maritbet girişmaritbet
Şişli'de deprem gibi tatbikat yapıldı!

Şişli'de deprem gibi tatbikat yapıldı!

Şişli Belediyesi, 17 Ağustos 1999 depreminin 13.yılında, olası bir depreme karşı ilçede yaşayan yurttaşları duyarlı kılmak için bir deprem tatbikatı yaptı

 

Şişli Belediyesi, 17 Ağustos 1999 depreminin 13.yılında, olası bir depreme karşı ilçede yaşayan yurttaşları duyarlı kılmak için bir deprem tatbikatı yaptı. Belediyeye bağlı “Mahalle Afet Gönüllüleri” tarafından gerçekleştirilen tatbikat, gerçeğini aratmayan görüntülere sahne oldu.
 
Şişli Belediyesi'nin afetlerden korunmak ve meydana gelecek zararların azaltılması için afet bilinci yüksek bir toplum oluşturmak amacıyla oluşturduğu Mahalle Afet Gönüllüleri, dün gece Kuştepe Mahallesi'nde deprem tatbikatı yaptı. Mahalledeki boş bir arsada gerçekleştirilen tatbikat, deprem gürültüsüyle başladı. Ardından sis bombaları atıldı, yangın çıktı. Belediyenin özel kıyafetli Mahalle Afet Gönüllüleri, kısa süre sonra olay yerine gelerek yangını söndürdüler. Daha sonra beton kesme makineleriyle enkaz altındaki yaralıları çıkaran ekipler, apartmanlarda mahsur kalan yurttaşları da ip merdiven ve sedyeyle indirerek kurtardılar. Sağlık ekipleri de deprem bölgesinde çadır kurarak seyyar hastane oluşturdu ve yaralılara acil ilk yardım müdahalesi yaptı. Yaralılar daha sonra belediye ambülânsları tarafından çevredeki hastanelere taşındı.
 
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün bizzat katılarak yönettiği tatbikat, bölgede oturan yurttaşlar tarafından da ilgi ve heyecanla izlendi. Sarıgül, tatbikattan sonra yaptığı açıklamada, amaçlarının muhtemel bir depreme karşı yurttaşları hazırlamak ve duyarlı kılmak olduğunu söyledi. 17 Ağustos depreminde kaybettiğimiz yurttaşlarımızı saygıyla andıklarını belirten Sarıgül, “Aynı acıların yaşanmaması için depreme hazırlıklı bir Türkiye arzumuzu yöneticilerimiz ve halkımızla paylaşıyoruz. Deprem gerçeğini unutmamamız ve her zaman hazırlıklı olmamız gerekiyor. Gerek deprem öncesi, gerekse deprem sonrası alınacak önlemler, depremi en az kayıpla önlemede vazgeçilmez öneme sahip. Bu nedenle biz Şişli'de 80 kişilik bir Mahalle Afet Gönüllüleri kurduk. Bu ekip dört yıldır eğitim alıyor. Her hafta ilçenin değişik bir mahallesinde tatbikat yaparak yurttaşları bilinçlendiriyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

SİLÜET BOZULUYOR MU?
  • 27.12.2011 17:54

SİLÜET BOZULUYOR MU?

Şişli'deki tarihi likör fabrikasının yanı başına iki gökdelen dikilmek isteniyor ...

Depreme karşı evlerde alınabilecek önlemler neler?
  • 03.12.2020 09:51

Depreme karşı evlerde alınabilecek önlemler neler?

Depreme karşı iç mekanlarda alınabilecek önlemleri İç Mimar Özlem Algül açıkladı ...

Şişli Perpa İş Merkezi'nde korkutan yangın
  • 21.11.2020 10:55

Şişli Perpa İş Merkezi'nde korkutan yangın

Şişli’deki Perpa İş Merkezi’nde bir işyerinde yangın çıktı. İhbar üzerine olay y ...

Güney Marmara’nın sağlık üssü birinci yılını tamamladı
  • 11.08.2020 16:04

Güney Marmara’nın sağlık üssü birinci yılını tamamladı

Bursa Şehir Hastanesi, hizmete girdiği bir yıllık süre içerisinde yaklaşık 1 buç ...

İnşaatta toparlanma temmuzda talep artışıyla devam etti
  • 29.07.2020 14:17

İnşaatta toparlanma temmuzda talep artışıyla devam etti

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen ayl ...

En fazla konut hangi ilde satıldı?
  • 28.07.2020 11:10

En fazla konut hangi ilde satıldı?

TÜGEM ve Endeksa işbirliği ile hazırlanan 2020 yılı 2. çeyreğine ilişkin "İkinci ...