maritbet girişmaritbet
Servet Tazegül'e İBB, Aslı Alptekin'e Üsküdar Belediyesi ev hediye etti!

Servet Tazegül'e İBB, Aslı Alptekin'e Üsküdar Belediyesi ev hediye etti!

Londra Olimpiyatları'nda aldıkları altın madalyalarla Türkiye'nin gururu olan sporcularımıza ödül yağdı. Taekwondocu Servet Tazegül'e İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, atlet Aslı Alptekin'e ise Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ev hediye etti

 

Londra Olimpiyatları'nda altın madalya alan atlet Aslı Çakır Alptekin ile taekwondocu Servet Tazegül'e ev hediye edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Londra Olimpiyatları'nda taekwondo dalında altın madalya kazanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor lisanslı sporcusu Servet Tazegül ve madalya şansını son müsabakada kaybeden Bahri Tanrıkulu'nu kabul etti.
 
TANRIKULU'NA TEŞEKKÜR ETTİ
 
Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un iki sporcusuna olimpiyatlardaki başarılı mücadelelerinden dolayı teşekkür etti. Belediye olarak da 7 sporcuyla olimpiyatlarda yer aldıklarını kaydeden Topbaş, 'Son 3 yıldan beri hiç mağlubiyet görmeyen ve özellikle altın ve gümüş madalyalar sahibi olan, Avrupa ve dünya şampiyonu olan çok başarılı bir sporcumuz. Kendisine bu başarılardan dolayı teşekkür ediyorum' dedi. Topbaş, olimpiyatlardaki ilk müsabakasında sol elinde kırık oluşmasına rağmen mücadelesine devam eden Bahri Tanrıkulu'na da teşekkür etti. Topbaş konuşmasının ardından Tazegül'e olimpiyat oyunlarını temsil eden bir kupa ve KİPTAŞ konutlarından hediye edilen dairenin anahtarını teslim etti. Tazegül ise müsabakalar boyunca kendisini yalnız bırakmayan Topbaş ve Kulüp Başkanı Çağatay Kalkancı'ya teşekkür etti.
 
ŞAMPİYON İÇİN DÜĞÜN
 
Londra Olimpiyatları'nda atletizm kadınlar 1500 metre finalinde altın madalya kazanan ve Üsküdar Belediyespor'un sporcusu olan Aslı Çakır Alptekin'e ise Üsküdar Belediyesi tarafından Çamlıca'da bir daire hediye edildi. Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, "Üsküdar Belediyesi olarak şampiyon sporculara hep altın madalya veriyorduk. Çok altınları oldu. Üsküdar'ın simgesi Çamlıca'dır. Biz kendisine Çamlıca'da bir daire hediye ediyoruz. Biz kendisine vereceğimiz ödülü hep saklı tutmuştuk" diye konuştu. Alptekin de şampiyonluğu kazandığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Kara ile Aslı Çakır Alptekin, evin fotoğrafı ve temsili anahtarıyla birlikte poz verdi. Mustafa Kara, bir soru üzerine evli olan Aslı ve İhsan Alptekin çiftinin yoğunluk nedeniyle düğün yapmaya fırsat bulamadıklarını, Üsküdar'da olimpiyat şampiyonuna yaraşır bir düğün yapacaklarını söyledi.
 
Sabancı'dan sporculara 40 Cumhuriyet altını
 
Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Londra 2012 Olimpiyat Oyunlarında altın madalya kazanan, Aslı Çakır Alptekin ve Taekwvando'da altınmadalya alan Servet Tazegül'e, Sakıp Sabancı'nın vasiyeti kapsamında 40'ar Cumhuriyet Altını verecek. Güler Sabancı, 'Rahmetli Sakıp Sabancı, ülkemizi başarıya götüren sporcuların ödüllendirilmesi için Sabancı Vakfı'nı görevlendirmişti. Ne mutlu ki, bizler vasiyetini yerine getirebiliyoruz' dedi. Bu arada Milli atlet Aslı Çakır Alptekin'in Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nın yapıldığı Ataköy'deki Atletizm Salonu'na verdi. Salonun adı bu düzenlemeyle Olimpiyat Şampiyonu Aslı Çakır Alptekin Spor Salonu oldu.
 
Yenişafak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri
  • 29.04.2024 12:02

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri

Türkiye'de birçok antik kent bulunuyor. Bu kentlerden tüm dünyada bilinen kentle ...

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...