maritbet girişmaritbet
Side'de değişim çanları çalıyor!

Side'de değişim çanları çalıyor!

Turizmin yanı sıra, kültür-sanat ve spor alanlarında da lokomotif görevi üstlenen Side; Side Belediyesi İmar Müdürlüğü elemanlarından oluşturulan bir ekibin hazırladığı planla, mimari alanda da Türkiye’ye ve dünyaya örnek olmaya hazırlanıyor!

Dünya çapında tarihi ve doğal güzelliklere sahip Side'yi, kentsel anlamda da dünyada ses getirecek bir boyuta taşıyacak Side Revizyon İmar Planı ile ilgili çalışmalar sürerken, yapılan bilgilendirme toplantılarıyla halkın da görüşleri alınıyor.

1994'te Side için özel bir şirket tarafından hazırlanan, gerek halkın gerekse belediyenin benimsemediği koruma amaçlı imar planı ve bugüne dek uygulamada yapılan yanlışlıklar; beldede plana rağmen kaçak ve yasal olmayan yapılaşmayı ortaya çıkardı.

Side Belediyesi ve Belediye Başkanı A. Kadir Uçar önderliğinde; Prof. Dr. Metin Sözen başta olmak üzere ÇEKÜL yetkilileri, inşaat mühendisleri ve mimarlardan oluşan özel bir ekip, Side'yi tarihsel ve kentsel özüne döndürecek yeni bir imar planı hazırladı. Halkın taleplerini, gereklilikleri ve koşulları göz önünde bulundurarak ortak bir yol bulmak üzere hazırlanan planla; yalnızca kaçak yapıları yıkarak yapıları kanunlara uygun hale getirmek değil, kültürel mirası dirilterek Side içerisindeki kültürel, sosyal ve tarihsel paylaşımların da arttırılması hedefleniyor. Tarihi kenti yapısal olarak korumayı hedefleyen Side Belediyesi, aynı zamanda bu konuda dünya çapında bir örnek kent olmayı hedefliyor.

Side Revizyon İmar Planı için 3 Kasım ve 17 Kasım tarihlerinde iki toplantı düzenlenerek, plan Side halkıyla paylaşıldı. Side Belediye Başkanı A. Kadir Uçar'ın yanı sıra, Kültür ve Turizm Bakanlığı Temsilcilerinden Dr. Adnan Aslan, Berna Tezcan, Ayşegül Öztaş ve Mustafa Özdemir, ÇEKÜL Danışmanı ve Şehir Plancısı Tufan Mut ve Yüksek Mimar Yrd. Doç. Erkan Uçkan, Side Belediyesi İmar ve Fen İşleri temsilcilerinin katıldığı toplantılarda Side halkı, beldenin çehresini değiştirecek proje öncesinde istek ve şikayetlerini belirterek, yetkililerle karşılıklı iletişim kurma şansı yakaladı.

Kendi durumları hakkında endişelenen Side halkı yetkililerden; planın kendilerini mağdur etmemesini isteyerek planda eşitsizlik olmamasını, yalnızca depreme dayanıklılık açısından sağlam olmayan binaların yıkılmasını ve kamu alanlarındaki işgallerin giderilmesini talep ettiler. Halkın talepleri karşısında Belediye Başkanı A. Kadir Uçar duyarlı olacaklarını belirterek; yine de yasal olmayan tüm binaların temizlenmesi gerektiğini belirterek, ileriye dönük, yaşanabilir bir Side için halkla el ele vererek tüm çabalarını ortaya koyacaklarını vurguladı.

Tarihi Kentler Birliği'nin Akdeniz Bölgesi'ndeki eğitim merkezi seçilen Side'de üç yeni müze ile arkeoloji parklarının ve yürüyüş yollarının da açılmasını kapsayan Side Revizyon İmar Planı; yapılan toplantının ardından onay alınması amacıyla ilgili makamlara iletilecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Afet Yeniden İmar Fonu kuruluyor
  • 10.03.2023 09:45

Afet Yeniden İmar Fonu kuruluyor

Afet bölgesi ilan edilen alanlarda; imar, altyapı ve üstyapı çalışmaları için ge ...

Ataşehir Şerifali'de 513 konutun temeli atıldı
  • 06.01.2022 19:27

Ataşehir Şerifali'de 513 konutun temeli atıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ataşehir Şerifali İma ...

Bakan Kurum: "Yaz aylarında Kanal İstanbul projesini başlatacağız"
  • 09.05.2021 13:26

Bakan Kurum: "Yaz aylarında Kanal İstanbul projesini başlatacağız"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara’da yapımı devam eden Atatürk Kült ...

Avcılar'da vatandaşlardan imar çağrısı
  • 09.11.2020 11:53

Avcılar'da vatandaşlardan imar çağrısı

Avcılar Denizköşkler Mahallesi'nde oturan vatandaşlar, binalarının depreme dayan ...

“Bursa’da kesinlikle kaçak yapı olmasın”
  • 10.07.2019 10:48

“Bursa’da kesinlikle kaçak yapı olmasın”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kaçak yapılaşma ile mücadelede k ...

OLASI DEPREME HAZIRLIK
  • 16.12.2011 17:39

OLASI DEPREME HAZIRLIK

İBB Başkanı Kadir Topbaş İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri uygulamaları için ...