi

Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedeler için yapılan konutlar törenle hak sahipleri ...

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 16:13

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Adıy ...

 Deprem kuşağı üzerindeki Bingöl'de 20 yılda 5 bin 993 güvenli konut yapıldı
  • 13.02.2024 15:27

Deprem kuşağı üzerindeki Bingöl'de 20 yılda 5 bin 993 güvenli konut yapıldı

Türkiye'nin deprem açısından riskli illeri arasında yer alan Bingöl'de yıkılan r ...

Elazığ'da 1374 deprem konutu ay sonunda tamamlanacak
  • 22.12.2023 18:51

Elazığ'da 1374 deprem konutu ay sonunda tamamlanacak

Elazığ'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) inşasına başlanan 2 bin 936 d ...