maritbet girişmaritbet
Ömer Çelik: İzmir'de EXPO tarihi yeniden yazılacak!

Ömer Çelik: İzmir'de EXPO tarihi yeniden yazılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İzmir'in EXPO 2020 adaylığıyla ilgili, ''İzmir EXPO'yu aldığı takdirde bugüne kadar yazılmış EXPO tarihi yeniden yazılacak'' dedi

 

Bakan Çelik, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) heyeti onuruna TOBB İkiz Kuleler'de verdiği yemeğe katıldı. 
     
Buradaki konuşmasında, dünyanın ilk psikoterapi bölgelerinden birisinin İzmir olduğunu anımsatan Çelik, herkes için sağlıkta yeni yolların hepsinin İzmir'den geçeceğini vurguladı. 
     
İzmir'in tarihi bir şehir olduğunu sağlık merkezleri ve tapınakların bir arada bulunduğunu dile getiren Çelik, ''İzmir EXPO'yu aldığı takdirde bugüne kadar yazılmış EXPO tarihi yeniden yazılacak. EXPO'yu İzmir için istiyoruz'' diye konuştu. 
     
MHP İzmir Milletvekili ve Grup Başkanvekili Oktay Vural da kalplerinin İzmir için attığını ifade ederek, EXPO 2020'nin İzmir'de düzenlenmesi konusunda tüm kesimlerin desteğinin söz konusu olduğunu dile getirdi. 
     
İzmir'in EXPO organizasyonuna farklı bir boyut kazandıracağına inandığını ifade eden Vural, EXPO'nun kente başarı getireceğini kaydetti. 
     
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, BIE Başkanı Ferdinand Nagy, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve birçok meslek örgütü temsilcisinin katıldığı yemekte, TOBB tarafından BIE heyetine seramikten yapılmış semazen biblolar armağan edildi. 
 

 

 

     
İlkay Güder - Özcan Yıldırım/AA
 

Yorum Yaz