maritbet girişmaritbet
Sakarya Büyükşehir Belediyesi yeni projeleri halkın isteğine göre tasarlayacak!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi yeni projeleri halkın isteğine göre tasarlayacak!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, şehrin 2023 vizyonu çerçevesinde ulaşımın nasıl olması gerektiğini vatandaşlara sordu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, şehrin 2023 vizyonu çerçevesinde ulaşımın nasıl olması gerektiğini vatandaşlara sordu. 40 bin kişiyle yüz yüze görüşülerek yapılan anket çalışmasında elde edilen verilerle taşıt, yolcu ve yaya ulaşımındaki aksaklıklar giderilecek, yeni plan ve projeler halkın taleplerine göre hazırlanacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi birçok belediyeye örnek olacak bir projeye imza attı. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı İsmail Yolcu, 40 bin kişi ile yüz yüze görüşerek ulaşımla ilgili anket çalışması yaptıklarını ve ulaşım projelerinin vatandaşın isteği doğrultusunda şekilleneceğini ifade etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin 2023 vizyonu çerçevesinde, taşıt, yaya, yolcu, mal ve hizmet hareketlerinin bilimsel ve teknik kriterler göz önüne alınarak insanı ve çevreyi merkeze alan sürdürülebilir ulaşım sistemlerinin planlanması için tasarlanan Sakarya Ulaşım Ana Planı (SUAP) anket çalışmaları tamamlandı. Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Ulaşım Dairesi Başkanı İsmail Yolcu, "Anketlerimize yüzde 98 oranında bir katılım olmuştur. Bu oran, anketlerden beklediğimiz sağlıklı veri ve sonuçlar için çok iyi bir orandır." dedi.

Hane halkı anket çalışmaları kapsamında yaklaşık 7300 haneyi ziyaret ettiklerini vurgulayan İsmail Yolcu, "Hane halkı anketlerimizdeki temel amaç vatandaşlarımızın ulaşım alışkanlıklarını tespit etmek ve ulaşım konusunda eğilimlerini ve taleplerini almaktır. Uzun süreli ve 24 sorudan oluşan bir anket gerçekleştirdik. Şuanda anket sonuçlarını bilgisayara aktarıyoruz ve anket değerlendirmeleri devam ediyor. Yine anket çalışmalarımız kapsamında, araç, bisiklet sürücüleri ve yayalarla da buluşarak onlarla anket çalışması yaptık ve o anketlerimiz de tamamlandı" diye konuştu. Yüz yüze yapılan görüşmelerde toplamda 40 bin kişiye ulaştıklarının altını çizen Yolcu, ulaşım alanında atılacak önemli adımları, anketten çıkan sonuçların belirleyeceğini ifade etti. Eylül ayından itibaren kavşak sayımlarına başlayacaklarını belirtti. İsmail Yolcu, anket çalışmalarının, şehrin geleceği için çok önemli bir çalışma olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu çalışma toplu ulaşım planlamasını etkileyecek. Aynı zamanda yol, kavşak düzenlemeleri için yapacağımız çalışmalarımızda bir altyapı olacak. Toplu ulaşım konusunda da önümüzdeki dönemde de çok önemli ve büyük bir hamle planlıyoruz. Otobüsler aldık ve almaya da devam ediyoruz. Önümüzde 4'ü körüklü 24 otobüsün teslimi var. Şehrimizde toplu ulaşım açısından önemli bir rahatlama ve kalite söz konusu olacaktır. Vatandaşlarımızdan beklentimiz araçlarımızı daha çok kullanarak kaliteyi yaşasınlar."

Duran Savaş/Zaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İMİB Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması sonuçlandı
  • 08.12.2020 14:48

İMİB Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması sonuçlandı

İMİB tarafından düzenlenen ödüllü Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışm ...

Sakarya'da 55 dönüme güneş panelleri kuruluyor
  • 30.11.2020 11:26

Sakarya'da 55 dönüme güneş panelleri kuruluyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 55 bin metrekare alanda kurulacak güneş panelleri ...

Hal arazisi ihaleye çıkıyor!
  • 12.04.2015 15:57

Hal arazisi ihaleye çıkıyor!

Büyükşehir Belediyesi yeni hal binası yapım işi için mevcut hal arazisini 16 Nis ...

Stadın yüzde 70’inde çalışmalar tamam!
  • 06.02.2015 09:56

Stadın yüzde 70’inde çalışmalar tamam!

Sakaryaspor’a ciddi gelir getirecek olan Yeni Stadyum Projesi’nde inşaat çalışma ...

Sapanca Gölü'nün su seviyesinde düşüş yok!
  • 09.04.2014 14:28

Sapanca Gölü'nün su seviyesinde düşüş yok!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Kel ...

Sakaryaspor, altyapı tesislerine kavuşacak
  • 21.01.2014 09:16

Sakaryaspor, altyapı tesislerine kavuşacak

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nce yeşil-siyahlı kulübün altyapı tesislerinin inş ...